جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
«موروفوشی» به دنبال مدال المپیک
کوجی مورو فوشی قهرمان پرتاب چکش دوره گذشته المپیک از کشور ژاپن که در مسابقات دوومیدانی قهرمانی جهان سال پیش تا رده ششم تنزل کرد، در جدیدترین تمرینات و تحولات خود وعده بازگشت به اوج را داده و نشانه های آن را عیان ساخته است.
او درست در آخرین تورنمنت آزمایشی اش قبل از پرواز به پکن که در توکیو صورت پذیرفت، چکش را ۸۱/۸۷ متر دورتر انداخت که این سومین حد نصاب برتر امسال به حساب می آید. او که نمایش و حاصل کارش در این تورنمنت فقط زیر نظر نمایندگان رسانه ها و در حضور ۵۰ تماشاگر عادی عرضه شد و در مسابقه ای کوچک و جمع و جور در پایتخت ژاپن به معرض تماشا گذاشته شد. می گوید: «خوشحالم که درست قبل از پرواز به المپیک پکن به این رتبه و درجه رسیدم و چنین پروازی داشتم. از آن جا که المپیک در چند قدمی ما است و رقابت ها به واقع آغاز شده است، باید این قدرت نمایی را می کردم و صاحب اعتماد به نفس می شدم. احساس می کنم به سطح مورد نظر نزدیک شده ام و همان قدر ثبات و استحکام دارم که باید برای حضور در میدانی چون المپیک می داشتم.»
● آماری امیدبخش
البته رکورد مورو فوشی هنوز در مقام مقایسه با بهترین پرتاب سال که ۸۴/۵۱ متر و در اختیار ایوان تیخون ورزشکار اهل بلاروس است، کمرنگ نشان می دهد و او از آن درجه و مرتبت فاصله دارد. تیخون حریف کوچکی نیست و به نشانه آن سال پیش برای سومین دوره متوالی قهرمان پرتاب چکش دنیا و صاحب مدال طلای آن در رقابت های جهانی (اوزاکا) شد. پرتاب ۸۱/۸۷ متر مورو فوشی در توکیو هر چند به گردپای تیخون نرسید، اما از پرتاب ۸۱/۴۶ متری پریموز کوزماس از کشور اسلوونی که قبلاً سومین حد نصاب برتر سال به حساب می آمد، فراتر رفت و با فاصله ای اندک با رکورد ۸۱/۹۶ متری کریستین پارس از مجارستان، همان طور که قبلاً آمد، در جای سوم نشست.
یک حسن مور فوشی همزمان با شروع المپیک، آمادگی جسمانی و بدن پرانعطاف وی است و به نظر می رسد که او چربی هایش را زدوده است. او ۱/۸۷ متر قد و ۹۹ کیلو وزن دارد که برای یک پرتابگر چکش آمار معقول و امیدبخشی است و همین مسئله و آمادگی محسوس او به وی اجازه داد در آخرین تورنمنت خود در توکیو در هر ۵ مرتبه پرتاب قانونی خود به رقم حداقل ۸۰ متر برسد و فقط یک پرتاب او غیرقانونی و ملغی تلقی شود.
● یک پرتاب کافی نیست
با این حال مورو فوشی هنوز هم حاصل و نحوه کارش را کامل نمی داند و می گوید: «من در مورد تعیین زمان حرکت کردن و شروع پرتابم همچنان مشکل دارم و زمان سنجی ام که در این گونه موارد به دهم ها و صدم های ثانیه ارتباط پیدا می کند، ضعیف است. از طرف دیگر در المپیک باید به گونه ای عمل کرد که از ۶ پرتاب مقرر حداقل ۴ تا را به شکلی بسیار خوب انجام بدهید و بهترین آنها برایتان به ثبت برسد و فقط انجام یک پرتاب (ولو عالی) معمولاً به نجات تان نمی آید و شاید آن یک مورد برایتان کافی نباشد.»
مورو فوشی که پس از قهرمانی اش در المپیک آتن به سال ۲۰۰۴ به ستاره ای بزرگ در کشور زادگاهش بدل شد، از ماه مارس (اسفند) به این سو دوبار از ناحیه کمر آسیب دیده و به همین خاطر کمپ تمرینی اش در امریکا را که قرار بود خردادماه دایر شود، ملغی کرده است و در مسابقات انتخابی تیم ملی دوومیدانی ژاپن برای المپیک پکن نیز پس از فقط یک پرتاب و رسیدن به حد نصاب لازم و کسب مجوز المپیک از انداختن بقیه پرتاب هایش صرفنظر کرد تا بیش از پیش در خطر آسیب دیدگی ها قرار نگیرد.
پرتاب ۸۰/۹۸ متری مورو فوشی در مسابقات دوومیدانی قهرمانی ژاپن سبب شد وی که ۳۴ سال دارد، افتخار کسب رتبه اولی در این رقابت ها را برای چهارمین بار متوالی تجربه کند که توفیقی نادر و واقعاً جالب است. او پیشتر همراه با پدرش شیگه نوبو موروفوشی که در ایام جوانی مثل وی قهرمان همین رشته بود، با ۱۲ بار کسب عنوان اولی کشورش در این زمینه رکوردار بود اما در دو سال اخیر براین حد نصاب افزوده و حالا خود به تنهایی رکورددار است. پدر او شیگه نوبو موروفوشی طی عمرش ۵ بار فاتح بازی های آسیایی و مدال های طلای آن در رشته تخصصی اش شد و به همین سبب لقب «مرد آهنین آسیا» را به او داده بودند.
● اقبالی قابل توجه
«مرد آهنین»، امروز نه فقط استاد دانشگاه چوکیوی ژاپن است که پسرش یعنی کوجی را هم آموزش و تمرین می دهد و مربی اوست و در همین راستا اعتقاد دارد که فرم خوب اخیر پسرش در صورتی که با تمرینات سبک اما مطلوب در روزهای اندک باقی مانده تا شروع رشته دوومیدانی المپیک (در هفته دوم بازی ها) همراه شود و چنانچه وی مجدداً آسیب نبیند، می تواند او را از اقبال قابل توجهی برای رسیدن مجدد به مدال در بازی های المپیک برخوردار کند و قدری شانس، می تواند آن مدال را مجدداً طلایی رنگ کند.
«کافی است پسرم طی هفته آینده در تمریناتش در پکن ریتم اخیر خود را استمرار بخشد و در عین حال حس رقابت جویی خود را زنده نگه دارد و در آن صورت وی را مجدداً در پکن بر روی سکو خواهید دید.»
وقتی صحبت از قهرمانی کوجی مورو فوشی در المپیک قبلی در آتن می کنیم، باید حتماً توضیح بدهیم که وی در اصل فقط به مدال نقره رسیده و در پایان آن رقابت تنها چنین رتبه ای برای او متصور بود، اما وقتی نفر اول که یک مجاری به نام آدریان آنوس بود به خاطر خودداری از حضور در تست دوپینگ (که به مثابه ارتکاب این خطا است) از عنوانش خلع شد، موروفوشی را یک پله بالا آوردند و در رده نخست نشاندند و نقره او طلایی شد. بهترین حد نصاب شخصی او برابر با ۸۴/۸۶ متر که عمری ۵ ساله دارد، همچنان رکورد آسیا محسوب می شود و او را در جدول دارندگان بهترین رکوردهای تاریخ پرتاب چکش در جای پنجم قرار می دهد.
● نام ماندگار صدیق
جالب تر این که یوری صدیق مشهور از اتحاد شوروی که قهرمان المپیک و جهان در دهه ۱۹۸۰ بود، هنوز با پرتاب ۸۶/۷۴ متری خود که یادگاری از سال ۱۹۸۶ است، رکورددار جهان محسوب می شود و نامش درصدر لیست خودنمایی می کند و موروفوشی هم چندان ادعای شکستن آن را ندارد و به دنبال آن نیست. در حال حاضر تکرار پیروزی قبلی اش و تکرار واقعه آتن در پکن، مهمترین هدف برای موروفوشی به حساب می آید.
وصال روحانی
منبع: Asian News
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست