سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
غرق شدگی
غرقشدگی از علل مرگومیر بهخصوص در میان بچهها و نوجوانان است. عوامل زمینهساز عبارتاند از:
بیماری صرع، عقبماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شناگری و افزایش استفاده از قایقهای روباز و تندرو به خصوص شنا در مناطق حفاظت شده.
اقدامات اولیه
در مواجهه با فرد غرق شده، ابتدا وی را به کمک وسایلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کنید. باید این نکته را در نظر داشت که تنها زمانی فرد میتواند مستقیما اقدام به نجات مصدوم کند که اولا دوره آموزش نجات غریق را گذرانده باشد و ثانیا از نظر بدنی به اندازه کافی قوی باشد چرا که امکان غرق شدن یک ناجی فاقد صلاحیت بسیار زیاد است. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب ابتدا دهان وی را از گل و لای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج کردن آب از ریهها و معده هدر داد زیرا علت خفگی در آب در بیشتر موارد ورود آب به ریه نیست و اسپاسم و گرفتن عضلات حنجره و طنابهای صوتی باعث جلوگیری از ورود آب به ریه میشود. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب دقت کنید. چنانچه تنفس خود به خودی از کار افتاده باشد فورا تنفس مصنوعی را شروع کنید و چنانچه ضربان قلب از کار ایستاده باشد به سرعت ماساژ قلب را به طور صحیح و اصولی انجام دهید. مجددا تاکید میشود، نباید وقت را برای خارج کردن آب از ریهها تلف کرد چرا که با ادامه دادن تنفس مصنوعی قوی و مناسب تمام آب از ریهها جذب بدن میشود. در اوایل تنفس مصنوعی قدری مشکل است ولی با جذب آب به بدن تنفس راحتتر میشود. اگر طی عملیات احیا فرد مصدوم استفراغ کرد فورا او را به پهلو برگردانید تا مواد خارج شده وارد ریهها نشود.گاه ممکن است طی تنفس مصنوعی مقداری هوا وارد معده شود که خطر استفراغ دارد.در چنین مواردی فرد مصدوم را به شکم خوابانده و دستهای خود را به صورت ضربدر به دور شکم وی حلقه کنید و مختصری بالا بکشید تا هوا و آب از معده خارج شود. باید توجه داشت این عمل تنها در مواردی که اشکال تنفسی وجود دارد انجام میگیرد.
نکته: در فردی که به داخل آبهای کمعمق شیرجه رفته و با سر به زمین برخورد کرده است خطر شکستگی مهرهها و قطع نخاع گردنی و فلج اندامها وجود دارد. در مواجهه با چنین مواردی، هنگام جابهجایی و عمل احیاء، بسیار احتیاط کرده وسعی کنید کوچکترین حرکتی به سر و گردن مصدوم وارد نشود. در خاتمه باید متذکر شد تمام افراد غرق شده پس از نجات و اقدامات اولیه، حتی اگر کاملا هوشیار باشند، باید به سرعت به بیمارستان منتقل شوند چرا که آب جذب شده میتواند عوارض خطرناک و کشندهای برای فرد داشته باشد.
دکتر رضا محسنی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست