سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
اروپایی ها کره را بیشتر دوست دارند
کره، یکی از خوشرنگ و بوترین اعضای خانواده لبنیات است که به گفته خیلی از متخصصان، قدمت آن به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد و اگرچه کسی به طور قطع نمیداند کدام کشور، زادگاه آن است اما برخی مورخان، یونان و فرانسه را زادگاههای احتمالی آن میدانند و برخی دیگر، کشورهای شمال آفریقا را. اروپاییها علاقه زیادی به مصرف کره دارند....
این محصول لبنی، عضو جدانشدنی سفره آلمانیها، فرانسویها و یونانیهاست. جالب است بدانید که کره، جزو اولین خوراکیهایی بود که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، نوع استاندارد آن را در سال ۱۹۳۸ میلادی بهعنوان یک ماده مغذی و مفید مورد تایید قرار داد.
در گذشتههای خیلی دور، مردم اروپا کره را فقط از شیر بز و گوسفند تهیه میکردند ولی امروزه این محصول لبنی بیشتر از شیر گاو تهیه میشود و تنها بعضی از عشایر یا مردم روستایی، کره مورد نیاز خودشان را از شیر احشام دیگری مانند گوسفند، بز یا حتی میش تهیه میکنند. قدیمترها، مردم شیر را در مشکهایی که از پوست احشام درست کرده بودند، میریختند و آن را آنقدر تکان میدادند تا چربی شیر روی سطحش بیاید و بعد این کره را به راحتی از شیر جدا میکردند ولی حالا دیگر از این روش کره گرفتن در زندگیهای شهرنشینی خبری نیست و کره با دستگاههای مدرن و مجهز، از شیر گرفته و بعد از طی مراحل بهداشتی مختلف، به بازار عرضه میشود. کرههای حیوانی که در روستاها تهیه میشوند، همان چربی خالص شیر هستند که افزودنی خاصی به آن اضافه نشده اما معمولا کارخانهها به کرههای صنعتی، اندکی نمک، نگهدارنده و گاهی طعمدهندههایی را هم اضافه میکنند تا بتوانند مشتریان خود را که ذائقههای مختلفی دارند، راضی نگه دارند!
● مضرات کره
هرچند خیلی سخت میتوان لقمه نان و پنیر، عسل و مربا را بدون کره در نظر گرفت، اما کسانی که دوست ندارند به ناراحتیهای قلبی و گرفتگی عروق مبتلا شوند یا چربی خونشان بالا برود، باید حسابی مراقب مصرف آن باشند. بزرگترین نگرانی در مورد کره، میزان بالای چربی اشباع و ترانس موجود در آن است. تنها در یک قاشق غذاخوری کره، حدود ۸ گرم چربی اشباع وجود دارد که این اصلا خبر خوبی برای کسانی که عاشق کره هستند و در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند، نیست. بهعلاوه هریک قاشق غذاخوری کره، ۱۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار از انرژی نزدیک به ۳۵ دقیقه پیادهروی بکنید. بنابراین، کره از آن دست خوراکیهایی است که خوردنش اصلا به افراد چاق یا آنهایی که اضافه وزن دارند، توصیه نمیشود. در مقایسه با کرههای حیوانی یا همان کرههای زرد رنگی که ما در بستهبندیهای مختلف در بازار میبینیم، کرههای مارگارین نسبتا سفید رنگی هم در بازار وجود دارد که کالریشان نصف کالری کرههای معمولی است و چون چربی اشباع در آنها وجود ندارد یا مقدارش بسیار ناچیز است، بعضیها مصرف آنها را به کره حیوانی ترجیح میدهند. اما این دسته از افراد باید بدانند که مارگارین هم میزان قابلتوجهی چربی ترانس دارد که میتواند جزو معایب بسیار بزرگ آن به حساب آید.
● مزایای کره
کره آنقدرها هم که فکر میکنید خوراکی خطرناکی نیست. این محصول لبنی، مقادیر قابلتوجهی ویتامین A و اسید لینولئیک دارد که بدن را در برابر بسیاری از سرطانها محافظت میکند. به علاوه، کره آنتیاکسیدانهای فراوانی دارد که از آسیب به سلولهای بدن جلوگیری میکند. در نتیجه اگر شما ناراحتی قلبی یا اضافه وزن نداشته باشید، میتوانید مقدار کمی کره را در رژیم غذایی روزانهتان بگنجانید. مقداری معادل یک قاشق مرباخوری که دارای ۴۵ کیلوکالری انرژی است.
● ۷ نکته درباره کره
۱) اگر صبح خواب ماندید و وقت نداشتید یخ کره فریزشدهتان را باز کنید و آن را داخل لقمهتان قرار دهید، میتوانید لبه یک چاقو را کمی گرم کنید و با آن سریع کره را به تکههایی که میخواهید، تقسیم کنید.
۲) اگر میخواهید کره را در غذا استفاده کنید، بهتر است آن را برای ذوب شدن به جای حرارت مستقیم، روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار آب جوش کتری قرار دهید.
۳) هیچوقت کره را به مدت طولانی روی حرارت مستقیم قرار ندهید و از آن برای تفتدادن استفاده نکنید چون چربی ترانس موجود در آن میتواند در اثر حرارت مستقیم، ترکیبات سرطانزا آزاد کند.
۴) اگر میخواهید کره را بهعنوان یک خوراکی مکمل در مسافرت یا پیکنیکهای یک روزه در سبدتان جای بدهید، بهتر است آن را در یک ظرف دوغ خنک بریزید. مطمئن باشید با این روش که تا ساعتها آب نمیشود.
۵) اگر میخواهید برای مدتی کره را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید، بهتر است آن را در یک پوشش کاملا محافظ قرار دهید چون کره خیلی زود بوی خوراکیهای مختلف را به خودش میگیرد.
۶) به خاطر داشته باشید که هر قاشق مربا خوری کره معادل دو عدد گردو، ۵ عدد بادام و یک قاشق مربا خوری سس مایونز و یک واحد چربی به حساب میآید.
۷) فراموش نکنید که آغشته کردن نان ساندویچ با کره برای بچههای کم غذا در هنگام تهیه یک لقمه خانگی، راهی برای افزایش انرژی مورد نیاز است.
منبع: healthy diet
ترجمه:ندا احمدلو
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت سیزدهم دولت لایحه بودجه 1403 حجاب شورای نگهبان مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف
قوه قضاییه هواشناسی تهران سیل شهرداری تهران فضای مجازی سلامت شورای شهر تهران دستگیری پلیس آموزش و پرورش قتل
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو سایپا کارگران ایران خودرو دلار بازار خودرو قیمت طلا مالیات بانک مرکزی تورم
تلویزیون رسانه سریال سینمای ایران سینما فیلم تئاتر موسیقی دفاع مقدس بازیگر کتاب رسانه ملی
ناسا سازمان سنجش شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزش عالی
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه عربستان اوکراین ترکیه
فوتبال استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور تیم ملی فوتسال ایران فوتسال باشگاه استقلال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت تبلیغات اپل نخبگان همراه اول ماه آیفون گوگل روزنامه ایرانسل
داروخانه ویتامین کاهش وزن بارداری خواب دیابت طول عمر سلامت روان فروش اینترنتی دارو هندوانه