شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

۱۵ سپتامبر سال ۱۶۸۳ ـ منونایت ها در آمریکا


۱۵ سپتامبر سال ۱۶۸۳ سیزده خانواده آلمانی از دره «راین» به آمریکای شمالی مهاجرت و در حاشیه فیلادلفیا، شهر «ژرمن تاونGermantown» را تاسیس کردند. این منطقه قبلا محل سکونت بومیان (سرخپوستان) …

۱۵ سپتامبر سال ۱۶۸۳ سیزده خانواده آلمانی از دره «راین» به آمریکای شمالی مهاجرت و در حاشیه فیلادلفیا، شهر «ژرمن تاونGermantown» را تاسیس کردند. این منطقه قبلا محل سکونت بومیان (سرخپوستان) قبایل دلور و لنی بود.

این آلمانی های مهاجر از «منونایتMennonites» ها بودند که می خواستند در سرزمین تازه و با آزادی کامل، آداب و رسوم مذهبی خود را رعایت کنند. منونایت ها پیرو شاخه ای از مسیحیت هستند که یک کشیش هلندی آن را به نام «منو سیمونزMenno Simons» در قرن هفدهم بنیاد گذارده بود. دستورهای ویژه این مذهب عبارتند از: ساده زندگی کردن، سوگند یاد نکردن، اسلحه حمل نکردن، کارمند دولت نشدن، برضد کسی شکایت حقوقی و درخواست غرامت نکردن، به عضویت کلیسا نپذیرفتن نوجوان پیش از رسیدن به سن بلوغ. زنان منونایت موی سر خود را می پوشانند و از پیراهن آستین بلند و نیز دامن بلند استفاده می کنند و می کوشند به گناه و جرم آلوده نشوند. منونایت ها که عمدتا آلمانی و آلمانی تبارهای سویس و هلند بودند در وطن خود آرامش کامل نداشتند و به همین سبب هزاران خانواده از آنان پس از دریافت تضمین تحمل مذهب و دادن زمین زراعتی به روسیه مهاجرت کردند. این خبر که به گوش «ویلیام پن» موسس ایالت پنسیلوای آمریکا رسید آنان را دعوت به مهاجرت به آمریکا و اقامت در ایالت خود کرد که دسته دسته وارد شدند. منونایت با آمیش ها که آنان هم از آلمان و هلند به آمریکا مهاجرت کرده و جوامع بسته ای را تشکیل داده اند مشابهت بسیار دارند. بیشتر منونایت های جهان در ایالات متحده، کانادا ، روسیه و هلند زندگی می کنند. شمار آنان در آلمان چشمگیر نیست و کمتر از پنجاه هزار نفر است.