دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
گزارشی از بازار درایورهای نوری
قبول دارم که داشتن درایو نوری مانند قدیم ها نیست و این فلش های USB بسیاری از نقش ها را عهده دار شده اند و درایوهای نوری هر روز بیکارتر از دیروز می شوند اما چه باید کرد که داشتن یکی از انواع درایوهای نوری از واجب واجبات است. قبل از پایان سال ۸۷ در نشستی گفتم که خرید درایوهای نوری CD-ROM به صرفه و صلاح خریدار نیست، مگر اینکه دارای شرایط ویژه باشد. به عنوان مثال کارمندان برخی شرکت ها به دلایل امنیتی، اجازه استفاده از درایو نوری برای ثبت داده ها را ندارند. دیگر اینکه پیدا کردن این دستگاه چندان آسان نیست و طالبان آن باید از درایو نوری DVD-ROM استفاده کنند. قیمت متوسط این دستگاه بین ۲۰ تا ۲۴ هزار تومان است.
دیگر موارد در فاصله کوتاهی بالاتر از دستگاه DVD-ROM دستگاه دیگری قرار دارد که قابلیت های مشابهی دارد، اما امکان ثبت داده ها روی سی دی را نیز فراهم خواهد ساخت. این دستگاه را DVD Combo می نامند و قیمت آن بین ۲۴ تا ۲۸ هزار تومان است. می خواهم یک پیشنهاد ویژه به شما بدهم و اینکه عاقلانه نمی دانم دستگاهی غیر از درایو نوری DVD Writer را تهیه کنید. حداقل با ۲۹ هزار تومان و حداکثر با ۳۵ هزار تومان می توانید یکی از بهترین موجودات روی زمین را تهیه کنید. این را هم بگویم که بسیاری از مدل های موجود در بازار با سه خصیصه ارائه می شوند.
اول؛ رابط SATA راستش تفاوت عجیب و غریبی بین رابط های SATA و IDE در وادی درایوهای نوری وجود ندارد و سرعت تبادل داده ها به سرعت خواندن داده های واقع روی دیسک های نوری محدود است. رابط SATA را از آن نظر توصیه می کنند که فضای کمتری از داخل کابینت دسک تاپ را اشغال کرده و نصب آن سهولت بیشتری دارد. دیگر اینکه رابط IDE توسط چیپ ست های جدید پشتیبانی نمی شوند و سازندگان مادربورد از چیپ های کمکی برای پشتیبانی از یک رابط IDE استفاده می کنند. شاید بد نباشد که این رابط IDE را برای هارددیسک های قدیمی کنار گذاشته و از رابط های جدیدتر که اتلاف انرژی کمتر و پایداری بیشتری در تبادل داده ها دارند استفاده کنید.
دوم؛ سرعت ۲۰x بین خودمان بماند که تا به امروز که از خدا عمر گرفتم، سابقه نداشته است سرعت درایو نوری DVD Writer را بیشتر از ۱۲x تنظیم کنم و اغلب مواقع از سرعت ۸x استفاده می کنم.
این امر را هنگام کپی کردن فیلم با دقت بیشتری مورد توجه قرار می دهم، چرا که بسیاری از دستگاه های پخش فیلم DVD از سرعت های بیشتر از ۸x پشتیبانی نمی کنند. در حال حاضر درایوهای سریع تر با سرعت ۲۰x علاوه بر مدل هایی با سرعت ۱۸x وارد بازار شده است. توصیه می کنم فقط برای انتقال اطلاعات، آن هم در مواقع خیلی ضروری از این سرعت استفاده کنید.
سوم؛ Lightscribe درباره تکنولوژی Lightscribe پیش از این صحبت کرده بودم. به کمک این تکنولوژی می توان نوشته یا لولگی موردنظر را روی بخش باقیمانده دیسک حک کرد. این تکنولوژی کاربردهای خاص دارد و اگر فکر می کنید برای شما کارایی نخواهد داشت، می توانید از آن صرف نظر کنید.
جواد زارعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست