چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
کاهش وزن در دوران یائسگی
دوران یائسگی و پنج سال قبل از شروع آن عوارضی همچون بی خوابی، تغییر حالت روحی، گر گرفتگی، عرق شبانه و... را به همراه دارد. اضافه وزن پنج تا ۲۰ کیلوگرم یکی از عوارض این دوران است که بیش از ۷۵ درصد از زنان به آن دچار می شوند. تغییرات هورمونی مهمترین دلیل تجمع چربی ها، کند شدن متابولیسم بدن و چاقی در این دوره از زندگی است.
زنانی که تجربه یائسگی زودهنگام را در سنین قبل از ۵۰سالگی دارند، بیشتر از دیگران از این مسئله شکایت می کنند.
افزایش هورمون های استرسی که در سال های میانسالی بیشتر اتفاق می افتد، بر اشتها و نوع مصرف مواد غذایی زنان تأثیر گذاشته و در پیدایش چاقی بی تأثیر نیست.
حفظ اندام مناسب و پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن، علاوه بر این که خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله حملات قلبی، دیابت و... را کاهش می دهد، در کاهش عوارض روحی و روانی دوران یائسگی نیز مؤثر است.
تحقیقات نشان می دهد، زنانی که به وزن خود اهمیت می دهند و از اندامی متناسب برخوردار هستند، در دوران یائسگی، بهتر با عوارض آن کنار می آیند و خطر ابتلا به افسردگی و ناامیدی در زندگی آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
باید توجه داشت کاهش وزن در این دوران با سنین دیگر متفاوت است و بهره گیری از رژیم های غذایی لاغری یا انجام تمرینات ورزشی باید تحت نظر پزشک و متخصصین تغذیه انجام شود.
گروهی از زنان با حذف مواد غذایی چرب و شیرین به رژیم های حاوی کربوهیدرات روی می آورند. مصرف کربوهیدرات میزان قند خون را به سرعت افزایش می دهد و ترشح بیش از حد انسولین برای کنترل میزان قند خون باعث تشدید برخی عوارض ناشی از یائسگی مانند گر گرفتگی، تعریق شبانه و تغییر حالات رفتاری در روز می شود.
اختلال در عملکرد غده تیروئید در این دوران شایع است و یکی از نشانه های کم کاری تیروئید، اضافه وزن است. بنابراین توصیه می شود زنان با انجام آزمایشات مربوط به تیروئید، از عملکرد درست این غده آگاه شوند.
انجام تمرینات ورزشی مستمر و سبک یکی از نکاتی است که در پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن نقش مهمی دارد. با افزایش سن، احتمال تجمع چربی ها و چاقی بیشتر می شود و در صورتی که تحرک با افزایش سن، زیاد نشود، کالری های دریافتی نمی سوزد و منجر به چاقی می شود.
مصرف میوه و سبزیجات، غلات و مغزها به جای مواد غذایی پرچرب یا کربوهیدرات ها توصیه می شود.
برای تأمین چربی بدن بهتر است از روغن های گیاهی مانند زیتون، روغن هسته انگور یا روغن بادام زمینی استفاده شود.
ویتامین ها و مواد معدنی مانند سلنیوم، روی و امگا سه برای بهبود عملکرد تیروئید مفید است.
دانه کتان و گردو منبع غنی از امگا هستند. همچنین بادام، آووکادو، موز، لبنیات، لوبیا و انواع دانه های گیاهی حاوی تیروسین بوده که در پیشگیری از ابتلا به چاقی و کاهش عوارض ناشی از یائسگی نقش دارند.
دنیا پرتو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست