شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
برای کم کردن اشتها میوه بخوریم یا آب میوه؟
یکی از توصیه های پیشنهادی برای لاغر شدن و یا ثابت ماندن آن، کاهش مقدار انرژی دریافت شده از راه استفاده میوه و سبزیجات است. نتیجه دریافت میوه و سبزیجات به شکل میوه و سبزی یا آب آنها بر مقدار اشتها و میل به غذا مشخص نیست. منظ.ر از این تحقیق ارزیابی تغییرات زود و طولانی مدت اشتها به دلیل مقادیر مشخصی میوه و سبزیجات به شکل جامد و یا مایع بود.
بدین منظور ۳۴ آزمودنی با وزن طبیعی (۱۵ نفر) و چاق ( ۱۹ نفر) در دامنه ی سنی ۳۸-۱۹ سال انتخاب شدند.آزمودنی ها در طی دوره ی پژوهش در یک گروه؛ مقدار مشخصی میوه و سبزی (۴۰۰ کالری) را به شکل مایع، پیش از وعده ی غذایی خود دریافت می کردند و در گروه دیگر میوه و سبزی را در کالری یکسان به صورت خام می خوردند. مدت مطالعه ۲۱ هفته در نظر گفته شد. محققین میزان پاسخ های اشتها را بررسی کردند.
یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که میزان اشتها در گروه چاق و دارای اضافه وزن پس از خوردن میوه و سبزیجات به شکل مایع کاهش کمتری در مقایسه با زمانی که آن ها میوه و سبزی خوردند داشت. علاوه بر این، آزمودنی ها با خوردن میوه و سبزی به صورت جامد، غذای کمتری در هر وعده ی غذایی خود خوردند ( چه از لحاظ کالری و یا گرم ). دریافت آب میوه و سبزی موجب افزایش میزان کالری دریافتی روزانه ی آزمودنی ها ی چاق و یا دارای اضافه وزن شد. در حالی که خوردن آّب میوه نسبت به میوه موجب افزایش کمی در میزان کالری دریافتی روزانه ی افراد با وزن طبیعی شد.
بر اساس یافته های حاصل از این مطالعه محققین به این نتیجه رسیدند که اثرات کاهنده ی اشتها و افزایش دهندگی حس سیری نوشیدنی های میوه و سبزی کمتر از میوه و سبزی خام، به ویژه در افراد چاق و دارای اضافه وزن است. به بیان محققین این مطالعه؛ هر گونه راهبرد برای کنترل وزن باید بر مبنای ارزیابی دقیق کل انرژی دریافتی باشد. با وجود افزودن فیبر به آب میوه و سبزی در این مطالعه، اثر میوه ها و سبزیجات خام بیشتر از عصاره ی آن ها بود. لذا، خود میوه ها و سبزیجات خا م دارای مواد مفیدی هستند که در آب میوه و سبزی یافت نمی شود.
نکته ی عملی :
دریافت میوه و سبزی می تواند موجب افزایش حس سیری و کاهش میزان گرسنگی شود. علاوه بر این موضوع، آب میوه و سبزی سریع تر جذب می شوند و متعاقباً نوسانات بیشتر قند خون را به دنبال خواهد داشت. بفراتر از اثر بر وزن بدن، میوه و سبزیجات خام دارای مواد مغذی هستند که در فرآیند آب گیری از آن ها حذف می شوند. به همین دلیل همیشه میوه و سبزیجات به صورت خام بر عصاره ی آن ها ارجحیت دارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست