سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
بررسی و مقایسه روشهای مختلف شیمیایی و تغذیهای تولك اجباری در سیكل دوم تولید مرغهای تخمگذار صنعتی
گاهاً دیده میشود گلههایی تولك برده میشوند كه یكنواختی در آنها پایین است و یا بعلت درگیری با بیماریهایی كه به دستگاه تولید مثل صدمه میزنند از نظر قوای بدنی ضعیف شدهاند، در این شرایط در صورتی كه مرغدار اقدام به واردكردن استرس شدید گرسنگی بمدت ۷ تا ۱۰ روز بنماید معمولاً برنامه تولك با تلفات بالا و عدم نتیجهگیری مناسب همراه است. از طرف دیگر تولك موفق و توانایی یك مرغ در تولید مناسب و ادامهدار بعد از این دوره بستگی به انتخاب روش تولك دارد. بنابراین هدف از انجام این آزمایش پیداكردن مناسبترین روش تولك اجباری با كمترین تلفات و كمترین استرس بوده و همچنین مقاسیه عملكرد مرغها در سیكل دوم تخمگذاری در نتیجه استفاده از روشهای شیمیایی و تغذیهای است. در برنامههای حذف خوراك و آب دوره پرریزی طولانی میباشد، در حالی كه در صورت استفاده از جیرههای حاوی سدیم كم و یا مقدار زیاد روی تنها توقفی در تخمگذاری ایجاد میشود. بری و همكاران (۱۹۸۶) چهار روش، استفاده از مقادیر زیاد روی، استفاده از مقادیر كم سدیم، گرسنگی و تیمار شاهد را بر روی مرغهای تخمگذار جهت تولكبری استفاده كردند.
نتایج حاصله مبین این مطلب بود كه تیمار گرسنگی دان بیشتری تا پایان دوره مصرف كرد و ضریب تبدیل تیمارهای استفاده از اكسید روی و گرسنگی بهتر از تیمارهای دیگر بود. قطع تخممرغ در تیمار محرومیت از غذا در روز هفتم و در تیمار سولفات آلومینیوم در روز پانزدهم بعد از تولك مشاهده گردید. سامرز (۱۹۹۸) عنوان نمود كه در صورت استفاده از مقادیر كم سدیم در جیره بعد از ۲۲ روز تولید مرغهای تخمگذار به صفر میرسد ولی پرهایشان بندرت میریزد.در این آزمایش مقایسه سه برنامه استفاده از مواد شیمیایی و یك روش تغذیهای مورد بررسی قرار گرفت. ۲۵۶ قطعه مرغ تخمگذارهای- لاین دارای سن ۶۵ تا ۶۷ هفته بطور تصادفی در ۴ تیمار شامل ۴ بلوك در طرح بلوكهای كامل تصادفی پخش گردیدند. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: ۱- استفاده از اكسید روی به میزان ۵/۲ درصد جیره به مدت ۱۰ روز ۲- استفاده از سولفات آلومینیوم به مقدار ۳/۰ درصد جیره به مدت ۱۷ روز. ۳- استفاده از مقادیر كم سدیم در جیره به میزان ۰۴/۰ درصد به مدت ۴۲ روز. ۴- حذف دان و دادن گرسنگی.
در مدت اعمال تیمارها فتوپریود (مدت نور ۱۲ ساعت با شدت ۱وات در مترمربع) انجام شد. نتایج نشان داد كه اختلاف میانگین صفات عددها و ضریب تبدیل خوراك، درصد تولید در زمان پیك بعد از تولك و درصد تخممرغهای شكسته معنیدار بود . روشهای شیمیایی و تغذیهای توانستند باعث قطع و یا كاهش تولید تخممرغ شوند. قطع تولید به ترتیب در تیمار یك ۹ روز، در تیمار دو بعد از ۲۵ روز، در تیمار چهار بعد از ۵ روز پس از شروع آزمایش مشاهده گردید. در تیمار ۳ فقط كاهش تولید وجود داشت. میانگین صفات درصد تولید و ضریب تبدیل در تیمار ۱ و ۴ بطور معنیداری بهتر از تیمارهای ۲ و ۳ بود . نتیجهای كه از این آزمایش بدست آمد نشاندهنده این است كه موفقترین روش شیمیایی برای تولكبری در بین روشهای مورد بررسی استفاده از مقادیر زیاد روی در جیره است كه قابل رقابت با روشهای تغذیهای نیز میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست