یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

۵ توصیه برای مقابله با بوی بد دهان


۵ توصیه برای مقابله با بوی بد دهان

بوی بد دهان فاجعه و مصیبت نیست. در بیشتر موارد این بوی ناخوشایند به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد می‌شود.
۱. « حواستان به پوسیدگی دندان ها باشد.»
در ۷۰% موارد، بوی بد دهان …

بوی بد دهان فاجعه و مصیبت نیست. در بیشتر موارد این بوی ناخوشایند به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد می‌شود.

۱. « حواستان به پوسیدگی دندان ها باشد.»

در ۷۰% موارد، بوی بد دهان در ارتباط با مشکلات دهانی است؛ از جمله: مشکلات لثوی، پوسیدگی ها، آبسه، پریودنتیت و ... . باکتری هایی که بین دندان ها جمع می‌شوند، ترکیبات گوگردی قابل تبخیر و تهوع آوری تولید می‌کنند... . بنابراین، حتی اگر رفتن به مطب دندانپزشک برایتان چندان خوشایند نیست، با این حال معطلش نکنید !

۲. «دندان هایتان را بشویید !».

ایده آل این است که بعد از هر وعدۀ غذایی دندان ها را بشویید، اگر نمی توانید، حداقل صبح و شب این کار را انجام دهید. مسواک تان را هر دو ماه یک بار عوض کنید؛ و یک نکتۀ بسیار مهم و کلیدی، استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید، استفاده از نخ دندان مانع از بروز پوسیدگی در گوشه و کنار دندان ها که در دسترس مسواک نیست، می‌شود.

ضمناً اگر از پروتز دندان استفاده می‌کنید، خارج کردن خرده ریز مواد غذایی از زیر پروتز بسیار مهم است، زیرا آنجا هم محل بسیار خوبی برای استقرار پیدا کردن باکتری هاست... . شستشوی دهان و دندان را پس از مسواک زدن، با یک محلول شوینده کامل کنید تا دهان تان ضد عفونی شود.

۳. «ساییدن و پاک کردن زبان؟»

بزاق نقش مهمی در پاکسازی باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان تان وجود دارند، بازی می‌کند. از آنجایی که در طول شب، ترشح بزاق کم می‌شود، طبیعی است که طی این ساعات، باکتری های زیادی روی زبان جمع شوند. تحقیقات نشان داده اند که ممکن است، بوی بد دهان مرتبط با این تجمع باکتریایی باشد. در این مورد، می‌توانید با ساییدن زبان، این باکتری ها را حذف کرده و در نهایت بوی نامطبوعی را که به این دلیل ایجاد شده، از بین ببرید.

۴. «آدامس؟»

اگر واقعاً نمی‌توانید دندان هایتان را مسواک بزنید، می‌توانید آدامس بجوید به شرطی که بدون شکر و کمی معطر باشد! در واقع، فایده اش ناشی از جویدنش است! شما آدامس را می‌جوید و دهان تان بزاق بیشتری ترشح می‌کند و به این ترتیب دندان هایتان پاک می‌شوند. خوردن یک سیب هم همین تأثیر را خواهد داشت.

۵. «غذای مناسب؟»

برخی مواد غذایی بیشتر از بقیه مستعد بد بو کردن دهان شما هستند. به ویژه خوراکی هایی مثل پیاز، سیر و ادویه جات. به علاوه، استفاده از آب به میزان کافی، هم مهم است. عادت کنید که قبل از رفتن به رختخواب آب زیادی بنوشید، نوشیدن آب زیاد مانع از ایجاد بوی بد دهان بعد از بیداری از خواب می‌شود. در نهایت هم، برای رفع کامل این مشکل، الکل و سیگار را کنار بگذارید.

در آخر، اگر با انجام تمام این اقدامات، نتیجه نگرفتید، با پزشک تان صحبت کنید. اگر تمام اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کردید و بوی بد دهان تان همچنان باقی ماند، علت را باید در جای دیگری جستجو کرد. در این زمینه، حتماً باید از پزشک تان کمک بگیرید. عفونت های بینی و گلو (آنژین، سینوزیت، التهاب پرده مخاطی بینی و ...)، مشکلات گوارشی (رفلاکس معده- مری، ترشح بیش از حد اسید معده، عفونت های ریوی ... ) و بسیاری دلایل دیگر ممکن است باشند، از عوامل ایجاد بوی نامطبوع دهان باشند ! در این موارد، تنها درمان بیماری است که می‌تواند فرد را از شر این مشکل آزاردهنده خلاص کند. از سوی دیگر، بیش از ۳۰۰ دارو نیز می توانند علت بدبو شدن دهان باشند، بنابراین اگر داروی خاصی هم مصرف می‌کنید، در این مورد هم به پزشک تان توضیح دهید.

در نتیجه، اگر دهان تان بوی بدی می‌دهد نباید به خاطر آن خجالت بکشید؛ این مشکل یک فاجعه نیست ! در بیشتر موارد، مراجعه به مطب دندانپزشک برای رفع این مشکل کفایت می‌کند.