سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
دانشجویان به آرمانهای انقلاب علاقه دارند
![دانشجویان به آرمانهای انقلاب علاقه دارند](/web/imgs/16/87/6fof01.jpeg)
انقلاب سال ۵۷ در شرایطی به وقوع پیوست که نظام استبدادی شاه با حمایتقدرتهای خارجی بر مردم حکومت میکرد؛ رژیم پهلوی برای مدرنیزه کردن کشور مسخ هویت دینی و بومی ایرانیان را در دستورکار قرار داده بود، در این شرایط خیزش ملی با رهبری امام(ره) برای رسیدن به استقلال و آزادی و رهایی از وابستگی و استبداد آغاز شد و با تکیه بر قدرت ایمان و آگاهیبخشی و وحدت اقشار و طبقات مختلف اجتماعی به پیروزی رسید. در این حرکت قشر دانشجو به عنوان جریانی موثر و با نفود با حمایت از رهبری نهضت و تحکیم وحدت نقش ممتازی ایفا کرد.
در شرایط فعلی عموم دانشجویان به آرمانهای انقلاب و آزادی و استقلالخواهی علاقه داشته و به هر میزانی که سیاسیتر و نسبت به سرنوشت کشور حساستر باشد در پیگیری آرمانهای خود جدیتر و کوشاتر خواهند بود.
بعید میدانم دانشجویی در ایران باشد که طرفدار وابستگی سیاسی ایران به قدرتهای خارجی باشد و یا نسبت به آزادی و حق تعیین سرنوشت کشور حساسیت نداشته باشد. البته در خیلی از موارد بروز و ظهور حساسیتها اتفاق نمیافتد که ناشی از آسیبهایی است که وجود دارد.
در برخی مواقع ممانعت برخی بخشها نسبت به سیاسی بودن دانشجو و دانشگاه و یا جلوگیری از ارتباط آگاهیها و جریان آزاد اطلاعات منجر به خنثی شدن حساسیتها و علایقملی میگردد و یا برخی سوءرفتارها توسط بعضی از مسوولان باعث دلزدگی و یأس میشود که آفتهایی را به همراه دارد؛ ارائه تصویر مبهم برخی نخبگان و بعضی از جریانهای روشنفکری از فردگرایی منفی منجر به واگراییهای اجتماعی میشود.
بسترسازی حاکمیت در دانشگاهها برای فعالیت سیاسی و غیرحزبی دانشجویان و همین طور ترویج فرهنگ فردگرایی مثبت به منزله پیگیری منافع فردی در چارچوب تعادل و همکاری جمعی برای رسیدن به اهداف ملی میتواند نقش بسزایی در حفظ و رشد حساسیت دانشجویان نسبت به آرمانهای ملت و انقلاب اسلامی سال ۵۷ داشته باشد. بسترسازی برای گفتوگوی آزاد بیننسلی و میان دادن به نسل جوان به گونهای که ضمن داشتن احساس مسوولیت بتواند نقشی موثر در پیگیری آرمانهای ملت به عهده گیرد، مفید خواهد بود. از بازیگران و شهروندان خنثی نمیتوان انتظار ایفای نقش جدی داشت.
گرایش و باور عمومی نسبت به ارزشهای انقلاب زمانی تقویت میشود که مفاهیم ارزشی انقلاب متناسب با تحولات پیرامونی متحول شود و بروز پیدا کند و از سوی دیگر بتواند پاسخگوی نیازهای روز جامعه باشد، البته این تحول نباید متضاد با مفاهیم بنیادین باشد. رفتار عملی حاکمان و کسانی که ارزشهای انقلاب اسلامی را تبلیغ میکنند نیز در وضعیت گرایش عمومی ملت نسبت به ارزشهای اصیل انقلاب موثر است.
تجربه پیروزی انقلاب اسلامی منجر به تقویت روحیه خودباوری در ملت ایران و ملتهای آزاده جهان گردید. در سایه همین روحیه است که میتوان به آینده انقلاب و نظام امیدوار شد و کارهای ناشدنی را به انجام رساند.
روحا... اوحدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست