سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
هرگز به تنهایی به جنگ اعتیاد نروید
![هرگز به تنهایی به جنگ اعتیاد نروید](/web/imgs/16/151/4v8xg1.jpeg)
یکی از جنبه های مخرب اعتیاد این است که زمانی فرد به مشکل خود پی می برد که این مساله بر روی خانواده او تاثیر فراوانی گذاشته است. تاثیرات اعتیاد بر روی خانواده بسیار زیاد ولی ناگهانی است.
والدین در مراکز بازپروری از مشاوران و پزشکان می خواهند هرچه زودتر فرزندشان را به خانواده برگردانند. هر ساله همسران، برادران، خواهران و تاسف آورتر از همه کودکان زیادی به نحوی تحت تاثیر اعتیاد قرار می گیرند. اعضای خانواده فرد معتاد، هم می توانند به حمایت از او بپردازند و هم می توانند اجازه دهند اوضاع بدتر شود! آنها هم می توانند در پیروزی بر این بلای خانمانسوز سهیم باشند و هم صرفا نقش قربانی را بازی کنند.
● تاثیرات
جروبحث کردن با یک معتاد هیچ ثمری ندارد. چرا؟ چون از نظر معتادان همه در اشتباه هستند و تنها آنها حق دارند و در این میان هرقدر دلیل و برهان بیاورید قانع نخواهند شد.
دشوارترین کاری که خانواده فرد معتاد باید انجام دهد، ایجاد فاصله میان او و چیزی است که به آن عشق می ورزد، است. خانواده ها یا برای عزیزان خود احساس تاسف می کنند، یا نمی خواهند آنها را برنجانند و یا اینکه دوست ندارند با مشکل اعتیاد روبه رو شوند. معمولا خانواده ها نمی دانند چه کار مثبتی از دست آنها برمی آید. گاهی کلمات مهرآمیز کافی است ولی با پیشرفت اعتیاد این مساله کارایی خود را از دست می دهد.
آیا راجع به «عشق سختگیرانه» چیزی شنیده اید؟ این همان چیزی است که در برخورد با فرد معتاد باید درنظر بگیرید. به جای جرو بحث بیهوده با فرد معتاد به سراغ متخصصان و مشاوران بروید. به عبارت دیگر نقش یک «قهرمان» را بازی نکنید و از دیگران کمک بگیرید. هرگز به تنهایی به جنگ اعتیاد نروید.
شما برای مبارزه با اعتیاد نیاز به یک برنامه دارید و رجوع کردن به کارشناسان اولین گام محسوب می شود. احتمال دارد از شما خواسته شود علی رغم تمایل خود کاری را انجام دهید. در هر حال به نصایح مشاوران توجه کنید. در این صورت حتی با بدتر شدن اوضاع خواهید دانست که تمام تلاش خود را کرده اید و کمتر احساس تاسف می کنید. کمک گرفتن از کارشناسان اقدامی بسیار موثر است. توصیه های مشاوران را مو به مو اجرا کنید و برای عزیزان خود منبعی از عشق و حمایت باشید.
● تاثیرات اعتیاد بر فرد
▪ بی تمایلی به تحصیلات و سایر فعالیت های روزانه
▪ از دست دادن اشتها و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری ها
▪ لطمه به هوش، حافظه و متابولیسم بدن.
▪ تخریب سلول های مغزی
▪ مقاومت نکردن در مقابل وسوسه ارتکاب جرم
▪ افزایش احتمال تصادفات و سایر رویدادهای ناگوار
▪ تمایل به خودکشی
● تاثیرات اعتیاد بر خانواده
▪ اعضای خانواده نسبت به فرد معتاد کینه به دل می گیرند؛ زیرا او برای تهیه مواد مخدر مدام پول می خواهد و یا دست به سرقت لوازم خانه می زند.
▪ بدنامی در میان همسایگان
▪ نزاع های خانوادگی
▪ افزایش احتمال ابتلای خانواده فرد معتاد به بیماری هایی مثل ایدز، هپاتیت B و...
● تاثیرات اعتیاد بر جامعه
در اثر اعتیاد جوانان، جامعه از پیشرفت باز می ماند و آموزش و پرورش دچار وقفه می شود. این مسئله بر روی بازار کار نیز تأثیر منفی می گذارد. در ضمن میزان جنایت در چنین جوامعی افزایش می یابد.
با توجه به لزوم تأسیس مراکز بازپروری، فشارهای زیادی به دولت وارد می آید و به علاوه برای مبارزه با سوداگران مرگ باید هزینه های گزاف پرداخت شود.
● نقش والدین
بسیاری از والدین به مشکل اعتیاد در جامعه واقف هستند ولی بیشتر آنها به عمق فاجعه پی نبرده اند. همسالان، مشکلات خانوادگی و از دست دادن انگیزه زندگی از عوامل ابتلای نوجوانان به اعتیاد است. هر چند بسیاری از والدین فکر می کنند کاری از دست آنها برنمی آید ولی با رعایت ۱۴ توصیه زیر می توانند مانع از گرفتاری فرزند دلبند خود در دام اعتیاد شوند:
۱) خطرات استفاده از مواد مخدر را به فرزند خود گوشزد کنید.
۲) اگر در گذشته مواد مخدر مصرف کرده اید به فرزندتان دروغ نگویید. صادق بودن باعث می شود فرزندتان همان اشتباهات شما را تکرار نکند. حقایقی را که فرزندتان باید بداند به او بگویید.
۳) به او گوشزد کنید که مصرف مواد مخدر را به هیچ عنوان تحمل نخواهید کرد.
۴) از سلامت روانی فرزند خود مطمئن شوید و در صورت مشاهده علائم بیماری های روحی او را هرچه سریع تر به نزد روانپزشک ببرید.
۵) در صورت اعتیاد فرزندتان، خود یا سایر اعضای خانواده را سرزنش نکنید. یادتان باشد در اعتیاد افراد عوامل زیادی دخالت دارند. برای مبارزه با اعتیاد بهترین امکانات ممکن را در اختیار فرزندتان بگذارید.
۶) الگوی خوبی برای فرزندتان باشید. او به راهنمایی های شما نیاز دارد.
۷) در مورد فرزند خود قضاوت نکنید و تمام راه های ارتباط با او را باز بگذارید تا در صورت مصرف مواد مخدر بتواند این مسئله را با شما درمیان بگذارد.
۸) مراقب رفتار فرزند خود باشید. دانستن علائم اعتیاد اهمیت زیادی دارد مصرف دخانیات، رفتار خشونت آمیز، افسردگی و اضطراب را جدی بگیرید.
۹) به صرف اینکه فرزند باهوشی دارید او را به حال خود رها نکنید.
۱۰) داروهای خود را در یک قفسه قرار داده و در آن را قفل کنید.
۱۱) دانستن تاریخچه خانوادگی به شما در کشف اعتیاد فرزندتان کمک می کند. اعتیاد نوعی بیماری است که غالباً- و نه همیشه- ریشه وراثتی دارد.
۱۲) تغییرات ظاهری فرزند خود را جدی بگیرید،مثل تغییر وزن، بهداشت فردی و بی خوابی.
۱۳) در صورت پی بردن به اعتیاد فرزند خود برای کمک به او از هیچ کوششی مضایقه نکنید.
۱۴) در مورد رانندگی فرزند خود سختگیر باشید. بیشتر تصادفات رانندگی زمانی روی می دهد که راننده تحت تأثیر مواد مخدر باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست