جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
دست هایتان را حتما بشویید
![دست هایتان را حتما بشویید](/web/imgs/16/18/6d3yf1.jpeg)
افراد میتوانند با عمل سادهای مانند شستن دستها، به میزان قابل ملاحظهای احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهند.
بیش از صد سال پیش، دکتر زمل وایز برای اولین بار نشان داد که شستن دستها از گسترش بیماری جلوگیری می کند.
دکتر زمل وایز در بیمارستانی در وین کار می کرد که میزان مرگ و میر بیماران بخش زایمان آن بسیار زیاد بود. اکثر کسانی که می مردند بوسیله دانشجویان دوره پزشکی درمان می شدند که پیش از ورود به بخش زایمان، کلاس تشریح جسد داشتند.
به دلیل آن که این پزشکان بین تماس با جسد و معاینه بیماران بخش زایمان، دست های خود را نمی شستند، باکتری ها را از اجساد بخش تشریح به مادران بستری در بخش زایمان انتقال می دادند.
دکتر زمل وایز گفت که دانشجویان دستان خود را پیش از تماس با بیماران بخش زایمان بشویند و این کار میزان مرگ بیماران بخش زایمان را تا پنج برابر کاهش داد.
این آغاز کنترل عفونت بود و به عنوان یک موفقیت نه تنها در مراکز بهداشتی، بلکه در زمینه بهداشت عمومی نیز در نظر گرفته شد.
امروز اهمیت شستن دست ها در جلوگیری از بیماری ها در جامعه، مدارس، مراکز مراقبت از کودکان و.... مشخص شده است.
همه افراد بطور مرتب و حداقل به مدت ۱۵ ثانیه دست خود را با صابون و آب بشویند تا از انتقال میکروب های بیماری زا جلوگیری شود
طبق اعلام مرکز کنترل بیماری ها (CDC)، میکروب های بیماری زا از پنج راه بوسیله دست های آلوده منتقل می شوند:
۱. انتقال از دست به غذا : توسط کسی که غذا را آماده می کند و پس از دستشویی، دست خود را نمی شوید، میکروب ها از دست های کثیف به غذا منتقل می شوند.
۲. انتقال از کودک آلوده به دست و سپس به افراد دیگر: طی تعویض پوشک بچه مبتلا به بیماری مثل اسهال، میکروب ها از کودک به دست فردی که او را عوض می کند منتقل شده و سپس در صورت نشستن دست، این فرد با دست زدن به افراد دیگر، آنها را نیز آلوده می کند.
۳. انتقال از غذا به دست و از آن به غذا : میکروب ها از موادغذایی خام و نپخته مثل سبزی گلآلود یا گوشت نشسته، به دست منتقل می شوند و در صورت نشستن دست، به سایر مواد غذایی انتقال می یابند.
۴. انتقال از بینی، دهان یا چشم به دست و سپس به دیگران: میکروب هایی که باعث سرماخوردگی، عفونت های پوستی و دیگر بیماری ها می شوند، می توانند از طریق عطسه، سرفه، یا مالیدن چشم به دست منتقل شوند و سپس به دیگر افراد انتقال یابند.
۵. انتقال از غذا به دست و سپس به کودک: میکروب های منتقل شده از موادغذایی خام به دست ممکن است به کودکی که در تماس با این دست آلوده قرار می گیرد، منتقل شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست