یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

دستگیری ریگی و جوسازی روانی رسانه های معاند


دستگیری ریگی و جوسازی روانی رسانه های معاند

خبر بازداشت سرکرده گروهک تروریستی جندا در شرق ایران در حالی از صبح دیروز در خبرها منتشر شد که برخی رسانه ها و دولتها اقدام موفقیت آمیز و مقتدرانه دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی را کم اهمیت جلوه دادند و تلاش نمودند با جوسازی روانی, از اهمیت موضوع بکاهند

خبر بازداشت سرکرده گروهک تروریستی جندا... در شرق ایران در حالی از صبح دیروز در خبرها منتشر شد که برخی رسانه ها و دولتها اقدام موفقیت آمیز و مقتدرانه دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی را کم اهمیت جلوه دادند و تلاش نمودند با جوسازی روانی، از اهمیت موضوع بکاهند.

از آنجا که امروزه موضوع جنگ روانی به عنوان یکی از اصول کشورداری مطرح است، دولتهای مخالف ایران همواره در پی این اقدام هستند که هر گونه موفقیت جمهوری اسلامی را با ادبیات خصمانه به نحوی پوشش خبری دهند که بتوانند کاستیهای فعالیتهای حوزه های امنیتی و سیاسی خود را جبران کنند. در حالی که خبرگزاریهای مستقل و آن دسته از بنگاه های خبری که رسالت اطلاع رسانی را به شکل شفافی پیگیری می کنند، سوژه یاد شده را به گونه ای که اتفاق افتاده، پوشش خبری دادند.

کم اهمیت جلوه دادن این حادثه مهم امنیتی، یکی از شگردهای خبری برخی بنگاه های رسانه ای دنیاست که با شانتاژ خبری در صددند این دستاورد مهم را حاشیه ای و فاقد ارزش معرفی کنند. از سوی دیگر، بعضی بلندگوهای خبری که بررسی عملکرد آنها بیانگر پیشگامی در انعکاس و واکنشهای رخدادهاست، با سکوت خود بر مهم نبودن موضوع مذکور اذعان می نمایند، به نحوی که روزنامه الشرق الاوسط که از حمایت آل سعود عربستان برخوردار است، در تلاش برای کمرنگ نشان دادن موفقیت ایران در بازداشت سرکرده تروریستی ریگی، به نقل از منابع نامعلومی در این گروهک اعلام کرد که این عملیات با همکاری دستگاه های اطلاعاتی کشورهای همسایه ایران انجام شده است.

آمریکا که در همکاری و حمایت شرور ریگی از هیچ گونه تلاشی دریغ نکرده، منکر رابطه با سرکرده شرارت شرق کشور شده است. پر واضح است، از ابتدای پبروزی انقلاب اسلامی تاکنون واشنگتن از هر گونه حرکتی که معطوف به مبارزه با جمهوری اسلامی بوده به انحای گوناگون در زیر چتر حمایتی دولتمردان کاخ سفید فارغ از گرایشهای حزبی، حمایت نموده است.

مقامهای آمریکایی از سال ۲۰۰۵ به طور مخفیانه گروه ریگی را تشویق و حمایت کرده اند، به گونه ای که الجزیره انگلیسی سال گذشته مصاحبه ای با «عبدالحمید ریگی» برادر عبدالمالک ریگی انجام داده بود.

در این مصاحبه، عبدالحمید گفته بود در سال ۲۰۰۴ یک ژنرال آمریکایی در اسلام آباد پاکستان با مالک دیدار و از وی خواسته بود عملیات خود را فراتر از مرزهای سیستان و بلوچستان و حتی در تهران انجام دهد. مالک نیز به این ژنرال آمریکایی گفته بود در صورتی که پول و تجهیزات کافی وجود داشته باشد، گسترش عملیات امکان پذیر است.

شبکه خبری «ای بی سی» در آوریل سال ۲۰۰۷ گزارش داد که جندا... (گروهک تروریستی ریگی) به طور مخفیانه از سال ۲۰۰۵ تاکنون از سوی «سیا» مورد تشویق و حمایت قرار گرفته و مشورتهای لازم به این گروه داده می شده است.

کوچک نمایی، یکی از شیوه های عملیات روانی است که دشمن برای پیگیری مقاصدش به متقاعد سازی افکار عمومی می پردازد. سایتهای سلفی در واکنش به دستگیری ریگی، با تحقیر و کم ارزش نشان دادن وی، تلاش کردند اقدام با ارزش نیروهای امنیتی ایران را تحت تأثیر قرار دهند.

یکی از این سایتها که از کشور پاکستان به روز می شود؛ طی مقاله ای ریگی را نوجوانی بیست و چند ساله توصیف نمود که فعالیتهای خود را در کوه های مرزی ایران، افغانستان و پاکستان دنبال می کرده است.

نشریه العربیه در حوزه رسانه های منطقه ای از دیدگاه های افراطی برخوردار بوده و تاکنون با ارائه تحلیلهای ضد شیعی و متعصبانه، ایران ستیزی را در رفتار رسانه ای خود به نمایش گذاشته است. این رسانه در تحلیلی مدعی شد عبدالمالک ریگی در منطقه ای در ایالت سرحد که بهشت تروریستهاست، پناه گرفته و مشغول تربیت تروریست برای گروهک خود می باشد.

رسانه مذکور ارگان طیف سلفی و تندرو در عربستان است که همواره با دیدگاه های بد بینانه، پروژه ضد تبلیغی علیه ایران را تعقیب می نماید.

این در حالی است که سایتهای سلفی و وهابی در گذشته از «مالک» به عنوان اسطوره و ناجی مردم بلوچ نام می بردند و همواره او را «امیر» خطاب می کردند.

بنگاه های وابسته به برخی چهره های شارژ کننده فتنه پس از انتخابات، در اقدامی همسو با بیگانگان، همنوایی شان را با آنها اعلام کردند و مدعی شدند که آنچه موجب پدیده ریگی گردیده، فقط به خاطر فقر و بیکاری در سیستان و بلوچستان است. این مهره های بیگانه با این تحلیل در پی اثبات سرسپردگی خود به اربابان آن سوی مرزها می باشند. گفتنی است، ریگی بارها علت به وجود آمدن اصلی گروه جندا... را انگیزه های مبارزه با شیعه و به ظن خود حمایت از اهل سنت آن هم اعتقادی مطرح کرده بود.

در همین حال، علمای برجسته اهل سنت نیز تفکرات جاهلانه و افراطی را سبب به وجود آمدن چنین گروه هایی می دانند.

بی گمان، دستگیری عناصری مانند عبدالمالک ریگی که با دلارهای آمریکا و مافیای مواد مخدر در سالهای اخیر باعث ایجاد نا امنی در شرق کشور شده بودند، برگ زرین و نماد بالندگی برای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ایران محسوب خواهد شد.بنابراین، جمهوری اسلامی با این خدمت بزرگ و ستودنی، ضمن اعلام اقتدار و توانمندیهای اطلاعاتی خود، بار دیگر به جامعه جهانی نشان داد در مبارزه با تروریسم مصمم است و با پذیرفتن هزینه های کلان آن، در این مسیر با هر گونه عنصر نا امنی برخورد خواهد کرد. هنگامی این دستاورد اطلاعاتی و امنیتی با اهمیت تلقی می شود که مقایسه ای بین رفتار آمریکا در مبارزه با تروریسم و فعالیتهای ایران صورت پذیرد. بدون شک، واشنگتن با وجود لشکرکشی و یارکشی از طریق ناتو در افغانستان، تاکنون نه تنها موفق نشده بن لادن را دستگیر کند، بلکه تحمیل هزینه های گسترده انسانی و مالی، کشورهای تابع آمریکا در افغانستان را از هرگونه همگرایی برای اتخاذ مشی مبارزه معطوف به نتیجه، بازداشته است.

لذا، امید می رود همان گونه که توانمندیهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی که برخورداری نیروهای ایران را از هوش و ذکاوت مثال زدنی توأم با اراده های ایمانی، از دیگر سازمانهای مشابه در کشورهای دیگر متمایز می نماید، بتوانند با تلاشی دیگر، سرکرده گروهک منافقین را نیز به پای میز عدالت بکشانند.