شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
بفرمایید عدسی
اگر دقت کرده باشید هوا که سرد میشود طبخ عدسی در اغلب اغذیه فروشیهای سطح شهر، بویژه اطراف بازار زیادتر میشود و خوردن آن صبحها و عصرهای سرد پاییزی بیشتر میچسبد.بویژه آنکه این غذا را در کاسههای چینی و با چاشنیهایی چون گلپر، فلفل سیاه، آبلیمو یا سرکه میل کنید.
البته اگر گرسنه اید و یک کاسه عدسی پاسخگوی نیازتان نیست برای شکم تان ارزش قائل باشید و این غذا را با نان بربری یا سنگک دو رو کنجد بخورید. اگر هم صبح است و نیاز به انرژی بیشتری دارید می توانید دومین کاسه عدسی را سفارش دهید.
عدسی اگر همراه با نان های سبوس دار مصرف شود، ارزش پروتئینی فوق العاده ای پیدا می کند و فیبر دریافتی تان افزایش خواهد یافت.
برخی افراد عدسی را با گوشت و بعضی ها با گندم تهیه می کنند، اما اصل عدسی از عدس، کمی سیب زمینی نگینی، پیاز سرخ شده، نمک و زردچوبه تهیه می شود. با وجود این که نفاخی عدس در مقایسه با حبوباتی چون نخود و لوبیا کمتر است، اما باید خیلی خوب بپزد یا آن که قبل از طبخ آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کرده و دقت کنید این زمان بیشتر نشود، چرا که عدس پس از حرارت دیدن له و پوستش جدا می شود.
لازم است بدانید اگر ادویه و چاشنی های این غذا را همان ابتدای طبخ به عدسی بیفزایید سبب دیرپز شدن عدس شده و عطر و بوی ادویه ها از بین خواهد رفت. بهترین چاشنی عدسی ، سرکه و گلپر است و برای خوشمزه و اشتها برانگیزتر شدنش می توانید آن را با پیاز داغ تزئین کنید البته اگر عدسی را با آبلیموی تازه میل کنید و آن را با آب گوشت یا قلم بپزید میزان جذب آهن دریافتی تان بیشتر خواهد شد و برای خانم ها در دوران عادت ماهانه، کودکان و سالمندان غذایی مغذی محسوب می شود.
سعی کنید عدسی را با مقدار کمی روغن زیتون میل کنید و اگر اضافه وزن دارید در این غذا از سیب زمینی استفاده نکنید.
همچنین برای جلوگیری از ترش کردن و سوزش معده نیم تا یکساعت پس از صرف عدسی از مصرف آب و چای اجتناب کنید.
ارزش تغذیه ای گوشت فقرا
خوب است بدانید عدس انواع مختلف و رنگ های متفاوتی دارد و طیف رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز، قهوه ای مایل به خاکستری و سبز است البته نوعی عدس به رنگ قرمز است که به آن دال عدس گفته می شود.
فیبر و پروتئین موجود در این عدس تقریبا با عدس معمولی برابری می کند و تنها تفاوت آن رنگ قرمزش است که در نتیجه رنگدانه هایی است که موجب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی دال عدس می شود.
عدس حاوی ویتامین های گروه B، A و املاح معدنی، آهن، کلسیم، فسفر و منبع غنی پروتئین گیاهی است و به همین دلیل به آن گوشت فقرا می گویند.
در نتیجه کسانی که بنا به توصیه متخصص مصرف زیاد گوشت برایشان مجاز نیست، می توانند از حبوبات بویژه عدس استفاده کنند، اما آگاه باشید که عدس بیش از دیگر حبوبات افزایش دهنده اسید اوریک خون بوده و افراط در آن موجب بروز خواب های پریشان و کاهش میل جنسی می شود و به صلاحتان است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
فاخره بهبهانی
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ایران پزشکیان دولت چهاردهم دولت نماز جمعه محمدجواد ظریف انتخابات مجلس شورای اسلامی رئیس جمهور مسعود پزشکیان ظریف انتخابات ریاست جمهوری
تب دنگی شهرداری تهران هواشناسی تهران گرمای هوا قتل وزارت بهداشت سازمان هواشناسی پشه آئدس پلیس گرما شهر تهران
قیمت خودرو قیمت دلار دولت سیزدهم برق خودرو واردات خودرو حقوق بازنشستگان بازنشستگان قیمت طلا بازار خودرو مسکن دلار
عاشورا سینمای ایران محرم کربلا دفاع مقدس امام حسین فضای مجازی تلویزیون امام حسین (ع) سینما اوشین تئاتر
اینترنت فناوری
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ غزه اسرائیل یمن فلسطین آمریکا جو بایدن ترامپ روسیه چین جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال نقل و انتقالات تراکتور باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات لیگ برتر علی علیپور لیگ برتر لیگ برتر ایران سپاهان علیرضا بیرانوند
مایکروسافت هوش مصنوعی ناسا مریخ ویندوز گوگل موبایل عیسی زارع پور سامسونگ سرعت اینترنت
ویتامین سلامت روان گرمازدگی چاقی کاهش وزن