سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
چهره ها و شایعه ها
نیکی کریمی میخواهد در انتخابات مجلس نامزد شود؛ صدای چاووشی باعث توقیف فیلم سنتوری شده است؛ میترا حجار قرار است در یک فیلم آمریکایی به کارگردانی گابریل اسکات بازی کند؛ مجید صالحی سر صحنه یک فیلم با یکی از عوامل درگیر و او را کشت؛ الناز شاکردوست با علیرضا حقیقی (دروازهبان پرسپولیس) ازدواج کرد؛ نعیمه نظامدوست هنگام عمل جراحی به کما رفت؛ گلشیفته فراهانی به قتل رسید؛ محمدرضا گلزار برای همیشه ایران را ترک کرد؛ امین حیایی و همسرش نیلوفر خوشخلق از یکدیگر جدا شدند؛ بهرام رادان با مهناز افشار ازدواج کرد و...
سینمای ایران، پر از این شایعههاست. کافی است هر روز صبح که از خواب بیدار میشوید، به سایتهای سینمایی و برخی نشریات سری بزنید تا با سیل شایعههای جدید روبرو شوید. اما چه کسانی و چرا این شایعهها را میسازند؟
شایعهسازان به زندگی خصوصی ستارهها سرک میکشند و درباره آنها اخبار جعلیای منتشر میکنند که خود ستارهها هم از شنیدنش شاخ درمیآورند. به محض اینکه مهر تکذیب روی یک شایعه میخورد، شایعهسازان دست به کار میشوند و خودشان را برای تولید یک شایعه جدید آماده میکنند. در این مطلب به مرور شایعهها و حاشیههایی پرداختهایم که مورد توجه شایعهسازان قرار گرفتهاند؛ شایعههایی که گاهی هدف دارند و گاهی فقط به قصد تفریح، شوخی و خنده منتشر میشوند.
شایعهها همیشه در مورد هنرمندان، ورزشکاران و آدمهای مطرح جامعه وجود داشته است. حتی میشود گفت شایعه، به نوعی بهای شهرت و مطرح بودن است اما فقط خود هنرمند یا فرد مطرح نیست که آسیب میبیند بلکه گاهی بیش از او، خانواده و اطرافیانش آسیب میبینند. چهبسا خیلی از زندگیها به دلیل همین شایعههای بیپایه و اساس از هم پاشیده است.
● اینکه میگن شما مردهاید، راسته؟!
یکی از سرگرمیهای شایعهسازان این است که خبر مرگ یکی از اهالی سینما را بسازند و آن را با پیامک برای دوستانشان بفرستند. آنها تا به حال این تفریح خطرناک را درباره چند نفر مثل مسعود کیمیایی، پرویز پرستویی، عزتا... انتظامی، محمدحسین لطیفی، ایرج قادری و رضا عطاران امتحان کردهاند. در چند مورد شایعه آنقدر قوی بود که خبرگزاریها، با فرد موردنظر تماس گرفتند و این سوال را مطرح کردند: «ببخشید اینکه میگن شما مردهاید، راسته؟» آن وقت آن هنرمند محترم، باید کلی سند و مدرک بیاورد که من نمردهام و در سلامت کامل به سر میبرم و خودم هستم که دارم با شما صحبت میکنم. اینجور مردمآزاری فقط یک نتیجه دارد؛ نگرانی و اضطراب خانواده هنرمند و مردمی که جزو طرفداران او هستند.
● محمدرضا گلزار
همزمان با بازداشت «محمدرضا گلزار»، شایعهسازان روزهای پرکاری را پشتسر گذاشتند. اصل خبر تایید شده بود اما کسی از جزییات و دلایل این بازداشت اطلاعی نداشت بنابراین یکباره ۸-۷ داستان خیالی درباره علت بازداشت او ساخته شد. اینکه در حالتی ویژه و با سرعت بیش از حد مجاز در یکی از بزرگراههای دبی رانندگی میکرده است، اینکه دوستان گلزار دست به دامان علی کریمی شدهاند (کریمی زمانی در الاهلی امارات بازی میکرد)، اینکه گلزار را در یک مهمانی دستگیر کردهاند و... حتی خبر شکایت تهیهکنندگان سینما از این بازیگر مطرح شد که چند نفر از آنها، این خبر را تکذیب و اعلام کردند هیچ مشکلی با گلزار ندارند.
