پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
اشتباهات رایج مسواک زدن
از بچگی از مسواک و مسواک زدن آنقدر شنیدهایم و این کار برای ما چنان تبدیل به عادت شده است که هیچوقت زیاد در مورد آن فکر نمیکنیم. عادت کردهایم مسواک را برمیداریم؛ کمی خمیردندان رویش میگذاریم و مسواک زدن را شروع میکنیم و بسته به حال و حوصلهمان یک یا چند دقیقهای هم مسواک میزنیم!
اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگر ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجهاش پوسیدگی دندانها و بیماریهای مختلف لثه است.
مسواک نامناسب:
متخصصان انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه میکنند قبل از خرید مسواک به اندازه دهان خود توجه کنید. اگر برای اینکه مسواک وارد دهان شود بیش از حد به فک و آروارهتان فشار وارد میکنید و باز کردن دهان تا آن حد برای شما سخت است، شاید مسواک بزرگی را انتخاب کردهاید. در این صورت باید مسواک را با اندازه کوچکتری عوض کنید.
دسته مسواک نیز باید مناسب و راحت باشد. هر چه مسواک در دهان و دست راحتتر قرار گیرد، شما نیز بهتر و کاملتر مسواک خواهید زد.
اما مسواک برقی بهتر است یا مسواکهای دستی معمولی؟
انتخاب میان این نوع مسواکها در حقیقت یک انتخاب شخصی است.
خوب است بدانیم که برقی یا غیر برقی بودن مسواک چندان مهم نیست، مهم کسی است که از آن استفاده میکند.
سر نامناسب مسواک:
متخصصان میگویند میزان نرمی موی برس است که مهم بوده و ممکن است اگر نادرست انتخاب شود به لثه آسیب برساند. البته برس مسواک باید به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند پلاکهای دندانی را از بین ببرد، ولی نه تا حدی که هنگام مسواک زدن به دندانها و لثهها آسیب وارد کند.
دفعات ناکافی مسواک زدن:
دندانپزشکها توصیه میکنند که حداقل ۲ بار در روز به آرامی دندانهای خود را مسواک بزنید. اگر این تعداد به ۳ بار در روز برسد که بسیار خوب است. هرچه فاصله زمانی میان دفعات مسواک زدن، طولانیتر باشد، احتمال بروز مشکلات دهان و دندان افزایش مییابد.
زمان ناکافی مسواک زدن:
هر بار مسواک زدن دندانها باید حداقل ۲ دقیقه طول بکشد. باز هم اگر این مدت به ۳دقیقه افزایش پیدا کند، بهتر خواهد بود. متخصصان توصیه میکنند دهان را به ۴ قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را در عرض ۳۰ ثانیه مسواک بزنیم.
زیاد و سخت مسواک زدن:
همان طور که تاکید میشود ۳ بار مسواک در روز ایدهآل است، اما بیش از ۴ بار مسواک زدن در روز ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. مسواک زدن بیش از حد میتواند لثه و ریشههای دندان را تحریک کند. مسواک زدن شدید نیز میتواند به مینای دندان صدمه بزند. پس فراموش نکنیم که به آرامی و برای ۲ تا ۳ دقیقه مسواک بزنیم.
شیوه نادرست مسواک زدن:
مطمئن شوید که سطح بیرونی و داخلی دندانها و قسمتی که با آن غذا را میجوید به درستی و کامل مسواک زدهاید. همچنین کشیدن مسواک روی سطح زبان خود را فراموش نکنید.
شروع مسواک زدن:
دندانپزشکان دریافتهاند اغلب افراد بارها و بارها از یک قسمت دهان خود شروع به مسواک زدن میکنند. در حالی که بهتر است این کار را از نقاط مختلفی شروع کنیم تا در قسمتی خاص از مسواک زدن خسته نشویم. چون ممکن است وقتی که به چهارمین قسمت دندانها میرسیم از این کار خسته شده باشیم و آن بخش کمتر از بقیه دندانها تمیز شود.
فراموش کردن سطوح داخلی دندانها:
اغلب مردم فراموش میکنند که سطح داخلی دندانهای خود را مسواک بزنند. متخصصان بر این باورند که بیشتر مردم مسواک زدن قسمت داخلی دندانهای جلو را بیشتر فراموش میکنند.
نشستن مسواک:
باکتریها میتوانند به راحتی در مسواکی که شسته نشده رشد کنند. پس دفعه بعدی که مسواک میزنید، ممکن است باکتریهای رشد یافتهای را به دهان و دندان خود وارد کنید. در ضمن شستشوی مسواک پس از هر بار مسواک زدن، باعث میشود کهباقیماندههای خمیردندان نیز از روی آن پاک شود.
خشک نشدن مسواک:
اگر مسواک شما همیشه مرطوب است، میتواند مکانی مناسب برای رشد باکتریها باشد. همچنین اگر برس مسواک همواره خیس بماند ظاهر مسواک بسرعت تغییر شکل میدهد.
عدم تعویض به موقع مسواک:
انجمن دندانپزشکی آمریکا پیشنهاد میکند هر ۳ یا ۴ ماه یکبار مسواک را عوض کنیم. در ضمن اگر سر مسواک زودتر از این مدت ساییده بشود باید همان موقع این تغییر صورت گیرد. پس باید به ظاهر مسواک هم دقت کنیم و اگر برس سر آن انعطافپذیری خود را از دست داده یا موها از هم جدا شدهاند، مسواک جدیدی تهیه کنیم.
webmd.com
نیلوفر اسعدیبیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست