پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
لیپوساکشن بهتر است یا لیزر لیپولیز؟
جهت ایجاد فرم بهتر بدن روشهای مختلفی وجود دارد که بهترین آنها کاهش وزن از طریق تنظیم رژیم غذایی و ورزش است. روشهای دیگری نیز وجود دارد که میتواند در مواردی به صورت جایگزین کاربرد داشته باشد از آن جمله میتوان به لیپوساکشن اشاره کرد.
به علت مشکلات این روش تلاش میشود با استفاده از روشهای مختلفی این عوارض را کاهش داد که از جمله میتوان به استفاده از امواج اولتراسونیک و لیزر اشاره کرد که در مجموع عوارض و منافع هر یک هنوز مورد بحث است و اتفاقنظر واحدی بر اولویت هر کدام بر دیگری به صورت قاطع وجود ندارد و متاسفانه منافع تجاری شرکتهای ابداعکننده این تجهیزات نیز بر این ادعاها سایه افکنده است.
لیزر لیپولیز به علت اینکه برای نرمکردن چربی از لیزر استفاده میشود، به سایز کوچکتری از لوله (کالول) برای خارج کردن چربی نیاز دارد و ادعا میشود میزان تورم و کبودی نسبت به روش معمولی لیپوساکشن کمتر است. در حقیقت روش برداشتن چربی از بدن در تمام این روشها تفاوت کمی دارد و با ایجاد مکش و خلاء به وسیله لولههای مخصوص چربی بدن که در نقاط خاصی انباشته شده است، کشیده میشود.
در این روش قبل از اینکه لوله به دستگاه مکنده (ساکشن) متصل شود، با الیاف شیشهای ظریف مخصوص، اشعه لیزر کمتوان به بافت چربی تابانده میشود تا مولکولهای چربی راحتتر از هم جدا شوند و سپس با اتصال لوله یا فشار منفی، چربیهای آن ناحیه را میکشند. ادعا میشود که در این روش دوره نقاهت کمتر است و پوست آن ناحیه بهتر جمع میشود همچنین میتوان این شیوه را مانند لیپوساکشن معمولی با بیحسی موضعی انجام داد. این روش بیشتر در مواقعی استفاده میشود که نقاط کوچک و محدودی مانند ناحیه مچ پا، زیر گردن، اطراف زانو و آرنج دارای چربی اضافه و نواحی کوچکی از شکم یا پهلو و پا مورد ساکشن قرار گیرند.
این روش میتواند عوارضی مانند عفونت، تورم و سوختگی پوست ایجاد کند که به همین دلیل، اغلب صاحبنظران روش معمولی لیپوساکشن را ترجیح میدهند. مدتی تب استفاده از اولتراسوند در لیپوساکشن بالا رفته بود که با بروز عوارض متعدد و نتایج منفی کمکم به بوته فراموشی سپرده شد. در حال حاضر هم دلایل تثبیتشده علمی و آکادمیک جهانی از روش لیپولیز لیزری به عنوان روش ارجح لیپوساکشن حمایت نمیکند.
باید تاکید کنیم که روشهای مختلف لیپوساکشن و کاهش چربیهای موضعی هرگز به منظور درمان چاقی کاربرد ندارد و اشخاصی که دارای وزن طبیعی هستند برای به دست آوردن فرم بهتر بدن میتوانند با این روشها مورد درمان قرار گیرند.
دکتر سیدمهدی موسویزاده
فوقتخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست