چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
فعالیت ها و خدمات پس از پیروزی انقلاب اسلامی
هر فرد یا جمعیتی که مردم را به غیر خداوند قهار دعوت کند در نظام فکری اسلام طاغوت است و در این گیرو دار ظواهری از اجتماع که مظاهر فساد و جذبههای حیوانی و شهوانی و در عین حال ضد انسانی و اسلامی است.
همه طاغوتند که انسان و اجتماع را از طریق حق منحرف و چهره اجتماع را غیراسلامی و یا ضد اسلامی مینمایند و چون همه روند اجتماع به رهبری نظام حاکم و با اجازه اوست پس طاغوتی و طاغوتپرور است.
این توضیح فقط از آن جهت بود که مظاهر طاغوتی و خیانتکنندگان به اسلام و جامعه اسلامی روشن شود.
آنچه آمد بخشی از پاسخ شهید حجتالاسلام مهدی شاه آبادی به سوال بازجوی ساواک است که از وی میپرسد، سرکار رژیم ایران را طاغوتی میدانید و رهبر مملکت را وابسته به دولتهای خارجی میدانید، چه توضیحی دارید؟ وی در ادامه پاسخ خود میگوید: و اما رهبر مملکت که از طریق مجلس موسسان تعیین شده و مورد تایید مجلس شوری [شورا] میباشند همانند تمامی مسوولان اجتماع، بلکه تمامی افراد جامعه باید تمام تلاش را در عدم نفوذ ایادی استعمار و کشورهای خارجی داشته و امکان بهرهگیری استعماری و تحمیلی را از شخص خود و یا جمعیت خود ندهند و روحانیت هر فرد یا جمعیتی را که ابزار نفوذ تحمیلی دشمنان اسلام و ایران بر این مملکت و مردم باشد مجرم و در پیشگاه عدل الهی محکوم میداند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مهدی شاهآبادی، همچون دیگر انقلابیون خط امام، در محافظت از نهضت امام خمینی، در جایگاههای مختلف به صورت فعالانه و بدون هیچگونه چشمداشتی حضوری فعال داشت. یکی از عرصههای حضور ایشان، کمیته انقلاب اسلامی بود و پس از فرمان امام برای ایجاد کمیتههای انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۳/۱۱/۵۷، به سرپرستی آیتالله مهدویکنی، شهید شاهآبادی نیز به دلیل سوابق گسترده انقلابی و آشنایی با مسائل تشکیلاتی به پیشنهاد آیتالله مهدویکنی به عضویت شورای مرکزی این نهاد انقلابی درآمد. البته همزمان مسوولیت یکی از ستادهای کمیته شمیرانات (اختیاریه) را نیز عهدهدار شد. حجتالاسلام شاهآبادی همچنین مسوولیت دایره تبلیغات جامعه روحانیت مبارز تهران را نیز به عهده داشت و در واقع یکی از نیروهای اثرگذار در این تشکل به شمار میرفت. به همین سبب در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی در اسفند ۵۸، ایشان به عنوان نماینده تامالاختیار جامعه روحانیت مبارز تهران انتخاب شد تا در خصوص ایجاد ائتلاف میان احزاب و گروههای سیاسی، فعالیت نماید.
این تلاشها موجب شد تا در آستانه برگزاری انتخابات، ائتلافی از احزاب و گروههای خط امامی تحت عنوان <ائتلاف بزرگ> شامل جامعه روحانیت مبارز، حزب جمهوری اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، انجمن اسلامی معلمان و چند گروه دیگر، تشکیل شود و همین مساله یکی از عوامل پیروزی بزرگ طیفها و گروههای اسلامگرا و خط امامی در مقابل طرفداران گروههای لیبرال و چپگرایان بود. البته حجتالاسلام شاهآبادی خود نیز به عنوان یکی از کاندیداهای جامعه روحانیت مبارز در مرحله دوم انتخابات مجلس، از حوزه انتخابیه تهران انتخاب شد. ایشان پس از انتخاب به عنوان نماینده مردم تهران، پس از آغاز جنگ تحمیلی، یکی از نمایندگانی بود که فعالانه در بازدید از مناطق جنگی غرب کشور حضور داشت.
وی همچنین به عنوان یکی از اعضای کمیسیون امورقضایی مجلس، نظرات و پیشنهادهایی را در جهت اصلاح قوانین کشور بیان میکرد. علاوه بر این در فروردین سال ۵۹ امام خمینی(ره) در یکی از توصیههای خود نسبت به برخی امور جاری در بنیاد مستضعفان، گلایه و بر لزوم تصفیه در داخل این بنیاد تاکید کردند و پس از آن هیاتی از سوی ایشان برای بررسی این موضوع تعیین شد که حجتالاسلام شاهآبادی نیز به عنوان یکی از اعضای این هیات از سوی امام انتخاب شد.
از دیگر خدمات فرهنگی حجتالاسلام شاهآبادی با توجه به ارزشی که برای عرصه فرهنگ قائل بودند، تلاش ایشان در تاسیس امور تربیتی در آموزش و پرورش بود که تجربه اولیه آن را در آموزش و پرورش شمیرانات به اجرا گذاشت و به مرور این نهاد در آموزش و پرورش گسترش یافت و هماکنون نیز یکی از بخشهای اصلی در وزارت آموزش و پرورش را تشکیل میدهد.
از دیگر فعالیتهای فرهنگی شهید شاهآبادی مربوط به انجمن اسلامی الغدیر است که این انجمن نیز در سال ۱۳۶۱ به منظور گسترش معارف اسلامی تأسیس شد و ایشان نیز سرپرستی و اداره این انجمن را به عهده گرفت. اهمیت این انجمن برای شهید شاهآبادی تا جایی بود که ایشان حتی منزل مسکونی خود را در اختیار این انجمن قرار داد. نام این انجمن پس از شهادت ایشان، به پاس خدمات حجتالاسلام شاهآبادی، در تیر ماه ۶۳، به حوزه علمیه شهید شاهآبادی تغییر نام یافت.
در دومین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از سوی جامعه روحانیت مبارز، حزب جمهوری اسلامی و دیگر احزاب انقلابی کاندیدا شد که قبل از آغاز به کار مجلس و هنگام بازدید از جبهههای جنگ به شهادت رسید.
حجتالاسلام شاهآبادی در فاصله بین پایان کار مجلس اول و آغاز به کار دوره دوم مجلس شورای اسلامی که همچون گذشته برای بازدید از مناطق جنگی عازم منطقه جنوب شده بود، در روز پنجشنبه ۶/۲/۱۳۶۲ در خطوط مقدم جبهه، پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و هنگام بازگشت از جزیره مجنون، بر اثر انفجار گلولههای خمپاره دشمن به درجه شهادت نائل شد.
پس از شهادت ایشان اغلب شخصیتهای انقلابی پیامهای تبریک و تسلیت صادر کردند که ازجمله مهمترین آنها شخص امام خمینی(ره) بود که در پیامی از ایشان به عنوان مجاهدی شریف و خدمتگزاری مخلص برای اسلام یاد کردند. همچنین آیتالله خامنهای رئیسجمهور وقت و حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس وقت نیز پیامهای تبریک و تسلیت جداگانهای صادر کردند و یاد و خاطره همرزم قدیمی خود را گرامی داشتند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست