پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اگر کاهش وزنتان کند است، نگران نباشید


اگر کاهش وزنتان کند است، نگران نباشید

یکی از دلایل ناامیدی افرادی که رژیم می گیرند و به طور جدی ورزش می کنند، ثابت ماندن وزن است. ابتدا این افراد برای هفته ها و ماه ها وزن کم می کنند و سپس به طور ناگهانی دچار توقف کاهش …

یکی از دلایل ناامیدی افرادی که رژیم می گیرند و به طور جدی ورزش می کنند، ثابت ماندن وزن است. ابتدا این افراد برای هفته ها و ماه ها وزن کم می کنند و سپس به طور ناگهانی دچار توقف کاهش وزن می شوند.

ثابت ماندن وزن یعنی چه؟

این حالت موقعی پیش می آید که بدن به منظور حفظ کالری،سوخت و ساز بدن را کند می کند. این بن بست اغلب پس از اولین کاهش وزن و کم کردن چند کیلوگرم برای رسیدن به وزن مطلوب رخ می دهد.

علت ثبات وزن چیست؟

- بدن احساس می کند که کمبود غذا به وجود آمده است بنابراین به منظور حفظ کالری، روند سوخت و ساز را کند می کند.سایت نیوزویک در این خصوص می آورد شاید بدن برای پذیرفتن کاهش کالری که داشتید نیاز به استراحت دارد.

- مصرف و سوخت کالری شما متعادل است.

- ورزشی که انجام می دهید بازدهی کافی ندارد.

چگونه می توان با ثابت ماندن وزن مقابله کرد؟

۱) مصرف کالری؛برای کاهش وزن شاید نیاز به کالری کمتری دارید. اما نباید کالری به حدی کم باشد که باعث توقف در سوخت و ساز بدن شود. حداقل کالری که باید روزانه به بدن برسد ۱۲۰۰ کالری می باشد. اگر قبلا روزی ۳ وعده غذایی کامل می خوردید از این به بعد روزی ۵ وعده غذایی کوچک تری در برنامه روزانه خود بگنجانید. این کار به این معنی نیست که غذای بیشتری بخورید بلکه آن ۳ وعده را به ۵ وعده تقسیم کنید.

خوردن مکرر علاوه بر کنترل اشتها، تقویت میزان سوخت و ساز بدن،میزان قند خون را نیز ثابت می کند

۲) مصرف کربوهیدرات؛ در این نوع برنامه، روزهایی است که می توانید کربوهیدرات زیادی مصرف کنید، روزهایی که مصرف کربوهیدرات کمتر می شود و روزهایی که نباید از این نوع مواد غذایی مصرف کرد.

این برنامه به بدن کمک می کند تا در روزهایی که کربوهیدرات کمتری مصرف شده، چربی بیشتری بسوزانید این برنامه از کند شدن سوخت و ساز بدن نیز پیش گیری به عمل می آورد.

۳) یک دفتر یادداشت غذا داشته باشید؛ با نوشتن هرچه که می خورید می توان از بازگشت به عادت های غذایی قبلی پیش گیری کرد.

نوع، میزان و مکانی که در آن جا غذا می خورید و میزان گرسنگی خود را در این دفتر یادداشت ذکر کنید. این امر باعث می شود به مقدار غذایی که می خورید پی ببرید و قبل از افراط کردن در خوردن خوب فکر کنید.

۴) بیشتر ورزش کنید؛ زمان و شدت ورزش را افزایش دهید و یا این که در برنامه ورزش خود تغییری ایجاد کنید.

اگر به طور معمول روزی ۳۰ دقیقه ورزش می کنید، ۱۵ و یا ۲۰ دقیقه به آن اضافه کنید.اگر به دو می پردازید، سعی کنید بعضی روزها مسیر را کمی طولانی تر طی کنید. اگر عادت به پیاده روی دارید، خوب است دو، شنا و یا دوچرخه سواری را نیز به برنامه خود اضافه کنید. می توانید برای مدت کوتاه حدود یک یا ۲ دقیقه به ورزش شدت دهید، استراحت کوچک داشته باشید و دوباره به ورزش شدید در زمان کوتاه ادامه دهید.

۵) ورزش های تقویتی؛این نوع ورزش را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید تا بافت های استخوان تقویت شود، سوخت و ساز بدن بهبود یابد و هم زمان توده ای از عضلات سالم در بدن ایجاد شود.

۶) صبور باشید؛ توجه داشته باشید که کم نکردن وزن به این معنی نیست که اشتباهی مرتکب شده اید.به بدن فرصت چند هفته ای بدهید تا بتواند وزنی را که کم کرده اید ثابت نگه دارد و به آن عادت کند. اگرچه این تثبیت وزن حل خواهد شد اما حدود یک تا ۴ هفته طول خواهد کشید.

۷) تغییر در شیوه زندگی؛ تغییر دادن برنامه روزانه از جمله ساعت خواب، مقدار خواب،الگوی خوردن، نوع غذایی که می خورید افزایش شدت و سرعت برنامه ورزش می تواند یکی از بهترین روش های مقابله کردن با تثبیت وزن باشد، بعضی وقت ها تغییر دادن یک یا ۲ برنامه روزانه برای تحریک مجدد وزن کافی است.

۸) آب بیشتر مصرف کنید؛ برای جبران آب بدن، لازم است مصرف آب خود را بالا ببرید. خوردن یک لیوان آب قبل از وعده غذایی اصلی به شما احساس سیری خواهد داد و در نتیجه غذای کمتری خواهید خورد.

مترجم: علیرضا