● هدیه تهرانی
بین ستارههای زن، «هدیه تهرانی» رکورددار جدال با حاشیهها و شایعههاست. حجم شایعههای منتشرشده درباره این بازیگر، زمانی که همه او را بهعنوان یک بازیگر پرکار و پولساز میشناختند، بیشتر بود اما زمانی که در سینما کمکار شد، تا حدودی از دست مزاحمتهای شایعهسازان راحت شد. یکی از قدیمیترین شایعهها این بود که او میخواهد مجری یک شبکه ماهوارهای، به نام «صبا» شود. شبکهای که قرار بود تریبون رسمی یک حزب باشد که البته بعدها راهاندازیاش منتفی شد. شایعه مجریگری «هدیه تهرانی» در این شبکه آنقدر قوی بود که خیلی از هنرمندان و سیاستمداران، در برابر آن واکنش نشان دادند.
شایعه ازدواج هدیه تهرانی نیز جزو اخبار موردعلاقه زردنامهها بود. آنها در تیترهای دروغشان بارها و بارها «تهرانی» را به خانهبخت فرستادند! عجیبترین شایعهشان هم این بود که فیلمبردار «ارباب حلقهها» از این بازیگر خواستگاری کرده است. شاخ و برگهای این شایعه هم در نوع خود جالب بود. میگفتند او در تهران با این فیلمبردار سرشناس استرالیایی آشنا شده، در فرانسه تجدید دیدار کرده و قرار است مراسم خواستگاری در تهران انجام شود.
● فاطمه معتمدآریا
شایعه «ممنوعالخروج شدن سینماگران» به چند شکل مطرح میشود، گاهی اعلام میکنند که بازیگری ممنوعالخروج شده است، در حالی که او هیچ مشکلی برای خروج از کشور ندارد. گاهی هم بالعکس. خیلی وقتها هم اصل خبر درست است، اما درباره اینکه چرا فرد موردنظر ممنوعالخروج شده، دلایل ضد و نقیضی شنیده میشود. مثلا چند سال پیش شایعه شد که «فاطمه معتمدآریا» ممنوعالخروج شده، برخی سایتها این موضوع را به حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ مرتبط و وزارت ارشاد وقت را در این رابطه مقصر دانستند، اما بعدها دبیر هیات اسلامی هنرمندان، ممنوعالخروج بودن معتمدآریا را بیربط با وزارت ارشاد(وقت) اعلام کرد و اظهار داشت: «این ممنوعیت ممکن است به دلایل اقتصادی یا دلایل دیگر باشد.»
● رضا عطاران
پس از انتخابات سال ۸۸، بازار شایعهها بهخصوص درباره هنرمندان داغ بود. مثلا شایعه کردند رضا عطاران بازداشت و روانه زندان شده است در حالی که این خبر کذب محض بود و رضا عطاران درباره این شایعه به مطبوعات گفت: «در زمان برگزاری مراسم یادبود شهدای هفتم تیر در مسجد قبا، ماموران انتظامی حاضر در محل برای ترک محل تجمع به من تذکر دادند اما هیچوقت بازداشت نشدم و این خبر بههیچوجه صحت ندارد.»
● مریلا زارعی
این شایعه را هم بارها شنیدهاید که فلان بازیگر، ممنوعالتصویر شده است. چند سال پیش، «مریلا زارعی» شایعههایی مربوط به ممنوعالتصویر شدن خود را در پی اعتراض به نحوه داوری یکی از جشنوارهها تکذیب کرد. این شایعه وقتی قوت گرفت که صحنههای بازی او در فیلم «اخراجیها»ی مسعود دهنمکی حذف شد. به هر حال هر روز اسامی زیادی از بازیگران و حتی مجریان تلویزیون را میشنویم که درست یا غلط ممنوعالتصویر شدهاند و این شایعهها متاسفانه تمامی هم ندارد.
● از نیکی کریمی تا بهرام رادان
به هر حال باید قبول کرد که بازار شایعهها همیشه داغ است و بعضیها که نمیدانم با چه واژهای باید توصیفشان کرد، هر روز یک سناریوی تازه مینویسند و مدتی با خبر دروغین خود را سرگرم میکنند مثل اینکه فلان بازیگر با دیگری در پشت صحنه یک فیلم درگیر شده است، اینکه «نیکی کریمی» میخواهد در انتخابات مجلس نامزد شود، اینکه «بهرام رادان» به خاطر بیاحترامی به سیمرغ جشنواره، ممنوعالتصویر شده است، اینکه امسال جشنواره فیلم فجر برگزار نمیشود و...
● از یانگوم تا آمیتا باچان
سوپراستارهای سینمای جهان، قصد دارند به ایران بیایند. این خبر را بارها و بارها شنیدهاید. حتی یک بار یکی از مسوولان سازمان میراث فرهنگی(در دولت قبل) اعلام کرد در هفته گردشگری، ستارگان سینمای جهان مهمان ایران میشوند. قرار بود «یانگوم» به شیراز برود و «آمیتا باچان» به اصفهان! چند روز بعد اعلام شد فوق ستاره صنعت سینمای هند، دعوتنامه جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده است و برای حضور در ایران و گرفتن جایزه ویژه «یک عمر دستاورد» بیست و هفتمین دوره این رویداد معتبر سینمایی، اعلام آمادگی کرده است اما هیچ کدام از این ستارهها نیامدند و پرونده حضورشان در ایران خیلی زود بسته شد.
● از مهرجویی تا حاتمیکیا
شایعه توقیف فیلمها معمولا همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر مطرح میشود. هر سال زمزمههایی مبنی بر اینکه فلان فیلم اجازه نمایش ندارد، شنیده میشود یا اینکه فلان فیلمی که سالهای گذشته توقیف شده بود، امسال رفع توقیف شده است. متاسفانه این شایعهها درباره فیلمهایی چون به رنگ ارغوان (ابراهیم حاتمیکیا)، علی سنتوری(داریوش مهرجویی)، مارمولک(کمال تبریزی)و... بیان شد. شایعهسازان ایام جشنواره فیلم فجر بیکار نمینشینند و با اخبار کذب خود بازار شایعه را داغ میکنند که این کار به خودی خود میتواند اثری منفی روی آثار مختلف فیلمهای سینمایی داشته باشد.
● حرف آخر
میگویند دو عامل باعث تولید و نشر شایعه میشود؛ «ابهام» و «اهمیت». در اینکه عده معدودی از ستارههای ما بیش از حد ظرفیتشان در معرض توجه قرار گرفتهاند، شکی نیست اما نمیتوان به این بهانه، با شایعهسازیهای ناجوانمردانه، زندگی آنها و خانوادهشان را هدف گرفت. میتوان و باید با اطلاعرسانی درست و شفاف، «ابهام» اخبار و گزارشهای مربوط به سینمای ایران را کاهش داد. البته در این میان مردم هم نقش بسزایی دارند. آنها نباید جذب حواشی بشوند و باید این را بدانند که بسیاری از این شایعهها نهتنها کمکی به شهرت هنرمند محبوبشان نمیکند بلکه ممکن است او را دچار دردسرهای فراوانی کند. خیلی از هنرمندان به دلیل همین شایعههای واهی و کذب از خانوادههایشان جدا و حتی گوشهنشین شدهاند یا برای مدتی کار و جایگاهشان را از دست دادهاند. بازی با آبروی یک نفر در شأن و مرام مردم هنردوست نیست.
● حسن جوهرچی:
شایعههایی که دلم را شکست...
▪ ساختن شایعهها چه تاثیری روی هنرمند و دیدگاه او نسبت به جامعه دارد؟
این شایعهها باعث دلشکستگی هنرمند میشود و او را نسبت به جامعه بدبین میکند. بعضیها هم از مهربانی هنرمندان سوءاستفاده میکنند. من خودم بارها برای رضایتگرفتن برای کسی که پای چوبهدار است، قدم برداشتهام اما وقتی شایعههای مختلفی را در مورد خودم یا همکارانم میشنوم، طبیعی است که دیگر نسبت به انجام اینگونه کارها دلسرد شوم و رغبتی برای انجام آنها نداشته باشم.
▪ پخش چنین شایعههایی چه تاثیری در روابط شما با همکارانتان دارد؟
سوال خوبی پرسیدید. زمانی که شایعه شده بود ابوالفضل پورعرب به دلیل بیماری سرطان فوت کرده است، من با وی تماس گرفتم و ایشان با حالت غمگینی گفتند باید حتما خبر فوت من پخش شود تا به یادم بیفتی؟ یعنی این شایعهها حتی روی روابط خودمان هم تاثیر منفی میگذارد.
▪ کدام شایعه، شما را بیشتر متاثر کرد؟
شایعه فوت استاد مشایخی. وقتی شایعه فوت ایشان را شنیدم، بلافاصله با منزلشان تماس گرفتم که همسرشان گفتند آقای مشایخی در اصفهان و سرفیلمبرداری هستند. پخش اینگونه شایعهها خانوادههای هنرمندان را متاثر میکند.
▪ و چه تاثیری روی کار هنرمند دارد؟
خیلی تاثیرگذار است؛ تا جایی که حتی ممکن است هنرمندی را خانهنشین یا بیمار کند یا از چشم مردم بیندازد. فکر میکنم افرادی که دست به چنین کارهایی میزنند، بیسواد و بیوجدان هستند. موجی که در مورد فوت ابوالفضل پورعرب به راه افتاد، نهتنها انسانی نبود بلکه دل این بزرگوار را هم شکست. چرا به جای اینکه به اینگونه شایعهها دامن بزنیم و آنها را باور کنیم، نباید دست هنرمندمان را بگیریم؟ چرا همان موقع به پورعرب کمک نشد و بیشتر رفتیم سراغ حواشی این موضوع؟ من از شایعههایی که اخیرا درباره خودم هم پخش شد، واقعا متاثر شدم و دلم شکست.
● آوا جوهرچی:
تمام این شایعهها را تکذیب میکنم
چندی پیش شایعههای دیگری نیز در مورد حسن جوهرچی مطرح شده بود که دل دختر این هنرمند را به درد آورد. او در یادداشتی که به همین بهانه برای «سلامت» نوشته، درباره این شایعهها میگوید:
«با سلام، من آوا جوهرچی، فرزند ارشد حسن جوهرچی، برای دفاع از حریمخصوصی خانوادهام و خودم لازم دانستم شایعههایی را که عدهای درباره خیانت پدرم نسبت به خانواده ساخته بودند، با حمایت و تایید شخص ایشان تکذیب کنم. در سالهای اخیر، بارها از سمت دوستان نادوست، کنایههای زیادی را در این باب تحمل کردهام یا از طریق اقوام و دوستان مورد پرسش قرار گرفتهام. امروز بهعنوان یک فرد بالغ، حمایت از آبروی خانوادهام را به عهده گرفته و در جهت تکذیب این شایعهها اقدام کردم. البته کتمان نمیکنم که گاهی در زندگی افراد مشهور، افرادی سودجو با هدف فروپاشی کانون خانواده و نهایتا آبروی خانواده و خود شخص ممکن است چنین اهداف پلیدی را در سر بپرورانند.»
فعلا والسلام و سپاس، آوا جوهرچی
محمدعلی کشاورز:
شایعهها دلسردمان میکند
▪ فکر میکنید شایعههای مختلف در مورد هنرمندان از کجا و بهوسیله چه افرادی انجام میگیرد؟
فکر میکنم اینگونه شایعهها از بین همین مردم بیرون میآید. عدهای از مردم از درست کردن شایعه لذت میبرند و این کار را دوست دارند.
▪ فکر میکنید چرا این کار را انجام میدهند؟
لابد چون نمیخواهند به دنبال درستی، صداقت و شرافت بروند و برایشان ایجاد هول و وحشت در میان مردم دلپذیر است. آنها از اینکه دیگران را سر زبانها میاندازند، خوشحال میشوند. بهنظرم این قبیل افراد نه دین دارند، نه شرافت؛ چون در همه ادیان دروغ گفتن و تهمت زدن گناه شمرده میشود.
▪ من فکر میکنم بعضی از رسانههای خاص هم به این جریان دامن میزنند؟
بله، ولی حکایت آنها فرق دارد. آنها بهدنبال منافع مالی خود هستند و با این کار حتما سود زیادی هم میبرند. مردم باید با تحریم اینگونه نشریهها مانع کار آنها شوند.
▪ شما چه راهکاری برای حل این موضوع پیشنهاد میکنید؟
به نظرم اگر مردم و رسانهها مسیر درست و به دور از ریا را انتخاب کنند، قطعا افراد شایعهساز نمیتوانند به کار زشت خود ادامه دهند. باید کشور و هنرمندانمان را دوست داشته باشیم و به آنها احترام بگذاریم. شایعههای بیمورد و واهی دل هنرمندان را میشکند و آنها را نسبت به جامعه دلسرد میکند.
▪ ساختن شایعههای مختلف در مورد شما چه تاثیری در خانوادهتان داشته است؟
شایعههایی که درباره من میسازند، خانوادهام را نگران میکند؛ بهخصوص دخترم که در خارج از ایران زندگی میکند، با خواندن این خبرهای کذب، نگران و پریشان میشود. امیدوارم فرهنگمان آنقدر بالا برود که دست از این کارها برداریم.
● نگاه رفتارشناس
دکتر مجید ابهری
آسیبشناس اجتماعی
استاد دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی
جامعهشناسی شایعه
▪ شایعه چیست و ریشههایش کجاست؟
از نگاه آسیبشناسی اجتماعی، شایعه یعنی خبر یا موضوعی که ریشه در واقعیت ندارد اما به لحاظ شرایط زمان و مکان مورد پذیرش قرار میگیرد. شایعهها معمولا از نظر رفتار اجتماعی به چند دسته تقسیم میشوند:
۱) شایعه در مورد مشاهیر: هر خبری راجع به چهرههای معروف (مثلا ازدواج، طلاق، بیماری یا مرگ آنها)مورد توجه مردم قرار میگیرد و علت این موضوع هم علاقه مردم به دانستن بیشتر در مورد زندگی خصوصی یا کارهای روزمره اینگونه افراد است. البته گاهی هم برخی شایعهها درباره مشاهیر، ساختگی است و هدفش مطرح شدن دوباره این چهرهها در میان مردم است.
۲) شایعه در مورد مسایل سیاسی و اقتصادی جامعه: اینگونه اخبار را معمولا دشمنان کشور و نظام میسازند و هدف آنها از این کار تضعیف روحیه ملی و تخریب اعتماد عمومی است. رسانههای بیگانه نیز به این آتش دامن میزنند.
۳) شایعههای دیگر: برخی شایعهها بدون هدف سیاسی و اقتصادی و فقط براساس حدس و گمان پخش میشوند، در مترو، اتوبوس و تاکسیها دهان به دهان میچرخند و جالب است بدانید سرعت انتشار شایعه دو برابر سرعت صوت است بنابراین همه، مخصوصا رسانهها، باید در بیان مسایل مختلف بسیار دقت کنند. برای مقابله با شایعهها، مسوولان و دولتمردان باید مسائل لازم و ضروری را شفاف برای مردم بیان کنند و اجازه ندهند مراکز جاسوسی بیگانگان و رسانههای وابسته به آنها با تضعیف روحیه عمومی، در جامعه اضطراب ایجاد کنند.
▪ شایعههایی که در مورد افراد مشهور گفته میشود، معمولا چه تاثیری روی خود آنها، طرفدارانشان و سایر مردم جامعه دارد؟
این کار عمدتا عوارض اخلاقی دارد. مثلا وقتی اعلام میشود فلان ستاره در مهمانی آنچنانی دستگیر شد یا فلان هنرپیشه با حالت غیرعادی در معابر عمومی دیده شده، از آنجا که جامعه و افکار عمومی از اینگونه افراد توقع بالایی دارند، بدبینیای نسبت به آنها ایجاد میشود که باعث نزول جایگاه اجتماعی این چهرهها خواهد شد. البته نباید این را از قلبم بیندازیم که گاهی اوقات، رفتارهای بعضی از هنرمندان اجازه ظهور و گسترش اینگونه شایعهها را به مردم میدهد درحالی که این قشر از جامعه ما باید به دلیل جایگاه حساس فرهنگی و اجتماعیاش مراقب رفتارهای خود حتی در محافل خصوصی باشد تا بتواند در مقابل شایعهها از خودش دفاع کند.
▪ معمولا افراد شایعهساز چه خصوصیات رفتاریای دارند؟
از نظر روانشناسی، افراد شایعهساز، شخصیتهای نمایشی دارند و همیشه تلاش میکنند که کانون توجه باشند و برای همین ممکن است دست به ساخت و ترویج شایعاتی بزنند، در واقع همان رفتاری که در اصطلاح عامیانه، به خالهزنکی مشهور است. البته این را هم نباید فراموش کنیم که بعضی از افراد نیز شایعهساز سوءنیت دارند و گاهی ماموریت دارند که شایعههای خاصی را تولید و پخش کنند و بعد اگر به مشکل قانونیای برخورد کردند، آن را شوخی یا دروغ ۱۳ اعلام کنند!
● نگاه روانپزشک
دکتر حامد محمدیکنگرانی
عضو کمیته رواندرمانی و رسانه انجمن روانپزشکان
روانشناسی شایعه
▪ شایعه چیست و ریشههایش کجاست؟
شایعه یک جور واقعیت تحریف شده است. بعضی افراد که میخواهند جلب توجه کنند، ممکن است به کارهای مختلفی (از جمله شایعهسازی درباره مشاهیر) دست بزنند. حتما دیدهاید که بعضی بچهها هم این قبیل کارها را برای جلب توجه بزرگترها انجام میدهند و دیگران اسم این کار را دروغگویی میگذارند درحالی که بچه اصلا نمیداند دروغ چیست. او فقط میخواهد کاری کند که مورد توجه قرار بگیرد.
▪ برخی آدمها و نشریهها هم به این مسائل دامن میزنند. فکر میکنید هدف آنها از نشر اینگونه شایعهها چیست؟
آنها هم میخواهند جلبتوجه کنند و دیده شوند، حالا به هر عنوان. درواقع یکجور از شهرت دیگران، به نفع خودشان سوءاستفاده میکنند. خیلی وقتها این نشریهها زندگی کسی را برای رسیدن به خواستههای خود بر هم میزنند که از این نظر قواعد را میشکنند و با قانون به نوعی درگیر میشوند.
▪ از نظر روانپزشکی، افرادی که شایعهسازی میکنند یا شایعات واهی را پخش میکنند، چه مشکلی دارند؟
بعضی از آنها شخصیت ضداجتماعی دارند، بعضی از آنها شخصیت نمایشی دارند و... خلاصه اکثرشان دوست دارند سر زبانها بیفتند و جلبتوجه کنند. البته حکایت برخی افراد و نشریاتی که آگاهانه و عامدانه شایعهسازی میکنند، با افرادی که به خاطر اختلال شخصیتشان یا برای جلب توجه دست به این کار میزنند، فرق دارد. آنها قطعا برای منافع اقتصادی و کسب سود بیشتر یا به دلایل دیگری این قبیل کارها را انجام میدهند.
▪ فکر میکنید تولید و نشر اینگونه شایعات بیاساس در جامعه چه عواقبی خواهد داشت؟
قطعا باعث بیاعتمادی میان افراد جامعه میشود. متاسفانه در حال حاضر دچار بیاعتمادی نسبی در جامعه هستیم. بیاعتمادی میان مسوولان و مردم، مردم و مسوولان، مردم و مردم و... که تمام این رفتارها در نهایت باعث سلب آرامش در جامعه خواهد شد و این بسیار خطرناک است.
▪ چرا بیشتر مردم دوست دارند شایعات را تعقیب کنند؟
چون از شنیدن شایعات درباره هنرمندان و افراد معروف لذت میبرند در حالی که افراد معروف هم مثل تمام آدمهای عادی زندگی خود را دارند و نباید به حریم خصوصی آنها وارد شد. به هرحال هر کسی ممکن است در زندگی شخصی خود مشکلاتی داشته باشد که مایل نباشد دیگران از آنها با خبر شوند بنابراین بهتر است کنجکاویهایمان را در مورد افراد معروف کمتر کنیم و اجازه دهیم آنها هم زندگی خود را داشته باشند. این کار میتواند خطرهای زیادی به دنبال داشته باشد؛ مثلا پرنسس دایانا به دلیل همین شایعات بود که جان خود را از دست داد. باز هم میگویم که باید به افراد مشهور اجازه زندگی کردن عادی را بدهیم چرا که بالاخره آنها هم به حریم خصوصی نیاز دارند.
احسان رحیمزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست