جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آیا فروکتوز باعث پیشرفت سرطان می شود؟


آیا فروکتوز باعث پیشرفت سرطان می شود؟

نوشیدنی های میوه ای با عصاره طبیعی، نه تنها فروکتوز خود را از میوه تامین می کنند، بلکه آنها ممکن است حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا بوده و برای سلامتی مضر باشند. سرطان وضعیتی …

نوشیدنی های میوه ای با عصاره طبیعی، نه تنها فروکتوز خود را از میوه تامین می کنند، بلکه آنها ممکن است حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا بوده و برای سلامتی مضر باشند. سرطان وضعیتی است که وقتی سلول ها سریع تر تقسیم می شوند، خوشه ای از سلول های غیرعادی را رشد می دهند. بسیاری از چیزها نظیر تشعشع، آسیب رادیکال های آزاد و بعضی از مواد شیمیایی باعث می شوند تا سلول های سرطانی تحریک شوند. وقتی که سلول های سرطانی شکل می گیرند، آنها هنوز هم نیاز به تغذیه دارند تا زنده بمانند. تومورهای سرطانی می توانند فرآورده خونی خودشان را ایجاد کنند، تا از آن طریق بتوانند از مواد مغذی حیاتی برای زنده ماندن و تکثیر یافتن تغذیه است. نتایج حاصله از مطالعات طی این سال ها نشان می دهد که سلول های سرطانی زمانی گرایش به خوب عمل کردن دارند که از گلوکز که یکی از سوخت های کلیدی در جریان خون است تغذیه شوند.

این مطالب برگرفته شده از مطالعه ای منتشر شده در تحقیقات سرطانی است که نه تنها تاثیر گلوکز، بلکه فروکتوز را بر روی رشد سلول های سرطانی ارزیابی می کند. فروکتوز به طور طبیعی در میوه جات و سبزیجات یافت می شود.آن همچنین شامل نیمی سوکروز و نیمی دیگر قند خون است. و در آخر دست کم به این معنی که فروکتوز را می توان در شربت ذرت «HFCS» با فروکتوز درصد بالا که در دو دهه گذشته به طور فزاینده ای در غذاهای غربی شایع بود یافت. تا همین اواخر، فروکتوز از اعتبار سالمی برخوردار بوده است، بر این اساس که آن منجر به تحریک قند خون نمی شود. به همین دلیل است که آن خصوصا برای بیماران دیابتی توصیه شده است. با این حال، به نظر می رسد که فروکتوز اثرات سمی بالقوه بر روی بدن دارد.

در یک مطالعه منتشر شده بر روی کبد نشان داد که فروکتوز در ایجاد بیماری "کبد چرب" دخیل است. در مطالعه دیگری که توسط دانشگاه های راکفلر و پرینستون در داروشناسی و زیست شیمی و رفتاری منتشر شد، به این نتیجه رسیدند که HFCS موجب چاقی در موش ها می شود. مطالعه دیگری حاکی از این است که تغذیه سلول های سرطانی از فروکتوز باعث تکثیر آنها می شود.

واضح است که این وضعیت خوبی از این امور نیست. نویسندگان این مطالعه پیشنهاد می دهند که کاهش مصرف فروکتوز تصفیه شده، ممکن است رشد سرطان را مختل کند. زمانی که فروکتوز مصرف شده است، به سمت کبد حرکت می کند. قسمت اعظم سوخت و ساز در کبد انجام می شود، به این معنی که کمی یا در کل هیچ چیز آن به گردش خون نمی رسد. ما می توانیم در بعضی از شواهد ارتباط شان را با مرض کبد چرب که در ساخت چربی داخل کبد استفاده می شود، بالقوه بواسطه فروکتوز که به طور مسقتیم کبد را سمی می کند، ببینیم. اما در مورد دیگر بافت های بدن چه اتفاقی می افتد؟ یکی از اثرات فروکتوز باعث ازدیاد تولید اسید اوریک در کبد است. اسید اوریک همان طور که از اسمش پیداست، تشکیل دهنده اسید است. در این رابطه برخی از سلول های سرطانی در محیط اسیدی بهتر پیشرفت می کنند. بدن، روندی را توسط تنظیم PH (اسیدی و قلیایی) در داخل یک طیف باریک در جریان خون طی می کند. به هر حال، پتانسیلی در مقابل افت pH (بیشتر اسیدی شدن) وجود دارد و این ممکن است رشد سرطان را تقویت کند. هیچ اطلاعی از شواهد مرتبط با مصرف فروکتوز و سرطان در ادبیات علمی موجود نیست. به هر حال، مطالعه اخیر یکی دیگر از دلایل بالقوه برای دادن فروکتوز و اثرات شربت ذرت با فروکتوز درصد بالا را به ما می دهد.

نویسنده: دکتر جان بریفا

نویسنده : ترجمه: رامونا نیکویی