پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

دکوراسیون ضد آلرژی


دکوراسیون ضد آلرژی

سالانه آلرژی یا حساسیت, افراد زیادی را درگیر می کند و فصل پاییز نیز عموما با افزایش آلرژی در افراد همراه است با ارائه نکاتی در این مقاله به کمک شما آمده ایم تا بتوانید عوامل ایجاد آلرژی را در فضای منزل تان شناسایی و برطرف کنید

سالانه آلرژی یا حساسیت، افراد زیادی را درگیر می‌کند و فصل پاییز نیز عموما با افزایش آلرژی در افراد همراه است. با ارائه نکاتی در این مقاله به کمک شما آمده‌ایم تا بتوانید عوامل ایجاد آلرژی را در فضای منزل تان شناسایی و برطرف کنید.

مهم‌ترین عامل ایجاد کننده حساسیت، بی‌نظمی و ریخت‌وپاش است. بنابراین بی‌نظمی را در دکوراسیون خانه خود کاهش دهید و فضا را سازمان یافته کنید. از پارچه و عناصری با روکش پارچه استفاده نکنید تا خانه شما به محیطی بدون آلرژی تبدیل شود. ممکن است هنگام دکوراسیون و طراحی چیدمان خانه خود هرگز به حساسیت‌ها و آلرژی‌هایی که دارید فکر نکنید، اما جالب است که بدانید نحوه دکوراسیون خانه شما و عناصری که در چیدمان به‌کار می‌برید تاثیر زیادی بر مدیریت علائم آلرژی دارد.

به گفته یکی از پزشکان متخصص آلرژی، باید خانه خود را همواره تمیز و بدون گردوغبار و سازمان‌یافته و بدون ریخت‌وپاش و به هم‌ریختگی نگهدارید. این کارها اگرچه آلرژی و حساسیت‌های شما را از بین نمی‌برد اما باعث تشدید عوامل آلرژی شما نیز نمی‌‌شود.

● جایی که آلرژی رشد و پیشرفت می‌کند

گردوغبار، رطوبت، موی حیوانات خانگی و گرده‌های گل از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که علائم آلرژی و حساسیت را در افراد مبتلا به آلرژی‌های مختلف تشدید می‌کنند. این موارد آلرژی‌زا در همه جا یافت می‌شوند، اما برخی سبک‌های دکوراسیون سبب می‌شود تا فضا بیشتر برای رشد و پرورش این موارد مستعد و توانا شود. برای مثال گردوغبار و کرک‌های ریز در بافت پارچه‌ها و در قسمت‌هایی که به‌هم‌ریخته و شلوغ است، بیشتر تمایل به رشد دارند. همچنین کپک‌ها بیشتر در فضاهای مرطوب از جمله خاک گلدان‌ها و فضای سرویس‌های بهداشتی ایجاد می‌شوند؛ گرده‌ها نیز توسط گل‌های موجود در خانه در فضا منتشر می‌شوند.

اگر تمایل دارید موارد آلرژی‌زا را در فضای خانه‌تان به حداقل برسانید، نظافت و خانه‌تکانی را تنها محدود به ایام نوروز نکنید؛ سعی کنید در فواصل زمانی کوتاه خانه را گردگیری کنید و جاروبرقی بکشید؛ همچنین با نگاهی دقیق به فضاهای مختلف خانه، تغییراتی را که برای ضد آلرژی کردن فضای خانه نیاز است اعمال کنید.

● کاهش آلرژی در دکوراسیون اتاق نشیمن

تعداد عناصر و وسایلی را که می‌توانند محل مناسبی برای تجمع گردوغبار باشند کاهش دهید. هیچ وسیله اضافی را روی میز پذیرایی، میزهای عسلی، پیش بخاری و شومینه قرار ندهید. اگر تصمیم به خرید مبلمانی جدید دارید؛ توصیه می‌کنیم انواعی با روکش چرمی خریداری کنید تا نظافت و گردگیری آن راحت‌تر باشد.

● کاهش آلرژی در دکوراسیون اتاق خواب

به دلیل سپری کردن ساعات زیادی از شب و ارتباط مستقیم پوست و مجرای تنفسی با ملحفه‌ها و روبالشی در اتاق خواب، باید در برطرف کردن عوامل آلرژی‌زا در این فضا دقت کافی به عمل آورید. به دلیل استفاده از انواع ملحفه و روبالشی، بهتر است در خصوص وسایل دیگر این اتاق، استفاده از پارچه را به حداقل برسانید.

▪ برای ملحفه‌ها و روتختی از پارچه‌های ضد حساسیت و سالم استفاده کنید.

▪ از قرار دادن گل نزدیک تخت‌خواب خود اجتناب کنید.

