جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

علی(ع)‌ و زینب(س) در کلام رهبر فرزانه انقلاب


علی(ع)‌ و زینب(س) در کلام رهبر فرزانه انقلاب

امیرالمؤمنین (‏ع)، یک الگوی کامل برای همه است. جوانی پرشور و پرحماسه‌ او، الگوی جوانان است. حکومت سراسر عدل و انصاف او، الگوی دولتمردان است.
زندگی سراپا مجاهدت و سراپا مسئولیت …

امیرالمؤمنین (‏ع)، یک الگوی کامل برای همه است. جوانی پرشور و پرحماسه‌ او، الگوی جوانان است. حکومت سراسر عدل و انصاف او، الگوی دولتمردان است.

زندگی سراپا مجاهدت و سراپا مسئولیت او، الگوی همه‌ مؤمنان است. آزادگی او، الگوی همه‌ آزادگان جهان است و سخنان حکمت‌آمیز و درس‌های ماندگار او، الگوی عالمان و دانشمندان و روشنفکران است.

وجود امیرالمؤمنین(ع)، از جهات متعدد و در شرایط گوناگون، برای همه‌ نسلهای بشر، یک درس جاودانه و فراموش‌نشدنی است. همه سال‌ها، همه روزها و همه تاریخ، متعلّق به امیر مؤمنان و به خط و راه روشن اوست.

آنچه مهم است و امروز برای ما از معرفت و آگاهی‌ها مهم‌تر است، عبارت است از نزدیک شدن عملی به امیرالمؤمنین (ع)؛ زیرا او اسوه است.

ملت ما، ملت علوی است و معتقد و مرید و عاشق امیرالمؤمنین (ع) است.

مفاهیم گوناگونی که شُعب مختلف عدالت دارد، در وجود امیرالمؤمنین درهم‏تنیده است.امیرالمؤمنین مظهر عدل الهی هست.

عدل به آن معنایی که ما جزو اصول دین می‏دانیم، اقتضاء می‏کرد که خداوند متعال شخصیتی مثل امیرالمؤمنین را برای رهبری و هدایت مردم انتخاب کند.

امروز در جمهوری اسلامی اگر بخواهیم سعادت این کشور تأمین شود و مردم عزیز ایران با توانایی‌هایی که خدای متعال در جوهر این کشور و این ملت قرار داده، به تمنیّات و آرزوهای مشروع خود برسند، باید همان خط [امیرالمؤمنین‏] را دنبال کنیم و دین و دنیای خود را از روی آن حکومت، الگو بگیریم.

مبارزه با مفاسد اقتصادی و گرایش به سمت بی‏بندوباری در امور مالی و مسائل بیت‏المال، از جمله اوّلین خطوط برنامه امیرالمؤمنین بوده است. ما در نظام جمهوری اسلامی باید افتخار کنیم که این راه را دنبال می‏کنیم.

هرچه بتوانیم عدل را در جامعه بیشتر مستقر کنیم، شباهت ما به امیرالمؤمنین و تمسک ما به ولایت آن بزرگوار بیشتر خواهد شد.

در نظر امیرالمؤمنین (ع) منصب حکومتی نباید وسیله‏ای برای راحتی و عیش و کسب دنیا برای خود باشد.

برای انسان والایی که می‏خواهد برفراز همه پدیده‌های عالم وجود پرواز کند و هیچ‌چیزی پابند او نباشد و او را اسیر نکند، اسوه حقیقی، امیرالمؤمنین است.

امیرالمؤمنین در شخصیت خود، مظهر خصوصیاتی است که امروز اگر ما مردم و مسئولان این خصوصیات را در رفتار و گفتارِ خودمان منعکس کنیم، جامعه اسلامی‏مان اوج و اعتلا پیدا خواهد کرد.

برای امیرالمؤمنین، در دفاع از مظلوم و در احقاق حقوق انسان، اسلام مطرح نیست؛ مسلمان و غیرمسلمان دارای این حق هستند.

الگوی همیشه زنده زینب کبری(س) برای زنان ما در طول تاریخ یک الگوست.

‌بخش عمده‏ای از حماسه بزرگِ ماندگارِ عاشورا متعلّق به [حضرت زینب‏] ... است.

‌حضرت زینب در مقابل یک دنیا بدی، ظلم، بی‌انصافی، حیوان‌صفتی و قساوت، یک‌تنه ایستاده و با این ایستادگی توانست از روح کلی اسلام حراست و پرستاری کند.

همچنان که می‏گوییم امام حسین (ع) اسلام را حفظ کرد، می‏توانیم دقیقاً ادّعا کنیم که حضرت زینب (س) هم با ایستادگی خود، اسلام را حفظ کرد.

‌زینب‌کبری‌(س) در اوج قله‌ شرف انسانی و ارزش یک فرد آدمی قرار گرفته است.

شخصیت این بانوی برجسته‌ اسلام، الگوی همیشه زنده‌‌ای در مقابل زن مسلمان و مرد مسلمان قرار می‌دهد.

‌زینب کبری دارای شخصیت چند بعدی است؛ دانا و خبیر و دارای معرفت والا و یک انسان برجسته است که هر کس با آن بزرگوار مواجه می‌شود، در مقابل عظمت دانایی و روحی و معرفت او احساس خضوع می‌کند.

‌به‌نظر من بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری (س) است.

زینب کبری(س) یک نمونه‌ کامل از زن مسلمان است؛ یعنی الگویی که اسلام برای تربیت زنان، آن را در مقابل چشم مردم دنیا قرار داده است.

ارزش و عظمت زینب کبری‌، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او براساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او و نوع حرکت او، به او این‌طور عظمت بخشید.