پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

روز جهانی بهداشت هفتم آوریل روز جهانی بهداشت


روز جهانی بهداشت هفتم آوریل روز جهانی بهداشت

روز جهانی بهداشت روز هفتم آوریل مصادف با 18 فروردین روز جهانی بهداشت نامگذاری شده است در سال 1948 تعدادی از کشورها این روز را به نام روز جهانی بهداشت نامگذاری کردند تا بهانه ای باشد برای تشویق دولت ها, سازمان ها و شرکت های مختلف به سرمایه گذاری در امور بهداشتی و ساختن آینده ای سالم تر در این مقاله راجع به تاریخچه و این روز بیشتر بخوانید

روز هفتم ماه آوریل هر سال ( برابر با 18 فروردین )، روز بهداشت جهانی یاد آور روزی است که گروهی از کشورهای جهان در سال 1948 تشکیل سازمان بهداشت جهانی را مورد تصویب قرار دادند.

سازمان بهداشت جهانی در سال های بعد برای نظم بخشیدن به فعالیت های بهداشتی در سراسر جهان هر ساله شعارهایی از قبیل: تندرستی برای همه، سلامت کودکان، سلامت جوانان، یک روز بدون سیگار، سالم زیستن، بهداشت تمامی مادران و کودکان و .... بالاخره شعار امسال فشار خون را جدی بگیریم را برگزید.

برخوردار شدن از بالاترین سطح قابل دسترسی یا استاندارد تندرستی از حقوق اساسی هر انسان بدون در نظر گرفتن نژاد، مذهب، عقاید سیاسی، وضع اقتصادی و یا وضع اجتماعی است.

کارشناسان می گویند: تأمین بهداشت فردی و اجتماعی، تنها مشروط و موکول به تأمین اعتبارات مالی کافی نیست، بلکه بخش قابل توجهی از مشکلات موجود در کشورهای جهان به ویژه در کشورهای

عقب افتاده و یا در حال توسعه را می توان از راه آموزش های فرهنگی و ارائه خدمات ارزان قیمت بهداشتی از بین برد.

بنابراین، بیش از آن که به امر درمان اهمیت دهیم باید مسئله پیشگیری را در اولویت قرار دهیم، چرا که با پیشگیری صحیح و به هنگام، می توان با بسیاری از بیماری ها، نارسایی ها و مشکلات بهداشتی به مقابله برخاست و هزینه های درمانی و خدمات پزشکی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

کارشناسان سازمان معتقدند برای خوب زیستن، تندرست ماندن، با نشاط بودن و از زندگی بهرهٔ لازم را بردن، ناگزیز بایستی به استانداردهای زندگی توجه داشت و برای دستیابی به آنها تلاش کرد.

تغذیهٔ سالم عمومی ترین و اساسی ترین این استانداردها است.

ضرر و زیان های الکل ، سیگار و مواد مخدر بایستی همواره در جامعه به صورتی برجسته تبلیغ و تبیین شود.

در زمینهٔ بهداشت فردی بایستی از ورزش، تحرک کافی و رابطه سالم با اطرافیان بحث و گفتگو شود ودر جهت تأمین وسایل و ابزار کافی برای پرداختن به آن تلاش مناسب و در خور به عمل آید.

تأمین سلامت روانی افراد در جامعه، از جمله فاکتورهای اساسی و مهم ایجاد تعادل عمومی در جامعه است.

توجه فردی و عمومی به بهداشت دهان و دندان، انجام به موقع واکسیناسیون، افزایش آگاهی نسبت به مصرف انواع دارو، حساسیت افراد خانواده به حفظ سلامت و بهداشت خانواده، رابطه جنسی سالم و آگاهی علمی از بهداشت جنسی، فاصله گذاری بین تعداد فرزندان، پرهیز از خستگی و کوفتگی و برخورداری از هوشیاری و دقت لازم، توجه به بهداشت زایمان، تلاش در جهت بالا بردن سال های عمر، رسیدگی به امور ویژه سالمندان و مانند آن مجموعاً به تأمین و گسترش سلامت فردی و اجتماعی می انجامد.

روز بهداشت جهانی که همه ساله در کشورهای مختلف جهان، از جمله ایران برگزار می شود، تاکیدی است بر این مهم و یاد آور رسالت و وظیفه خطیری است که مردم و مسئولان جامعه به صورت متقابل در این زمینه بر عهده دارند.