دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
داروهای استنشاقی چه فراوردههایی هستند؟
داروها برای ایجاد اثرات عمومی یا تأثیرات مستقیم موضعی در مجاری تنفسی ممكن است استنشاق گردند. گازهای مورد استفاده در بیهوشی عمومی، از طریق استنشاق جذب خون میشوند و اثرات عمومی خود را در بدن و به ویژه مغز اعمال میكنند. داروهای باز كننده مجاری تنفسی نیز جهت مداوای برخی از انواع آسم، آمفیزم ریوی و برونشیت اثر مستقیم بر مجاری تنفسی داشته، البته مقدار كمی از آنها وارد جریان خون نیز میشود.
استنشاق مستقیم داروی گشاد كننده برونش به داخل ریهها بهترین راه جلوگیری از اثرات مفید دارو و اجتناب از عوارض ناخواسته آن است؛ انواع فراوردههایی كه بدین منظور طراحی و تولید شدهاند، عبارتند از:
۱ــ اینهالر یا اسپری: با هر فشار دوز محدودی از دارو را آزاد میسازد، اما استفاده مؤثر از آن به كمی مهارت نیاز دارد. استفاده از محفظههای پلاستیكی فضاساز (مانند آسم یار) به استنشاق راحتتر دارو كمك میكند.
۲ــ كپسول (فشنگ)های استنشاقی: مقادیر بیشتری از دارو نسبت به اینهالر آزاد میسازد و از آنجا كه در حین تنفس عادی مصرف میشود، نحوه مصرف آن آسانتر است.
۳ــ نبولایزر: هوای فشردهای را از داخل محلول دارو پمپ میكند و بخاری ایجاد می نماید كه از طریق ماسك صورت استنشاق میشود. این دستگاه دوزهای بالایی از دارو را به داخل ریه آزاد ساخته، به سرعت مشكلات تنفسی را بر طرف مینماید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست