شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
معرفی ادویه های جادویی برای لاغری
● ادویههای جادویی برای کاهش وزن
فلفل ترکیبات شیمیاییای دارد که میتواند توانایی سوختن چربیها در بدن را افزایش داده و به کاهش اشتها کمک کند.
تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان میدهد، تندکردن طعم غذاهای دارای چربی، میتواند به سوزاندهشدن آنها در بدن کمک کرده و مانع افزایش وزن شود. مطالعات بیشتر هم نشان داده مردان و زنانی که غذاهای تند میخورندکمتر از دیگران احساس گرسنگی میکنند و با احتمال کمتری بعد از صرف غذای اصلی سراغ میانوعدهها میروند.
همه ما بعد از خوردن غذاهای تند که شامل کاری یا فلفل هستند، احساس گرما میکنیم. در صورتی که میزان این تندی بیشتر شود حتی ممکن است صورتمان قرمز شده و بدنمان عرق کند. دلیل این موضوع وجود یک ترکیب شیمیایی به نام کاپسایسین در ادویههاست که طعم تند بعضی از آنها نیز از این ماده سرچشمه میگیرد. احساس گرمشدن بعد از مصرف ادویههای تند به این معناست که بدن ما بهجای ذخیرهکردن کالریها در حال سوزاندن آنهاست. یکی دیگر از فواید مصرف ادویههای تند، فریبدادن مغز است. در این حالت مغز تصور میکند، غذا چربتر از آن چیزی است که در عالم واقع است و از خوردن آن لذت بیشتری میبرد. این روش کمک بسیاری به کنترل اشتها در افرادی میکند که مدتی است رژیمگرفتن را شروع کردهاند، زیرا مغز این افراد بعد از مدتی علاقه بسیار شدیدی به مصرف چربیها پیدا میکند. البته باید توجه داشت که فقط با مصرف فلفل نمیتوان به کاهش وزن امیدوار بود بلکه در کنار آن شما باید به فکر کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی هم باشید.
● میخواهید لاغر شوید؟ تنبل باشید!
برای لاغرشدن رفتن به باشگاههای ورزشی و شمردن تعداد کالریهای موجود در مواد غذایی خود را فراموش کنید. تحقیقات نشان میدهد، روش آسانتری هم برای کاهش وزن وجود دارد و آن افزایش تعداد ساعتهای خواب است!
دانشمندان معتقدند اگر فردی به دلایل ژنتیک دچار اضافه وزن است، بهترین روش برای لاغری او گرفتن یک رژیم خواب است. خوابیدن کمتر از ۷ ساعت در طول شب باعث تحریک ژنهایی از بدن میشوند که مرتبط با چاقی هستند و در عوض خواب بیشتر از ۹ ساعت فعالیت این ژنها را کاهش میدهد. بهنظر میرسد خواب کم، محیط مناسبی را برای فعالیت ژنهای چاقکننده بدن فراهم میکند و یکی از دلایل همهگیر شدن چاقی در سطح جهان کاهش میانگین ساعت خواب بین مردم باشد. تخمین زده میشود انسانهای امروزی نسبت به ۱۰۰ سال گذشته بهطور متوسط یکونیم ساعت کمتر میخوابند. کمخوابی اثرات سوئی هم روی سلامت بدن دارد. سال گذشته محققان دانشگاه وارویک متوجه شدند، زنانی که کمتر از ۵ ساعت در شب میخوابند با احتمال دو برابر بیشتر به فشار خون بالا مبتلا میشوند. این در حالی است که مشابه این وضعیت در مردان مشاهده نشده است.
● چرا پیتزا ضدسرطان است!
با اینکه ما همیشه درباره ضررهای فستفودها برای سلامت شنیدهایم اما وجود یک گیاه در پیتزا، این غذا را استثنا کرده است.
دانشمندان متوجه شدند، گیاه آویشن که معمولا در پیتزا و دیگر غذاهای ایتالیایی استفاده میشود، یک سلاح قدرتمند در مبارزه با سرطان پروستات است. خواص ضدسرطان آویشن بهقدری بالاست که از آن میتوان داروهایی با قدرت چند برابر داروهای فعلی ساخت. مواد شیمیایی موجود در آویشن میتواند بهخوبی با سرطان مبارزه کرده و ظرف مدت چند روز درصد زیادی از سلولهای سرطانی را نابود کند، به همین دلیل است که در بعضی از تحقیقات ادعا شده، خوردن پیتزا میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. یکی از این دلایل، وجود مادهای به نام لیکوپناست که در سس گوجهفرنگی وجود دارد. دلیل دیگر هم که بهتازگی کشف شده، استفاده از آویشن در این ماده غذایی است.لیکوپن که رنگ قرمز گوجهفرنگیها از آن نشأت میگیرد، فواید زیادی برای سلامت دارد که از جمله آنها میتوان به پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی اشاره کرد. سرطان پروستات یکی از بیماریهای شایع بین مردان به حساب میآید و هر سال باعث مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر میشود.
● بهترین غذا برای صبحانه چیست؟
همانطور که بارها شنیدهاید، صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است اما با این حال بسیاری از ما این وعده را فراموش میکنیم یا نسبت به آن توجه کافی نداریم.
تحقیقات مختلف نشان داده است، خوردن صبحانه فواید زیادی برای سلامت انسان دارد. این وعده میتواند به کاهش وزن کمک کرده و حتی میزان مسمومیت بر اثر فلز سرب را که در بسیاری از محصولات روزانه ما بهکار رفته، کاهش دهد. دانشمندان انگلیسی ادعا کردهاند صبحانه ایدهآل یک املت شامل ۲ سفیده تخممرغ، یک زرده، مقداری اسفناج به همراه یک لیوان آب گیلاس یا آلبالوست. این صبحانه مقادیر زیادی پروتئین دارد که نیاز بدن به انرژی در طول روز را تامین میکند. وجود تخممرغ در وعده غذای صبحانه میتواند میزان مصرف کالری را در طول روز تا ۱۸درصد کاهش دهد. این غذای سرشار از پروتئین، احساس سیری و پربودن شکم را به شما میدهد و بهاینترتیب شما دیگر تمایلی برای خوردن بیشتر نخواهید داشت. تحقیقات دیگر هم نشان داده، مردانی که در وعده صبحانه خود تخممرغ میخورند در مقایسه با مردانی که صبحانهای سرشار از کربوهیدرات مصرف میکنند هنگام ناهار تمایل کمتری به خوردن غذا دارند و کالری کمتری را وارد بدن خود میکنند.
● غذاهایی که اگر زمین افتادند هم میتوانید بخورید
بعضی از ما بعد از افتادن یک تکه نان روی زمین، آن را برمیداریم، فوت میکنیم و معتقدیم بهاینترتیب خوردن آن خطری ندارد. اما آیا واقعا این چنین است؟
براساس یک باور قدیمی اگر یک تکه غذا را تا ۳ ثانیه بعد از افتادن، از روی زمین بردارید میکروبهای زیادی روی آن قرار نگرفته است. این نظریه باعث شد تا بعضی از دانشمندان آزمایشهای بسیار دقیقی انجام دهند تا درستی یا نادرستی آن را اثبات کنند. محققان دانشگاه منچستر برای بررسی این نظریه ۵ نوع غذا شامل نان و مربا، پاستا، همبرگر، بیسکویت و میوههای خشکشده مانند آجیل را انتخاب کردند. این تحقیقات نشان داد، خوردن غذاهایی که شامل نمک یا شکر زیادی هستند بعد از افتادن روی زمین مطمئنتراند، زیرا باکتریهای خطرناک شانس کمتری برای رشدکردن روی آنها دارند. کمترین خطر از این نظر را غذاهای فراوری شده دارند، زیرا معمولا میزان نمک یا شکر در آنها بسیار بالاست. بهاینترتیب غذاهایی مانند همبرگر، محصولات شور، نان و مربا از این آزمایش سربلند بیرون آمدند و اگر ظرف مدت ۳ ثانیه برداشته شوند، معمولا باکتریهای خطرناکی در سطح آنها وجود ندارد. اما درباره میوههای خشکشده و پاستا وضعیت کاملا متفاوت است. بعد از آنکه ۳ ثانیه از افتادن این غذاها روی زمین میگذرد یک باکتری به نام کلبسیلا در سطح آنها دیده میشود که میتواند باعث ابتلا به دسته گستردهای از بیماریها مانند عفونتهای ادراری و ذاتالریه شود. بیسکویت از غذاهایی بود که بعد از افتادن روی زمین حتی بعد از گذشت ۱۰ ثانیه قابل خوردن بود. در این خوراکی میزان آب بسیار پایین است و میکروبها شانس زیادی برای رشد در سطح آن را ندارند. البته تمام این نظریهها با این شرط درست هستند که سطح زمین بیش از حد آلوده نباشد.
