پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

۱۰ توصیه برای یک سخنرانی موفق


۱- مطالب خود را مرتبط با موضوع تدوین کنید تا اهمیت و اعتبار شما بیشتر گردد.
۲- شنوندگان خود را بطور کامل بشناسید و از علت دعوت آنها به این سخنرانی مطمئن گردید .
۳- سعی کنید در محیط …

۱- مطالب خود را مرتبط با موضوع تدوین کنید تا اهمیت و اعتبار شما بیشتر گردد.

۲- شنوندگان خود را بطور کامل بشناسید و از علت دعوت آنها به این سخنرانی مطمئن گردید .

۳- سعی کنید در محیط سخنرانی احساس راحتی کنید . میکروفن ، نور و تجهیزات دیداری – شنیداری را کنترل کنید .

۴- سی ثانیه اول سخنرانی خیلی مهم است . این لحظات کوتاه و مبهم را با ذکر کلماتی نظیر : خانمها و آقایان و یا صحبت در مورد آب و هوا تلف نکنید . سعی کنید با نقل قولی و یا بیان یک داستان کوتاه شروع خوب و مستحکمی فراهم کنید و در واقع شلیک موفقی داشته باشید . مطلب را با صدای محکم و نه جیغ و داد به پابان ببرید .

۵- سخنرانی خود را با گفتن یک لطیفه بی مزه شروع نکنید . چرا که همان ابتدا اعتبار خود را از دست می دهید . علاوه بر این اگر مطالب خنده دار شما فقط در ابتدای سخنرانی باشد و بعد از آن حالت کاملا جدی داشته باشید شنونده نا امید خواهد شد .

۶- اگر سخنرانی شما بیشتر از نیم ساعت نیست ، نباید انتظار داشته باشید که فقط هرچه می دانید ، ارائه کنید . سعی کنید دو یا سه نکته مهم را مطرح نمایید .

۷- اگر در سخنرانی شما اطلاعات آماری و تحلیلی وجود دارد ، باید در زمانی برای شنوده ارائه کنید که بتواند از آن استفاده کند . بی جهت شنونده را با ارائه آمار و ارقام زیاد خسته نکنید .

۸- متن سخنرانی را از رو نخوانید به چهره و چشمان شنوندگان نگاه کنید . نکات مهم سخنرانی را یادداشت کنید و مطالب دیگر را بصورت فی البداهه ارائه نمایید .

۹- به سئوالاتی که باید بطور متوالی بپرسید ، بیندیشید . مباحث خود را تعیین کنید که گویی به یک مجلس جشن دعوت شده اند .

۱۰- با استفاده از ضبط صوت در میان دوستان و فامیل تمرین کنید . بعد از هر مرحله از خود بپرسید : چه کسی مرا کنترل می کند ؟ سپس مطالب خود را ویرایش کنید .