شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

ایدرو و پیمانکاری عمومی، آفاق و چشم‌اندازها


ایدرو و پیمانکاری عمومی، آفاق و چشم‌اندازها

توسعه پیمانکاری‌های عمومی یکی از اصلی‌ترین وظایف سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محسوب می‌شود که در دستور کار دایمی آن قرار دارد و برحسب گزارش‌های ارایه شده از عملکردهای …

توسعه پیمانکاری‌های عمومی یکی از اصلی‌ترین وظایف سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محسوب می‌شود که در دستور کار دایمی آن قرار دارد و برحسب گزارش‌های ارایه شده از عملکردهای متعدد در این زمینه، اقدامات مهمی در راستای دستیابی به اهداف targets از پیش تعیین شده به عمل آمده است که چکیده آن در گزارش ارایه شده از سوی مدیریت محترم مطالعات و برنامه‌ریزی استراتژیک ایدرو برای شش ماهه اول سال ۱۳۸۰ منعکس شده است. چکیده این گزارش را به تفکیک حوزه‌ها در هفته نامه گسترش صنعت جهت آگاهی خوانندگان محترم درج می‌نماییم.

تحریریه هفته نامه گسترش صنعت

اهمیت حضور پیمانکاری‌های عمومی در افزایش توان اجرای پروژه‌های بزرگ صنعتی، به کارگیری ظرفیت‌های خالی کشورو ایجاد فرصت‌های شغلی از یکسو و محدود بودن تعداد شرکت‌های پیمانکاری عمومی در کشور از سوی دیگر، موجب شد سازمان ایجاد و توانمند کردن شرکت‌های پیمانکاری عمومی با مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌های معتبر خارجی را در زمره مهم‌ترین اهداف خود قرار دهد.

عملکرد سازمان در راستای توسعه پیمانکاری عمومی

مدیریت پروژه‌های صنعتی:

شرکت در مناقصه‌های بخش نفت و گاز جمعا به مبلغ ۴/۲۰۱۸ میلیون دلار.

شرکت در مناقصه‌های بخش فولاد و سایر فلزات جمعا به مبلغ ۳۱/۵۰۶ میلیون دلار.

شرکت در مناقصه‌های بخش نیروگاهی و سایر جمعا به مبلغ ۳/۱۹۷ میلیون دلار .

عقد قرارداد پروژه‌های تهیه نقشه زمین‌شناسی علی‌آباد، احداث ساختمان بانک صادرات مشهد، عملیات خاکی و سیویل نیروگاه چابهار، تعیین محل دفن پسمان‌های هسته‌ای درناحیه مرکزی ایران و طرح توسعه کارآفرینی به عنوان عامل چهارم جمعا به ارزش ۴۳/۳۰ میلیون دلار.

عقد قرارداد پروژه‌های احداث میترینگ شماره ۲ میدان گازی پارس جنوبی و احداث خط لوله ۳۲ اینچ بین فاز ۱ و فاز ۶ و ۷ و ۸ میدان گازی پارس جنوبی جمعا به ارزش ۴/۳ میلیون دلار .

اجرای پروژه‌های صنعتی (توسط شرکت‌های سازمان):

تکمیل و تحویل ۱۳ پروژه پیمانکاری در زمینه‌های مختلف صنعتی با حجم اعتباری معادل ۸۲/۱۸۶ میلیارد ریال و ۷۳/۱۷۱ میلیون دلار.

در دست اجرا داشتن ۴۹ پروژه با اعتباری معادل ۰۲/۱۷۸۶ میلیارد ریال و ۶۶/۱۱۷۶ میلیون دلار.

سایر فعالیت‌ها:

۱) تعیین ظرفیت‌های تولیدی در بخش نفت و نیرو

شناسایی ظرفیت‌های تولیدی کشوردربخش ساخت تجهیزات مرتبط با صنایع نفت و نیرو در قالب پروژه‌ای تعریف گردید که به شناسایی حدود ۴۰۰ تولیدکننده تجهیزات (با رتبه A و B+ مورد قبول بخش نفت) با ظرفیت ساخت تقریبی ۸۴۱ هزار تن در سال منجر گردید.

۲) بررسی ساختارسازمانی موجود در شرکت‌های پیمانکاری عمومی تحت پوشش و پیشنهاد ساختار متناسب با فعالیت‌ها

تعیین ساختار سازمانی بهینه با الگوبرداری از نمونه‌های موفق بین‌المللی به منظور ارتقاء توان و قابلیت‌های کیفی و اجرایی شرکت‌ها در اخذ و اجرای به موقع پروژه‌های بزرگ در رقابت با شرکت‌های بین‌المللی.

۳) تشریح عملکرد سازمان در پروژه پارس جنوبی:

ـ فاز ۶ ، ۷ و ۸

این پروژه از دو بخش دریایی و خشکی تشکیل شده است. در پایان سال ۱۳۸۰ مناقصه‌ای برای انتخاب پیمانکار بخش خشکی برگزار شد که سازمان با شرکت‌های Toyo، JGC ، DAELIM کنسرسیومی تشکیل داده و برنده مناقصه مزبور شد و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ قرارداد مربوطه مابین شرکت پتروپارس و کنسرسیوم منعقد گردید. مبلغ قرارداد این پروژه ۲/۱ میلیارد دلار می‌باشد.

پیشرفت فیزیکی این پروژه تاکنون ۹۵ درصد بوده که ۸ درصد آن در شش ماهه اول سال ۱۳۸۵ محقق شده است.

ـ فاز ۱۷ و ۱۸

هدف از اجرای این پروژه بهره‌برداری از ظرفیت روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز میدان پارس جنوبی و تولید روزانه حدود یک میلیارد و هفتصد و پنجاه هزار فوت مکعب گاز شیرین برای انتقال به شبکه سراسری گاز می‌باشد.

سازمان با شرکت‌های مهندسی و ساخت صنایع نفت و مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی کنسرسیومی را تشکیل داده و برنده مناقصه شد. در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ قرارداد مربوطه بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم یاد شده که سازمان مدیریت آن را عهده‌دار است منعقد گردید. مبلغ قرارداد این پروژه ۰۵/۲ میلیارد دلار است. پیشرفت فیزیکی این پروژه تا شش ماهه اول سال ۱۳۸۵، یک درصد می‌باشد.