● میوه ضدپیری کشف شد
دانشمندان بهتازگی متوجه شدند با خوردن میوه آووکادو نهتنها میتوان به جنگ پیری و بیماریهای خطرناک رفت بلکه سن رسیدن به پیری هم با مصرف این میوه تاحد ممکن به تاخیر میافتد.
آزمایشها نشان داده، روغن استخراج شده از آووکادو میتواند با رادیکالهای آزاد مبارزه کند. رادیکالهای آزاد مولکولهای خطرناکی هستند که در بسیاری از بیماریها از جمله سرطان، پیری زودرس و مشکلات قلبی نقش دارند. رادیکالهای آزاد داخل میتوکندریا قرار دارند که مرکز تولید انرژی داخل سلولهای بدن به حساب میآیند. با وجود آنکه بسیاری از میوه و سبزیجات آنتیاکسیدانهای ضدرادیکال آزاد دارند، متاسفانه ترکیبات شیمیایی آنها توانایی واردشدن به داخل میتوکندریا را ندارند، اما آنتیاکسیدانهای آووکادو این قدرت را دارند و به همین دلیل خواص ضدسرطان و ضدپیری در این میوه بسیار بالاست. متاسفانه انجام کارهایی مانند مصرف سیگار یا قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا میتواند میزان تولید رادیکالهای آزاد داخل بدن را افزایش دهد که این عامل باعث تخریب قشای سلولی، پروتئینها و حتی آسیبرسیدن به «دیانای» (نسخه ژنیکی بدن) میشود. به اعتقاد دانشمندان این عامل یکی از مؤثرترین دلایل ظهور چین و چروک و علائم پیری روی صورت بوده و خطر ابتلا به دسته گستردهای از بیماریها را افزایش میدهد.
● چراگاهی رژیم گرفتن ما را چاق می کند ؟
اگر شما هم دچار مشکل اضافهوزن هستید، حتما چاقشدن بعد از رژیمغذایی را تجربه کردهاید. اینبار دانشمندان به طریق علمی دلیل این پدیده را اثبات کردهاند.
کاهش میزان کالریهای دریافتی میتواند سوختوساز بدن و عملکرد مغز را تغییر دهد. در اثر این حالت، بدن چربی بیشتری را بعد از خوردن غذا ذخیره میکند و مغز بهشدت نسبت به غذاخوردن علاقهمند میشود.
این تحقیقات یکی دیگر از قوانین ظالمانه طبیعت علیه افراد چاق را فاش میکند. در این بررسیها مشخص شد، رژیمگرفتن باعث افزایش میزان هورمونهای اشتهاآور در بدن و کاهش هورمونهای کنترلکننده اشتها میشود. اسکنهای مغزی هم نشان میدهد کاهشوزن، انجام کارهایی مانند ورزشکردن، کنترل اشتها و مقاومت برابر غذاها را سختتر میکند. از همه بدتر هر قدر انسانها بیشتر رژیم بگیرند، اثرات گفته شده قویتر میشود، به همین دلیل است که کاهش وزن اضافی برای بسیاری از مردم یکی از دشوارترین کارها بهشمار میآید. این تغییرات در حقیقت مکانیسم طبیعی بدن انسان برابر رژیمگرفتن است. میزان ترشح هورمونهای اشتهاآور در بدن بعد از رژیمگرفتن تا ۲۰درصد افزایش پیدا میکند و در عین حال سطح هورمونهای کنترلکننده اشتها بهطور غیرمعمولی در بدن کم میشود. زمانیکه شما ۱۰درصد از وزن خود را کم میکنید، بدن این شرایط را اضطراری تصور میکند، بنابراین بهشدت سوختوساز را کاهش داده و مصرف کالری را کم میکند. مشکل زمانی آغاز میشود که شما به پایان دوره رژیم خود رسیده و شروع به خوردن میکنید. در این زمان که سوختوساز بدن کاهش پیدا کرده، چربیهای اضافی در بدن ذخیره شده و یکباره وزن شما حتی از دوره قبل از رژیم هم بیشتر میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست