چهارشنبه, ۲۲ اسفند, ۱۴۰۳ / 12 March, 2025
مجله ویستا

سقط جنین چه دلایلی دارد؟


پرسش: سال از ازدواجم میگذره كه 2 بار حامله شدم و مجبور شدم بخاطر توقف رشد جنین سقط كنم سوال بنده از شما اینست كه ایا با تغذیه مناسب امكان كاهش احتمال سقط مجدد وجود دارد؟اگر جواب شما مثبت است تغذیه مناسب را توضیح دهید واقعا نگرانم و پر از استرس،از سقط دومم 4روزه گذشته.
پاسخ: سقط شدن علل مختلفی می تواند داشته باشد. یكی از علت های ان تغذیه نامناسب است. برخی از عوامل خطر نسبتا قطعی در این زمینه عبارت هستند از:
كمبود ویتامین A (بتا كاروتن) در مادر باردار
كمبود دریافت ویتامین های گروه B (مخصوصا فولات و ویتامین B12) در مادر باردار
چاقی مادران
كمبود ید در مادر باردار
سوء تغذیه مادر
ابتلا به سلیاك در مادر
عفونت در مادر (مثل لیستریا)
كمبود ویتامین D در مادر باردار
مصرف كافئین (مخصوصا در سه ماهه اول بارداری) توسط مادر باردار
* منبع عمده كافئین قهوه است. البته در چای، برخی نوشابه ها و شكلات نیز وجود دارد.
كمبود روی در مادر باردار
مصرف الكل توسط مادر باردار
افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز، میوه‌‌ های تازه، امگا 3 و امگا 6، تخم‌ مرغ، ماهی و مواد لبنی و به طور كل، داشتن یك رژیم غذایی متعادل می ‌تواند احتمال سقط را كاهش دهد. همچنین مراجعه منظم به كارشناس تغذیه و متخصص زنان در این دوران هم بسیار كمک كننده است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.