جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

صهیونیستها جائی در همین نزدیکی


صهیونیستها جائی در همین نزدیکی

برخی گروه های اسرائیلی خواهان تشكیل دولت اسرائیل بزرگ از نیل تا فرات هستند و رنگ آبی بالا و پایین پرچم دولتشان را نشانه این امر می دانند در همین راستا و پس از پایان جنگ در عراق خاخام نحیما ها هوری فتوا داده بودند كه عراق بخشی از اسرائیل بزرگ است و سربازان یهودی باید به نشانه سپاسگزاری برای آزاد سازی این سرزمینها نماز شكر بخوانند

● فعالیت رژیم صهیونیستی در مرزهای هم جوار ایران (عراق)

همان گونه كه در ایده های تئودور هرتزل از بنیانگذاران اولیه رژیم صهیونیستی به وضوح اشاره شده این رژیم ماهیتاً و ذاتاً رژیمی گسترشگرا محسوب می شود و در دستیابی به ایده های اصلی ، ریشه ای و بلند مدت خود دو استراتژی كلی را در دستور كار خود قرار داده است‌. استراتژی اول بر بسط و گسترش جغرافیایی و سرزمینی بنا نهاده شده است. استراتژی دوم بر پایه اسرائیلی قوی تر از لحاظ نظامی ، فنی و به ویژه اقتصادی بنا نهاده شده است.

از این رو هدف پژوهش حاظر یافتن پاسخی به این پرسش است كه اهداف و برنامه های حضور اسرائیل در عراق چیست؟

تیساح رونتال فرمانده نیروی زمینی ارتش اسرائیل در گفتگو با رادیو تل آویو اشاره داشته است : از بین رفتن تهدیدهای عراق فرصت هایی را برای اسرائیل فراهم آورده كه باید از آن بهره برداری كرد .

● اما فرصت های اسرائیل در عراق چیست ؟

برخی گروه های اسرائیلی خواهان تشكیل دولت اسرائیل بزرگ از نیل تا فرات هستند و رنگ آبی بالا و پایین پرچم دولتشان را نشانه این امر می دانند در همین راستا و پس از پایان جنگ در عراق خاخام نحیما ها هوری فتوا داده بودند كه عراق بخشی از اسرائیل بزرگ است و سربازان یهودی باید به نشانه سپاسگزاری برای آزاد سازی این سرزمینها نماز شكر بخوانند.

واقعیت این است كه اسرائیل به عراق به عنوان اسرائیل دوم نگاه می كند و بر همین اساس است كه آژانس یهود معتقد به بازگشت ۱۲۵ یهودی عراقی الاصل به عراق است این یهودیان در اوایل دهه ۵۰ عراق را به مقصد تل آویو ترك كرده اند.

لازم به ذكر است هم اكنون خانواده های یهودی مشهوری چون بن ساسون و بن نوح در صدد خرید زمین و خانه های مسكونی در بغداد هستند .

● اهداف رژیم اسرائیل در عراق پس از صدام

اهداف رژیم اسرائیل در عراق پس از صدام را به دو دسته اهداف كوتاه مدت و بلند مدت می توان تقسیم نمود.

هدف كوتاه مدت این رژیم در عراق دامن زدن به وضعیت بی ثباتی و ناامنی در عراق به منظور بهره بر داری از شرایط هرج و مرج گونه و فراهم آوردن زمینه های نفوذ میان گروها و شخصیت های سیاسی موثر در تحولات آینده عراق می باشد از طرفی دیگر بی ثباتی و هرج و مرج در عراق افكار عمومی جهانیان را معطوف به تحولات عراق نموده و در نتیجه اسرائیل با آرامش بیشتری به اجرای برنامه های خود در فلسطین اشغالی خواهد پرداخت.

اهداف بلند مدت رژیم صهیونیستی در عراق شامل ابعاد سیاسی ، اقتصادی و امنیتی است

● اهداف سیاسی و امنیتی اسرائیل در عراق

رهبران منطقه از بدو شكل گیری رژیم صهیونیستی ، این رژیم را دولتی غیر قانونی و اشغالگر دانسته و از هر گونه همكاری با این رژیم سرباز زده اند از این رو اسرائیل به عنوان كشوری تنها و منزوی در منطقه همواره به دنبال ایجاد جایگاهی مناسب در میان كشورهای عرب منطقه بوده است.

در صورتی كه رهبران اسرائیل موفق به تثبیت حضور و گسترش روابطشان با دولت جدید عراق گردند ، می توانند ، تغییرات قابل توجهی نسبت به خود در افكار عمومی عراق و منطقه ایجاد نمایند.

از جمله اهداف رژیم اسرائیل حمایت از گروها و عناصر طرفدار اسرائیل و تلاش جهت حذف عناصر ضد اسرائیلی می باشد برای نمونه ترور آیت ا... حكیم ، چرا كه اولاً وی از طرفداران اصلی جمهوری اسلامی ایران در عراق محسوب می شد و با توجه به محبوبیتش میان اكثریت بالای ۶۰ درصد شیعیان عراق ، امكان شكل گیری حكومتی ضد اسرائیلی نظیر ایران در عراق وجود داشت.

