پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

رایج ترین پاپوش این روزها


رایج ترین پاپوش این روزها

راهنمای خرید صندل

قرن‌ها پیش، صندل، پاپوشی مختص ماهی‌گیران بود که به آنها کمک می‌کرد آبی را که وارد کفش‌شان می‌شد، به راحتی تخلیه کنند. اما امروزه استفاده از کفش‌های باز و نیمه‌باز بین مردان، زنان و کودکان در همه سنین، به ویژه در فصل گرم تابستان، رواج دارد....

اگر شما هم از مشتری‌های این قبیل کفش‌ها هستید، باید در انتخاب و استفاده از آن دقت لازم را به‌عمل آورید تا در دراز مدت دچار مشکل نشوید. هنگام خرید صندل، توجه به این ۱۰ نکته ساده اما کلیدی را فراموش نکنید.

۱) یک صندل مناسب باید از کف پا، انگشتان، پاشنه و رویه پای شما محافظت کند. بهتر است جلوی صندل نیز پوششی وجود داشته باشد تا از وارد شدن هر نوع ضربه به انگشتان جلوگیری شود.

۲) صندل باید به میزان کافی بندهای محافظ داشته باشد تا بتواند تعادل پا را حفظ کرده و از جلو و عقب رفتن زیاد پا در آن جلوگیری کند. جنس بندهای به کار رفته در صندل باید طوری باشد که سبب فشار آمدن به پا و ایجاد تاول در پشت پا یا انگشتان نشود. گاهی اوقات فشار زیاد بندهای به کار رفته در صندل می‌تواند به سیاه شدن ناخن و حتی افتادن آن منجر شود.

۳) صندل‌ها باید طوری طراحی شوند که پای شما بتواند کار خود را چه هنگام پیاده‌روی و چه به هنگام رانندگی به خوبی انجام دهد. زیره یا کفی خیلی سفت با هر قدمی که برمی‌دارید به پای شما آسیب می‌رساند.

۴) یک صندل خوب باید آنقدر نرم و انعطاف‌پذیر باشد تا بتواند به راحتی خم شود. از طرف دیگر زیره صندل نباید آنقدر شل و نرم باشد که سبب ایجاد درد کف پا شود. بهترین انتخاب برای کف صندل، زیره‌هایی با جنس چرم است تا در عین حال که نرم و انعطاف‌پذیر است از پا نیز محافظت ‌کند. همچنین کف صندل باید از جنسی باشد که گرمای زمین را در فصل تابستان به پا منتقل نکرده و پا را نسوزاند. زیره‌های لاستیکی نیز که در سطوح خیس لیز می‌خورند و سبب زمین خوردن فرد می‌شوند، مناسب نیستند.

۵) سخت‌ترین مرحله خرید کفش و صندل، پیدا کردن اندازه مناسب است. طول پای شما نقش مهمی برای انتخاب صندل‌ مناسب دارد اما عوامل دیگری مانند عرض، قوس و فعالیت‌هایی که شما انجام می‌دهید نیز در انتخاب سایز صندل موثر است. مهم‌ترین نکته در انتخاب یک کفش مناسب این است که چقدر در آن احساس راحتی و سبکی می‌کنید. توصیه می‌شود هیچ‌گاه کفش و صندل را فقط برحسب اینکه سایز مشخصی پا می‌کنید خریداری نکنید.

۶) بهترین جنس برای یک صندل خوب، چرم است که هم با دوام است، هم زیبا. ضمن اینکه بوی عرق هم نمی‌گیرد. چرم به کار رفته در صند‌ل‌ها به دو صورت طبیعی و مصنوعی است که البته چرم‌های مصنوعی ارزان‌ترند و از نظر دوام و نرم بودن هم فرق چندانی با چرم‌های طبیعی ندارند اما باید آنها را در شرایط خوبی نگهداری کنید.

۷) برخی افراد صندل‌ را با جوراب می‌پوشند. جوراب می‌تواند مانعی مناسب بین پا و بندهای صندل باشد و از آسیب و تاول پا جلوگیری کند. جوراب همچنین می‌تواند رطوبت و عرق پا را به خود جذب کرده و پا را خشک نگه دارد.

۸) به خانم‌ها توصیه می‌شود صندل‎هایی را نخرند که پاشنه‌اش بلندتر از ۳ سانتی‌متر باشد؛ چون هرچه پاشنه صندل بلندتر باشد، فشار به کف پا بیشتر شده و این فشار به پنجه و انگشتان پا منتقل می‌شود و سبب بیرون زدن انگشتان از ناحیه مشخص صندل شده و موجب آسیب و زخم در انگشتان پا می‌شود. عوارضی مانند انحراف انگشتان پا، میخچه، تاول و خمیدگی انگشتان و دردهای کمر، زانو و پاشنه پا به دلیل خرید کفش و صندل‌هایی با پاشنه بلند است.

۹) از خرید صندل‌های لاانگشتی تا حد ممکن خودداری کنید. بند این صندل‌ها معمولا بین انگشت شست پا و انگشت دوم قرار گرفته و سبب زخم شدن این ناحیه می‌شود. از آنجا که معمولا بین انگشتان به هم چسبیده و عرق و رطوبت بین آنها جمع می‌شود سبب عفونت این زخم‌ها خواهد شد.

۱۰) بیماران مبتلا به دیابت بهتر است از خرید و پوشیدن صندل خودداری کنند.

۱۱) سعی کنید همیشه برای کودکان صندل‌های سبک و مقاوم خریداری کنید. هنگام خرید حتما آنها را به فروشگاه‌ برده و از اندازه مناسب صندل اطمینان حاصل کنید. بیشتر پدر و مادرها برای فرزندانشان یکی دو سایز بزرگ‌تر خرید می‌کنند. این کار سبب می‌شود پای کودک در صندل لغزیده و نتواند به خوبی بدود یا بازی کند، در این صورت احتمال پیچ‌خوردگی و آسیب‌ به پا وجود دارد. پوشاندن کفش‌ها و صندل‌های بزرگ به کودکان باعث بد فرم شدن پاها و اختلالات حرکتی در آنها می‌شود. بررسی‎ها نشان داده است کودکانی که با کفش‌های بزرگ‌تر از اندازه پایشان راه می‌روند بیش از دیگران به عارضه صافی کف پا مبتلا می‌شوند. توصیه می‌شود سایز کفش یا صندل کودکان یک تا ۵/۱ سانتی‌متر بزرگ‌تر از پای کودک انتخاب شود تا امکان رشد پا وجود داشته باشد.

محمدمهدی فخاری