چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

این شیء پرمصرف حاوی ۳۰۰۰ نوع باکتری است


این شیء پرمصرف حاوی ۳۰۰۰ نوع باکتری است

قرار است از این پس پول رایج این کشور روی ورقه های انعطاف پذیر فیلم پلیمری، چاپ شود...

مطالعات محققان مرکز ژنومیک و سیستم های زیست شناسی دانشگاه نیویورک نشان می دهد که پروتئین DNA بسیاری از بیماری های خطرناک، با مبادله پول منتقل می شود.

این باور در همه افراد وجود دارد که اسکناس و سکه جزء آلوده ترین اشیا هستند ولی مطالعات زیست شناسان دانشگاه نیویورک نشان می دهد که موضوع از این پیچیده تر است و پروتئین DNA بسیاری از میکروب های مقاوم در برابر دارو از جمله سیاه زخم و دیفتری، توسط پول منتقل می شود. در این گزارش آمده است که اسکناس، سکه و قبوضی که مدام بین افراد رد و بدل می شوند، حاوی ۳۰۰۰ نوع باکتری هستند.

چندی پیش در خارج از کشور گزارشی مبنی بر مشاهده اثر داروی های مخدر مانند کوکایین در اسکناس منتشر شد.

در این گزارش آمده است که میکروب های اسکناس از طریق دهان و اندام جنسی وارد بدن می شوند و باعث می شوند که ژن های مقام در برابر آنتی بیوتیک در جوامع گسترش پیدا کنند.

این مطالعه که «پروژه پول کثیف» نام دارد، ۸۰ صورتحساب و اسکناس بانک منهتن را مورد بررسی توالی ژنوم قرار داده است. شایع ترین میکروب موجود روی این اوراق، عامل اصلی بروز آکنه بود. بسیاری از میکروب های دیگر برای بدن و پوست بی ضرر بودند. بسیاری از این میکروب ها توسط دهان به پول منتقل می شوند؛ چراکه برخی از افراد به هنگام شمردن پول، انگشتان خود را با آب دهان خیس می کنند.

یکی دیگر از باکتری های منتقل شده توسط پول، باکتری سیاه زخم است. این باکتری معمولا در خاک وجود دارد و اغلب توسط کشاورزان و افرادی که با خاک سروکار دارند وارد پول می شود. در ادامه این گزارش آمده است که از بین تمام میکروب های موجود در پول، فقط برخی تا این اندازه خطرناک هستند که با رعایت اصول بهداشتی می توان از آن اجتناب کرد.

یکی از راه های جلوگیری از گسترش انواع میکروب ها توسط پول، تغییر مواد استفاده شده در ساخت آن است که در دستور کار بسیاری از کشورها از جمله کانادا وجود دارد؛ قرار است از این پس پول رایج این کشور روی ورقه های انعطاف پذیر فیلم پلیمری، چاپ شود.

متخصصان به افراد توصیه می کنند که با چند راهکار ساده، مانع از انتقال میکروب های پول شوند که مهترین آن شستن دست پس از استفاده از این اوراق است. در ادامه توصیه شده است که پول از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.