یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مترونیدازول (METRONIDAZOL)
مترونیدازول، یک آنتیبیوتیک رایج برای درمان عفونتهای باکتریایی و تکسلولی است، نظیر عفونتهای پوست، استخوان، مفاصل و بافت نرم.
همچنین در برخی از انواع اسهال، سینهپهلو (پنومونی)، سپتیسمی (عفونت در خون) و تریکومونازیس یا عفونت با انگل تریکومونا از این دارو استفاده میشود.
مترونیدازول در بازار به اشکال مختلفی وجود دارد که شامل: قرصهای ۲۵۰ میلیگرمی ـ قرصهای واژینال ۵۰۰ میلیگرم ـ سوسپانسیون خوراکی و آمپول تزریقی ۱۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم
فارماکوکینیتک
از نظر داروشناسی، فارماکوکینیتک، ۸۰درصد دارو از مجرای گوارش جذب میشود. همچنین اوج اثر این دارو یک تا ۳ ساعت پس از مصرف است. ۷۷درصد دارو در مدت ۲۴ ساعت از راه ادرار و ۱۳درصد از طریق مدفوع دفع میشود.
چگونگی مصرف
مترونیدازول را میتوان با وعدههای اصلی غذا یا مقداری خوراکی مصرف کرد تا معده را ناراحت نکند.
بهتر است این دارو در طی شبانهروز در نوبتهایی با فاصلههای یکسان مصرف شود تا سطح دارو در خون ثابت باقی بماند. مهم است که دارو سر وقت و به طور کامل مصرف شود، حتی اگر احساس بهبودی ایجاد شود. اگر پیش از اتمام دارو، مصرفش را قطع کنید، ممکن است علائم مجددا عود کند.
ـ با جویدن آدامس یا مکیدن آب نباتهای بدون قند و یا نوشیدن چند جرعه آب، خشکی دهان را تسکین دهید.
ـ مترونیدازول را دور از دسترس کودکان، دور از گرما، نور مستقیم یا حرارت مرطوبنگهداری کنید زیرا در این شرایط دارو فاسد میشود.
ـ به هیچ وجه هنگام مصرف مترونیدازول نباید نوشابههای الکلی نوشید و این نکته را باید حداقل تا ۴۸ ساعت پس از اتمام درمان با مترونیدازول رعایت کرد. در غیر این صورت ممکن است دچار یک واکنش بسیار ناخوشایند با علائم تهوع، استفراغ، دلپیچه، تپش قلب و غیره شوید که پس از قطع دارو، علائم برطرف میشود.
به بیمار اطلاع دهید که پس از مصرف دارو ممکن است ادرار تیره یا قرمز مایل به قهوهای به نظر برسد. این عارضه ظاهرا هیچ اهمیت بالینی ندارد.
ـ اگر در بیماری علائمی مانند: زبانموئی، تغییرات رنگی زبان یا التهاب زبان مشاهده شود، باید فورا به پزشک اطلاع داده شود.
عوارض جانبی
بهدنبال مصرف مترونیدازول، علائم زیر ممکن است مشاهده شود که باید به پزشک اطلاع داده شود؛ اسهال، دلپیچه و سوزش دهان یا زبان که قبل از درمان وجود نداشته است.
نکته
در موارد بارداری یا شیردهی، عادت به مصرف مشروبات الکلی، مصرف داروهای ضدانعقاد خون مانند وارفارین یا سابقه ابتلا به بیماریهای مغزی مانند صرع یا وجود بیماریهای کبدی، مصرف مترونیدازول باید با احتیاط انجام شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست