پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

آنچه باید در آستانه ماه رمضان بدانید


آنچه باید در آستانه ماه رمضان بدانید

باید نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب در زمان افطار تا سحر جدی گرفته شود.

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف نان سبوس دار و حبوبات در وعده سحری تا حد زیادی گرسنگی افراد در طول مدت روزه‌داری را کاهش می‌دهد.

دکتر یحیی پاسدار در آستانه ماه مبارک رمضان گفت: در ماه رمضان با توجه به اینکه فرد به مدت ۱۷ تا ۱۸ ساعت مجاز به استفاده از مواد غذایی نیست، برنامه غذایی اش باید طوری طراحی شود که بدن دچار آسیب تغذیه ای و یا کمبود مواد غذایی نشود. وی افزود: در همین راستا توصیه می شود از مواد غذایی مانند نان سبوس دار، میوه، سبزی، سالاد و حبوبات در وعده سحر استفاده شود.

پاسدار گفت: این مواد به آرامی قند خود را آزاد کرده که این امر موجب می شود فرد در طول مدت روزه داری کمتر احساس گرسنگی کند. این متخصص تغذیه افزود: همچنین مصرف سبزیجات و میوه تا حد زیادی می تواند مانع احساس تشنگی در فرد شده و آب بدن او را به میزان کافی تامین کند.

پاسدار به طولانی بودن مدت روزه داری در فصل گرما اشاره کرد و گفت: از آنجا که روزه داری در فصل گرما انجام می شود باید نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب در زمان افطار تا سحر جدی گرفته شود. این متخصص تغذیه افزود: به هنگام افطار بهتر است از غذاها و مواد شیرین طبیعی مانند خرما و شیر استفاده شده و پس از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت از افطار وعده شام صرف شود. به گفته وی، با توجه به اینکه دستگاه گوارش به مدت طولانی در طول روز در حال استراحت بوده، یکباره مصرف حجم زیادی از مواد غذایی موجب افزایش فشار بر دستگاه گوارش و در نتیجه ایجاد ناراحتی های گوارشی خواهد شد.

این متخصص تغذیه، وعده سحری را از اهمیت بسیاری در هنگام روزه گرفتن عنوان کرد و افزود: خوردن سحری علاوه بر خنثی کردن اسید معده که به دنبال صرف شام زیاد شده، موجب می شود تا طول مدت زیاد روزه داری آسیبی به دستگاه گوارش نرسد.