یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

۱۶ ژوئن ۲۰۰۴ ـ حقایقی درباره انفجارهای ۱۴ ژوئن عراق از زبان یک روزنامه نگار آمریکایی حاضر در صحنه


۱۶ ژوئن ۲۰۰۴ ـ حقایقی درباره انفجارهای ۱۴ ژوئن عراق از زبان یک روزنامه نگار آمریکایی حاضر در صحنه

«جفری جتلمان» خبر نگار نیویورک تایمز در بغداد انفجارهای ۱۴ ژوئن ۲۰۰۴ عراق را از جمله انفجار انتحاری که در بغداد منجر به مرگ پنج خارجی شد اخطاری به مقاطعه کاران سایر کشورها خواند …

«جفری جتلمان» خبر نگار نیویورک تایمز در بغداد انفجارهای ۱۴ ژوئن ۲۰۰۴ عراق را از جمله انفجار انتحاری که در بغداد منجر به مرگ پنج خارجی شد اخطاری به مقاطعه کاران سایر کشورها خواند که عراق برای آنان جای امن و کسب پول نیست.

جفری که همان شب به پرسشهای مستقیم( زنده ) شبکه تلویزیون عمومی آمریکا ( پی. بی. اس.) پاسخ می داد گفت: در پی منفجر شدن سه خودرو حامل کارکنان کمپانی جنرال الکتریک در مرکز بغداد( میدان تحریر ـ آزادی) مردم به منطقه انفجار هجوم آوردند و ماجرای ۳۱ مارس فلوجه را تکرار کردند یعنی به شادی پرداختند، رقص کردند، فریاد مرگ برآمریکا سردادند و قطعات متلاشی شده خودروها و اجساد را به دست گرفتند و بدون ترس از انتشار تصاویرشان، به همان صورت در برابر دوربین های رسانه ها ایستادند که نشانه بیزاری کامل آنان از وجود خارجیان در میهنشان و مشاهده آنان در خیابانهاست، موضوعی که در رابطه با عراق باید دقیقا و عمیقا به آن توجه شود. یک عراقی از میان این عده با چاقو انگشت یکی از مقتولان خارجی را برید و به سوی یک مامور پلیس عراق که تماشاگر صحنه بود انداخت.

جفری در برابر پرسشی دیگر گفت که جمع تلفات ۱۴ ژوئن در نقاط مختلف عراق از جنوب تا شمال ۲۱ کشته و ۶۲ مجروح بود و در انفجار بغداد ۱۳ تن از جمله پنج خارجی ( یک آمریکایی، دو انگلیسی،یک فرانسوی و یک فیلیپینی ) که برای جنرال الکتریک کار می کردند جان خود را از دست دادند. وضعیت عجیبی که من ( جفری ) به چشم خود دیدم و برایم عجیب بود این بود که پلیس عراقی و نظامیان آمریکایی پس از اندکی تلاش برای پراکنده ساختن جمعیت، صحنه را ترک کردند و مردم را به حال خود گذاردند و جمعیت هم با خیالی راحت رفتند و نفت آوردند و اسکلت سه خودرو را آتش زدند.

« جفری » گفت: با هرکس که در این باره صحبت کردم اظهارداشت که این انفجارها کار آمریکاییان است که می خواهند برای ماندن در عراق بهانه داشته باشند. عراقی ها گفتند که آمریکا عوامل «سیا» را که دهها سال دور از عراق بودند ( خیانت می کردند ) و آموزش دیدند آورده و خواسته عراق را به دست آنان بسپارد که مثل عروسک آلت دستش باشند و با این نیرنگ به جهانیان بگوید: من رفتم، عراق در دست عراقی هاست، کدام عراقی ها؟.

« جفری » در پاسخ به این سئوال که سرانجام برای پایان دادن به انفجارهای انتحاری چه باید کرد گفت: کار زیادی نمی شود کرد، چگونه می شود با نیروی پلیس و مامور امنیتی از تصمیم کسی که می خواهد خودکشی کند جلوگیری کرد؟!.