جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

بیماری‌های نا‌امید کننده، قاتل می‌شوند


بیماری‌های نا‌امید کننده، قاتل می‌شوند

اغلب بیماریهای ناتوان کننده و مزمن می‌توانند باعث افسردگی انسان شده و او را نا امید از درمان به سمت مرگ بکشند اما محققان به تازگی اعلام کرده‌اند بیماران مبتلا به دو بیماری میگرن و کمردرد مزمن بیشتر از بقیه بیماران دست به خود کشی می‌زنند، چه افسرده باشند و چه نباشند.

اغلب بیماریهای ناتوان کننده و مزمن می‌توانند باعث افسردگی انسان شده و او را نا امید از درمان به سمت مرگ بکشند اما محققان به تازگی اعلام کرده‌اند بیماران مبتلا به دو بیماری میگرن و کمردرد مزمن بیشتر از بقیه بیماران دست به خود کشی می‌زنند، چه افسرده باشند و چه نباشند. این مساله باعث شده که نیاز توجه به این بیماریها بیشتر از قبل شود. لازم است بدانید که این دو بیماری از بیماریهای شایعی هستند که درد مزمن ایجاد می‌کنند. بنابر این متخصصانی که بیماران میگرنی و مبتلا به کمردرد مزمن را بررسی و درمان می‌کنند لازم است به این نکته توجه داشته باشند که بیمارانشان در معرض چه خطری هستند و اگر پزشک نتواند درد بیمارش را به خوبی کنترل کند او را در معرض خطرات بیشترو خود کشی قرار خواهد داد.

محققان آمریکایی متوجه شدند بین مرگ در اثر خود کشی و برخی بیماری‌های درد زا ارتباطی وجود دارد که میگرن و سردرد تنشی، کمردرد، آرتریت، نوروپاتی، فیبرومیالژی و دردهای روانی از این جمله اند. آنها معتقدند درد می‌تواند یکی از عوامل خطر موثر در خود کشی باشد. لابد می‌پرسید درد روانی دیگر چیست. منظور از درد روانی درد مزمنی است که از یک مشکل روانی ناشی شده و یا به علت بیماری روانی تشدید می‌شود. معمولا درمان چنین بیمارانی مشکل است و به همین علت این بیماران اغلب از درمان خود نا امید می‌شوند.

متخصصان می‌گویند وقتی بیمار از درمان درد خود ناامید می‌شود یا ناتوان شده و از کار و زندگی اش به علت درد می‌افتد، بیشتر به خود کشی تمایل پیدا می‌کند.

بنابراین اگر در اطرافتان کسی هست که درد دارد به او توجه کرده و برای درمان او حتما از پزشکان متخصص کمک بگیرید. حتی اگر فکر می‌کنید که درد او منشا جسمی ندارد. علایم هشدار دهنده عبارتند از : افسردگی، اظهار ناامیدی، اظهار برنامه خود کشی و یا وجود افکار خودکشی و یا هر نشانه ای که حاکی از نا امیدی فرد نسبت به آینده باشد.