جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
تروریسم چیست What is Terrorism
یک جرم ویک عکس العمل موجه درمقابل ستم.این امر به دیدگاه افرادی که آن را توصیف می کنند بستگی دارد.تروریسم اغلب یک تاکتیک موثر برای طرف ضعیف تر منازعه بوده است.تروریسم به عنوان یک شکل ناکتقارن منازعه ،نیروی قهری همراه بابسیاری از مزایای نیروی نظامی راباهزینه بسیارکمتر،به کاربرخوداعطا می کند.به خاطر ماهیت سری وکوچک بودن سازمانهای تروریستی ، دفاع وبازدارندگی درمقابل آنها به سختی امکان پذیراست.
دربعضی موارد تروریسم با اقدامات جنایتکارانه یکسان پنداشته می شود. بخاطر ویژگیهای خاص آن تروریسم بطورفزاینده ای مورداستفاده کسانی واقع می شود که اهداف افراطی رادنبال می کنند.ولی برخلاف عمومیت آن تروریسم می تواند یک مفهوم گنگ وآشفته باشد.
وزارت دفاع آمریکا تروریسم راچنین تعریف می کند:کاربردحساب شده ازخشونت غیرقانونی یا تهدید به خشونت غیرقانونی،برای القاء ترس بمنظورمجبورکردن یاترسانیدن دولتها یا جوامع درراستای اهدافی که عمدتا سیاسی ،مذهبی یاایدئولوژیک هستند.
وزارت خارجه آمریکانیزاین تعریف راارائه می دهد:خشونت از پیش برنامه ریزی شده باانگیزه های سیاسی که توسط گروههای درون ملی یا عاملین مخفی که برعلیه آماج غیرنظامی که معمولا برای تاثیرگذاری برمخاطبان انجام می شود.
سازمان ملل متحددرسال ۱۹۹۲ ،این تعریف را به عمل آورده است:یک روش القاکننده نگرانی که ازطریق عمل خشونت بار که توسط بازیگران دولتی ،گروهها،ویاافراد (نیمه)مخفی که به دلایل سیاسی ،جنایتکارانه یا شخصی اعمال می شودوبرعکس قتل سیاسی-آماج مستقیم خشونت-هدف اصلی محسوب نمی شود.
تعریف بیشترپذیرفته ترشده آکادمیک باتعریف سازمان ملل آغار می شودودوجمله با ۷۷ کلمه را به آن می افزایدکه شامل عبارات پرطمطراقی چون"ایجادکنندگان پیام" و "فرآیندهای ارتباطاتی مبتنی برخشونت" می شود.
دولت بریتانیا درسال۱۹۷۴ تروریسم راچنین تعریف کرده است:کاربرد خشونت برای مقاصدسیاسی که هرگونه کاربرد خشونت برای ایجادترس درجامعه ویاهربخشی ازجلمعه را شامل می شود.
تروریسم ،عمل جنایتکارانه ای است که افراد بیشتری از قربانیان مستقیم راتحت تاثیر قرار می دهد.استراتژی تروریستها این است که اعمال خشونت بار رامرتکب شوند تا توجه مردم محلی ،دولت یا جهان را به آرمانهایشان جلب کنند. تروریستها برای به دست آوردن بیشترین توجه وتبلیغات حملات خودراطوری طراحی می کنند تا آماجی را مورد هدف قراردهند تابرآن چیزی که با آن مخالفت می کنند دلالت کند.تاثیرعمل تروریستی به خود عمل مبتنی نیست بلکه به عکس العمل دولت یا مردم به آن اقدام بستگی دارد.بطورمثال درمسابقات المپیک ۱۹۷۲ مونیخ،سازمان سپتامبر سیاه،یازده اسرائیلی را به قتل رساند.این یازده تن قربانیان مستقیم این اقدام بودند اما آماج اصلی یک میلیارد بیننده بودند که این مسابقات راتماشا می کردند.
سازمان سپتامبرسیاه ، دامنه دید وسیع مسابقات المپیک را مورداستفاده قرارداد تا دیدگاه خودرا درمورد وضعیت مصیبت بار آوارگان فلسطینی به همگان عرضه کند.همچنین دراکتبر۱۹۸۳ تروریستهای خاورمیانه ای ،ستادفرماندهی گردان دریایی رادرفرودگاه بین المللی بیروت منفجرکردند.قربانیان مستقیم آنها ۲۴۱ نظامی آمریکایی بودند که کشته شدند وبیشترازصدنفری که زخمی شدند.ولی آماج اصلی آنها مردم آمریکا وکنگره ایالات متحده بودند.استفاده آنان ازاین خشونت ،تصمیم آمریکادرمورد خارج کردن تفنگداران دریایی ازبیروت راتحت تاثیرقرارداد وبنابراین این اقدام یک موفقیت تروریستی قلمدادشد.
سه دیدگاهازتروریسم وجوددارد:دیدگاه تروریستها،قربانیان وافکارعمومی.عبارت"یک تروریست یک مبارز راه آزادی" دیدگاهی است که موردقبول تروریستها می باشد.آنها باوردارند که مبارزان مشروعی هستندکه درراه اعتقاداتشان به هروسیله ممکن می جنگند.قربانی عمل تروریستی ، تروریست را به عنوان یک جنایتکار میبیند که هیچ ارزشی برای زندگی انسانها قائل نیست.دیدگاه افکارعمومی ،بیثبات ترین دیدگاه می باشد.تروریستها،دردسرهای زیادی متحمل می شوند تا تصویری از "رابین هود" را ایجادکنند به این امید که افکارعمومی را به نفع آرمان هایشان تحت تاثیرقراردهندواین دیدگاه شفقت آمیز از تروریسم جزئی از جنگ روانی تروریستها شده است.
politicalthought.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست