پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
باسیلوس سرئوس
این باکتری در نقاط مختلف جهان به عنوان عامل مسمومیت غذایی گزارش شده است.اسپور(شکل مقاوم باکتری) معمولا در حبوبات، سبوس گندم، برنج، شیر، گوشت پخته، سوسیس، سوپ، سبزیجات، مرغ و سایر مواد غذایی وجود دارد. برخی از اسپورها حتی پس از پختن در غذا باقی میمانند و در صورتی که مواد غذایی در شرایط گرم و مرطوب نگهداری شوند. اسپورها(شکل مقاوم) به باسیل تبدیل شده و پس از تکثیر در غذا یا روده نوعی سم رودهای (انتروتوکسین)ترشح مینمایند که منجر به مسمومیت غذایی میگردد. این باکتری را به تعداد کم ۱۴درصداز مدفوع افراد سالم نیز به دست آوردهاند. سم این باکتری پروتئین حساس به حرارت و دارای وزن مولکولی متوسط میباشد. اخیرا مشخص شده است که انواع باسیل سرئوس دو نوع انتروتوکسین تولید میکنند. برای ایجاد مسمومیت غذایی ناشی از این باکتری به دو صورت اسهالی و استفراغی بروزمی نماید. این باکتری علاوه بر مسمومیت غذایی به عنوان بیماریزای فرصت طلب عمل میکند و در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، بیماری شدیدی ایجاد مینماید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست