چهارشنبه, ۳۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 19 June, 2024
مجله ویستا

کشک، منبع کلسیم و پروتئین


کشک، منبع کلسیم و پروتئین

کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی تهیه می شود.ماده اولیه کشک عبارت است از …

کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی تهیه می شود.ماده اولیه کشک عبارت است از شیرمیش، بز، گاو یا مخلوطی از آن ها.کشک با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست که دربردارنده تمام خواص شیر می باشد و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و ویتامین نیاسین می باشد.

میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری می باشد که می تواند به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.کشک یکی از فرآورده هایی است که از قدیم به طور سنتی و از روی تجربه جزو برنامه های غذایی مردم ما بوده است و به علت داشتن اسیدهای آلی، ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) می باشد.کشک به عنوان یک غذای نفاخ و سفت کننده روده محسوب می شود، به همین علت برای هضم راحت آن از نعناع خشک استفاده می شود.

مودی