همسایگی عراق با ۳ كشور ایران ، سوریه و تركیه كه تمامی آنها از مشكل مشترك اكراد بر خوردارند ، فرصت مناسبی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده تا با ایجاد روابط نزدیك با كردها ، از آنها به عنوان اهرم فشاری علیه این كشورها بهره برداری نماید.

هم اكنون اسرائیل ۲۰۰ كیلومتر از اراضی و زمینهای منطقه ای كه از مرزهای سوریه با شمال عراق آغاز شده و به مرزهای این كشور با ایران در شرق ختم می شود را برای اسكان ۱۵۰ هزار یهودی كرد خریداری نموده تا از آن طریق بر اختلافات میان كشورها با تحریك كردها به نافرمانی از حكومت مركزی دامن بزنند در حال حاظر رژیم اسرائیل در شمال عراق تحت پوشش نام های غیر اسرائیلی و یا شركت های چند ملیتی فعالیت می كند.

و همچنین اسرائیل با بسیج گروه های طرفدار خود از جمله ( گروهك منافقین ) و دادن آموزش نظامی به آنها به منظور بهره برداری از آنها در راستای اهداف خود گام بر می دارد این در حالی است كه مسئولین دولت عراق حضور اسرائیل در خاك عراق را تكذیب می كنند.

هم اكنون اسرائیل چند پایگاه اطلاعاتی در مرزهای عراق با سوریه و ایران تاسیس نموده تا از آن طریق روابط این كشورها با یكدیگر و حزب ا... را كنترل كند.

به نقل از روزنامه الحیاط : دستگاه جاسوسی اسرائیل با همكاری نیروهای آمریكای در عراق در جزیره ام الرصاص در نزدیكی شهر بصره به منظور ردیابی اقدامات نظامی و امنیتی در عمق خاك ایران رادارهایی را نصب كرده است رادارها و دستگاه های نصب شده دارای سیستم بسیار پیشرفته ای هستند كه در ۸۰۰ متری بندر خرمشهر بر روی دكل هایی به ارتفاع ۵۰ متر نصب شده اند كه از طریق آنها می توان تحركات نظامی و امنیتی ایران را با چشم غیر مسلح دید این دستگاه ها همچنین می توانند بی سیم و تلفن های همراه را در عمق ۵۰ كیلو متری خاك ایران كنترل كنند.

بر اساس اعلام برخی گزارش ها بیش از ۹۰۰ اسرائیلی در مناطق مختلفی از عراق حضور دارند كه این افراد مزارع خوش آب وهوا و حاصلخیزی را به مساحت های ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ هكتار به ویژه در كركوك و مناطق شمالی عراق خریداری كرده اند این اقدام تا جایی گسترش یافت كه موجب افزایش قیمت زمین و ساختمان در عراق به میزان دو تا سه برابر شده است.

هر چند مقامات اشغالگر آمریكا در عراق تمایلی برای سخن گفتن از حضور موساد در عراق ندارند اما افزایش دیوارهای سیمانی در اطراف مناطق خاصی از بغداد كه با دیوار حائل سیمانی رژیم اسرائیل در سرزمین اشغالی فلسطین همزمانی معنا داری پیدا كرده حكایت از وجود نقشه های جهت داری می كند.

عراق و نابسامانی های آن امروز برای اسرائیل فرصت طلایی به شمار می رود در این میان شركتهای اسرائیلی مستقر در عراق دست به اقداماتی نظیر قاچاق آثار باستانی آن به اسرائیل می زنند .

المستقبل در گزارش خود می گوید كه موساد تمامی كتابهای قدیمی یهودیان در سازمان اطلاعات عراق را به اسرائیل انتقال داده است.

البیان در مورد ترور صدها دانشمند استاد و چهره های بر جسته عراقی می نویسد اسرائیل سالها قبل از آمریكا خواسته بود كه این افراد را دستگیر كند تا خطر عراق بر طرف شود اما امروز و در سایه بحران امنیتی كه بر این كشور سایه افكنده ترور این افراد برای اسرائیل آسان تر شده است.

● اهداف اقتصادی اسرائیل در عراق

مقامات اسرائیلی تلاش گسترده ای را برای بر قراری مناسبات اقتصادی با عراق در پیش گرفته اند.

وزیر دارایی اسرائیل از همان ابتدای اشغال عراق رسماً مجوز فعالیت شركت های اسرائیلی در عراق را صادر كرد نخستین هدف اقتصادی اسرائیل احیای خط لوله قدیمی نفت موصل به حیفا پس از ۵۶ سال است در حال حاظر ۷۰ الی ۱۰۰ شركت اسرائیلی در خاك عراق مشغول به فعالیت هستند كه برخی از این شركتها به دلیل حساسیتهای موجود در میان افكار عمومی نسبت به رژیم اشغالگر اسرائیل ، با نام های مستعار در عراق فعالیت می كنند.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.