▪ در اتاق خواب کودکان برای اسباب‌بازی‌ها کمدی در بسته در نظر بگیرید که در مواقعی که از آنها استفاده نمی‌شود آنها را داخل کمد قرار دهید. همچنین عروسک‌های پولیشی را از فضای خواب کودک دور کنید.

▪ قفسه‌ها و داخل کمدها را زود به زود تمیز و گردگیری کنید و عناصری از قبیل کتاب‌ها و اسباب‌بازی‌هایی را که محل خوبی برای تجمع گردوغبار هستند از فضای اتاق خواب خود دور کنید.

▪ تخت‌خوابی را انتخاب کنید که به جای تاج پارچه‌ای، تاجی چوبی داشته یا فاقد تاج باشد. همچنین توصیه می‌کنیم تخت‌خوابی را بخرید که تشک روی آن از قسمت تحتانی تخت امکان هواخوری و تهویه هوا داشته باشد.

● کاهش آلرژی در دکوراسیون سرویس بهداشتی

▪ هرچه سرویس بهداشتی خود را تمیز و بهداشتی نگهدارید، محیطی ضد آلرژی به وجود آورده‌اید؛ کانتر روشویی و قفسه‌ها و طبقات موجود در سرویس بهداشتی را خلوت و منظم نگه دارید.

▪ از پادری قابل شست‌وشو استفاده کنید.

▪ از نگهداشتن گیاه در سرویس بهداشتی اجتناب کنید زیرا می‌تواند کپک ایجاد کند.

▪ برای ‌کف‌پوش سرویس بهداشتی از انواع چوبی، لمینیت یا کاشی استفاده کنید تا نظافت آن راحت باشد. قالیچه‌ها برای کف‌پوش سرویس بهداشتی مناسب نیستند.

● کاهش آلرژی در دکوراسیون آشپزخانه

▪ در آشپزخانه نیز مانند سرویس بهداشتی هرچه سطوح را خلوت‌ و تمیزتر نگهدارید، امکان ایجاد آلرژی در فضا کمتر می‌شود؛

▪ کانترهای آشپزخانه را تا حد امکان خلوت و تمیز نگه دارید.

▪ استفاده از کابینت‌های بلند و کشیده شده تا سقف، کمک زیادی به کاهش تجمع گردوغبار در آشپزخانه می‌کنند.

▪ برای رویه کابینت‌ها جنسی را انتخاب کنید که نظافت و گردگیری آن راحت باشد.

▪ از کف‌پوش‌هایی که راحت و سریع تمیز می‌شوند برای این فضا استفاده کنید.

● کاهش آلرژی در دکوراسیون کلی خانه

مهم‌ترین موردی که در دکوراسیون ضدآلرژی باید به آن توجه کنید و مراقب آن باشید گردوغبار است:

▪ به‌جای کاغذ دیواری از رنگ‌های بر پایه آب، ضد آلرژی و قابل شست‌وشو برای پوشش دیوارها استفاده کنید.

▪ برای پوشش پنجره‌ها به‌جای پرده از شیدهای رولی بهره گیرید تا از تجمع گردوغبار روی پرده‌ها پیشگیری کنید.

▪ هنگام انتخاب یک کلاهک جدید برای آباژور خود نوعی را انتخاب کنید که پارچه‌ای نباشد و در عین حال قابل شست‌وشو باشد.

▪ تعداد تابلوهای روی دیوار را به حداقل برسانید، زیرا فضای مناسبی برای تجمع گردوغبار هستند.

مرتب و منظم نگهداشتن خانه، نه تنها ذهن و روح شما را آرام و سالم می‌سازد بلکه سبب می‌شود خانه‌ای ضد آلرژی داشته باشید. همچنین فراموش نکنید که ضد آلرژی کردن خانه یک‌باره صورت نمی‌گیرد و باید به‌صورت مداوم و مستمر و هفته‌ای یک بار به نظافت و رسیدگی قسمت‌های مختلف خانه بپردازید تا خانه شما همواره سالم و ضدآلرژی باشد. همچنین اگر قصد دارید خانه تان را نوسازی کنید، در انتخاب کابینت‌ها و کف‌پوش و دیگر متریال دقت کرده و مناسب‌ترین گزینه را برای خانه ضد آلرژی خود انتخاب کنید.  

نکته مهم دیگری که باید رعایت کنید این است که نظافت خانه باید توسط فردی که مبتلا به حساسیت‌های مختلف نیست صورت بگیرد؛ زیرا کار با انواع شوینده‌ها و حتی جاروبرقی کشیدن یا گردگیری ساده نیز می‌تواند برای فرد مبتلا به آلرژی خطرناک و علائم حساسیتی از قبیل: عطسه، سوزش و آب‌ریزش چشم، خارش، حمله آسمی و خس خس ریه و... ایجاد کند. از این‌رو توصیه می‌کنیم نظافت هفتگی و مستمر خانه توسط فردی سالم و فاقد حساست انجام شود.