شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
گلو درد چرکی در دانش آموزان
گلو درد چرکی یکی از بیماریهای نسبتا شایع در دانشآموزان بخصوص در سنین ۱۲ - ۶ سالگی است. شیوع این بیماری در فصل زمستان ده برابر فصل تابستان میباشد.
عامل بیماری استرپتوکوک همولیتیک گروه A میباشد. گلو درد استرپتوکوکی بیشتر در اجتماعات کودکان و نوجوانان مانند مدرسه دیده میشود.
سرایت بیماری از یک دانشآموز به دانشآموز دیگر در اثر تماس نزدیک از راه هوا و ترشحات دهان، حلق و بینی از طریق دستگاه تنفس میباشد.
دوره نهفتگی بیماری ۱۲ ساعت تا ۴ روز میباشد.
علائم بیماری :
تب بالای ۴۰ تا ۳۹ درجه، گلودرد، سردرد، دل درد( در دانشآموزان شایعتر است) تهوع، استفراغ، بیاشتهایی ، تورم حلق و لوزهها ، گاهی ظهور بثورات مخملکی نیز دیده میشود.
در بعضی از بیماران گلو درد به صورت سرماخوردگی و تب مختصر دیده میشود.
اهمیت گلودرد استرپتوکوکی به خاطر ارتباطی است که بین این بیماری و تب روماتیسمی وجود دارد. تشخیص زودرس و درمان به موقع و صحیح و جلوگیری از عود آن در دانشآموزان باعث پیشگیری از ابتلا به تب روماتیسمی و عارضه قلبی در آنان میگردد.
پیشگیری و درمان:
رعایت اصول بهداشتی
به محض اینکه فرزند شما به گلودرد، سرماخوردگی شدید یا تب دچار شد فورا او را نزد پزشک و یا مرکز بهداشتی درمانی ببرید.
معمولا عود بیماری در درمان ناقص دیده میشود لذا به منظور جلوگیری از عود بیماری، درمان را کامل کنید.
بیمارانی که ۲۴ ساعت تحت درمان با پنیسیلین قرار گرفتهاند اغلب واگیر ندارند و میتوانند به مدرسه بروند.
هدف اصلی از درمان گلودرد استرپتوکوکی جلوگیری از عوارض چرکی زودرس و پیشگیری از ابتلا به تب روماتیسمی است و بالاخره از بین بردن میکروب از گلوی بیمار برای جلوگیری از سرایت به دیگران میباشد.
پیشگیری از رماتیسم قلبی ناشی از گلودرد:
در بسیاری از کشورهای جهان، بیماریهای قلبی مهمترین عامل مرگ و میر انسانهاست.
از بین بیماریهای قلبی، روماتیسم قلبی دقیقا قابل پیشگیری است.
علت بروز روماتیسم قلبی، درمان ناقص گلودردهای استرپتوکوکی میباشد. میکروبی از خانواده استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A در این بیماری نقش دارد. این میکروب معمولا از راه تماس مستقیم هوا، ترشحات دهان ، حلق و بینی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. همه گیریهای وسیع گلودردهای استرپتوکوکی ممکن است به دنبال مصرف اغذیه آلوده اتفاق بیفتد.
علائم بیماری ابتلابه استرپتوکوک:
تب شدید، لرز، دردهای شدید گلو، بیاشتهایی، گاهی تهوع و استفراغ و اشکال در خوردن غذا از علائم این بیماری میباشد. رماتیسم قلبی در کودکان کم سن و سال زیر ۵ سال نادر و حداکثر شیوع بیماری بین ۷ -۱۲ سال است. (سن مدرسه.)
تشخیص زودرس و درمان به موقع گلودردهای استرپتوکوکی و جلوگیری از عود آن باعث پیشگیری از ابتلابه رماتیسم و عارضه قلبی آن میگردد. نظر به اینکه عدم توجه و دقت لازم در درمان صحیح تب روماتیسمی در نهایت منجر به معلولیت جسمی و روانی میگردد ، ضروری است که اولیای آموزشی و والدین با این مشکل اجتماعی، جدی و پیگیرانه برخورد نمایند. در صورتی که تب رماتیسمی به قلب بیمار سرایت کند معمولا آثار آن برای همیشه در قلب بیمار باقی میماند. اگر فرزند شما به گلودرد مبتلا شد، بیماری او را جدی بگیرید و حتما به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی جدا پرهیز نمایید.
اعظم گودرزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست