چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کفپوشی برای تمام فصول


کفپوشی برای تمام فصول

کم کم به پایان سال نزدیک می شویم و حالا خیلی ها در تب و تاب تغییر دکوراسیون و رنگ و بوی خانه افتاده اند اگر شما هم جزو این دسته هستید و قبل از هر چیز سراغ کف پوش خانه می روید, بد نیست این بار چند نکته را درباره خرید موکت بخوانید کفپوشی بادوام و گرم که هنوز هم برای سبک زندگی ایرانی, بهترین انتخاب است

کم کم به پایان سال نزدیک می‌شویم و حالا خیلی‌ها در تب و تاب تغییر دکوراسیون و رنگ و بوی خانه افتاده‌اند. اگر شما هم جزو این دسته هستید و قبل از هر چیز سراغ کف‌پوش خانه می‌روید، بد نیست این بار چند نکته را درباره خرید موکت بخوانید. کفپوشی بادوام و گرم که هنوز هم برای سبک زندگی ایرانی، بهترین انتخاب است.

کف اتاق را پایه اصلی اتاق می‌نامند و برای این پایه، شما چند گزینه اصلی دارید: پارکت، سرامیک، فرش یا موکت. پارکت و سرامیک اگرچه این روزها در خانه‌های تازه ساز آپارتمانی حرف اول را می‌زنند اما سرمایی که از این کف پوش‌ها منتقل می‌شود و ویژگی‌های خاص‌شان که چندان با زندگی ایرانی و زمین نشینی‌ها و زمین خوابی‌های ما سازگار نیست، باعث می‌شود که هنوز خیلی‌ها دنبال موکت کردن و فرش کردن کف زمین باشند. موکت این روزها بیش از هر جا برای اتاق‌های خواب انتخاب می‌شود. به خصوص چون جزو کفپوش‌های گرم است و برای ماه‌های سرد بهترین انتخاب به نظر می‌رسد. در اتاق بچه‌ها هم خاصیت ضربه‌گیری موکت آن را نسبت به سرامیک و پارکت در وضعیت مطلوب‌تری قرار می‌دهد.

بافت موکت‌ عایق صوت هم هست و به همین دلیل در مکان‌های پر سر و صدا استفاده از آن مناسب است. علاوه بر این، از آنجایی که موکت‌ها در بافت، رنگ و طرح‌های متنوع در دسترس هستند، هماهنگ کردن آن‌ها با انواع دکوراسیون نیز به راحتی صورت می‌گیرد.

بهتر است اتاق‌های کم اثاثیه را موکت کنید تا پرتر به نظر برسند. هر چه پرز موکت‌ها کمتر باشد، فضای اتاق بزرگتر جلوه می‌کند. اما برای اتاق کودک و مسیرهایی که بچه‌ها در آن جست و خیز می‌کنند و ممکن است سر و صدا به طبقه پایین منتقل شود، استفاده از موکت‌های پرزدار انتخاب بهتری است. ضمن این که این موکت‌ها ضربه‌گیرهای بهتری هم هستند.

● نکاتی در خرید موکت

قبل از رفتن به فروشگاه یک نقشه کوچک از فضای اتاق بکشید و به فروشنده نشان دهید تا بتواند متراژ دقیق و صحیح مورد نیازتان را مشخص کند.

مکان نصب موکت را در نظر بگیرید؛ موکت‌های مخمل‌بافت را نمی‌توان در مکان‌های پر رفت و آمد استفاده کرد چون خیلی زود کوبیده می‌شوند.

عرض موکت‌های موجود در بازار عموماً ۳۰ تا ۳۸ و گاهی ۳۵ سانتی‌متر است. اگر برای فضای بزرگی باید موکت بخرید و مایل نیستید درز موکت‌ها دیده شود، از موکت‌های تیره‌رنگ و دارای بافت درشت، پرزدار و طرح‌دار استفاده کنید. دقت کنید که خواب پرزهای همه موکت‌ها باید به یک سمت باشد. بنابراین هنگام نصب موکت‌ها در کنار یکدیگر حتماً به سمت خواب پرزها توجه داشته باشید.موکت‌ هرقدر با کیفیت‌تر باشد تراکم و فشردگی بیشتری دارد. بنابراین از دوام بیشتری هم برخوردار خواهد بود.

موکت ضمانت‌دار بخرید. موکت خوب الزاماً موکت گران‌قیمت نیست اما با توجه به این که تقلب در این کار زیاد است بهتر است برای خرید موکت، سراغ برندهای معتبر که دارای ضمانت فروش هستند بروید.

بهتر است نصب موکت‌ها را هم به نصاب‌های مخصوص بسپارید اما اگر اصرار دارید خودتان این کار را انجام دهید، قبل از خرید موکت از فروشنده بخواهید نحوه چسباندن آن را به شما توضیح بدهد و در مورد شست و شوی هرکدام از موکت‌ها هم اطلاعات به دست بیاورید.

موکت‌های قدیمی که به آنها کبریتی گفته می‌شود، ارزان‌تر، کم پشت‌‌تر و زبرتر هستند و راحت‌تر می‌توان آنها را شست اما زیبایی کافی و تنوع رنگ ندارند و بهتر است همراه با فرش استفاده شوند. موکت‌های طرح‌های برجسته شکیل‌تر و زیباتر هستند، اما نظافت آنها کار دشواری است.

پشت موکت را بررسی کنید. هر چه گره‌ها نزدیک‌تر و تراکم و فشردگی بافت بیشتر باشد، استحکام موکت بیشتر است. موکت‌های مرغوبتر سطح پشتی آنها از چسب کمتری استفاده می‌شود اما موکت‌هایی که دارای ناصافی و برجستگی‌های مربوط به بافت هستند به چسب بیشتری احتیاج خواهند داشت.

● چه رنگی برای کجا؟

موکت طرح‌دار برای فضاهای بزرگ مناسب است، چون با این کار، فضا کوچک‌تر و دوستانه‌تر به نظر می‌رسد. برای اتاق‌های کوچک از موکت‌های تک‌رنگ، ساده، بدون طرح و با رنگ روشن استفاده کنید تا اتاق بزرگتر به نظر برسد. موکت‌هایی که رنگ تیره دارند، فضاهای بزرگ را به جایی دنج و کوچک تبدیل می‌کنند.

اگر قرار است موکت را همراه با فرش استفاده کنید، یا هنوز رنگ دکوراسیون اتاقی را که قرار است موکت کنید نمی‌دانید، رنگ‌های خنثی بهترین گزینه برای شما هستند. این رنگ‌ها به راحتی با رنگ‌های دیگر هماهنگ می‌شوند و چشم را درگیر نمی‌کنند. رنگ‌های شاد برای اتاق کودک بهتراست، اما از آنجایی که بیشتر از موکت‌های بقیه خانه کثیف می‌شوند، بهتر است موکت‌های مقاوم‌تر و باکیفیت‌تری را برای اتاق کودک انتخاب کنید تا در اثر شستشو و نظافت پی در پی، زود از بین نروند.