دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
بخورنخورهای دیابت
۱.همیشه یک خوراکی شیرین مانند آبنبات یا یک بسته بیسکویت کوچک داخل کیف یا جیب خود بگذارید تا اگر ناگهان دچار افت قند خون ناشی از مصرف دارو شدید، بتوانید آن را بلافاصله مصرف کنید.
۲. اگر دچار افت قند خون ناشی از تزریق انسولین یا مصرف دارو شدید، وعدههای اصلی غذاییتان را مصرف نکنید چون عجله در خوردن غذا و بلع ناقص در اثر افت قند خون ممکن است باعث پریدن غذا در گلویتان و حتی ایجاد خفگی شود. بهتر است قبل از غذا خوردن، یک لیوان شربت قند یا آب طبیعی یک میوه شیرین را میل کنید.
۳. تاحد امکان مصرف نوشیدنیهای غیرطبیعی سرشار از شکر مانند آبمیوههای صنعتی و انواع نوشابههای گازدار را محدود کنید.
۴. بهجای قندهای ساده (مانند قند و شکر) از منابع غذایی حاوی قندهای پیچیده (مانند خرما، عسل، توت، انجیر و کشمش) استفاده کنید. قندهای پیچیده بهتدریج در بدن هضم میشوند و قند خون را بهطور ناگهانی بالا نمیبرند.
۵. مصرف خوراکیهایی که به تنظیم قند خون کمک میکنند، فراموش نکنید؛ مخصوصا سیر، پیاز خام و دارچین.
۶. هریک گریپفروت بزرگ تقریبا ۳۰ گرم کربوهیدرات (قند) دارد بنابراین افراد مبتلا به دیابت میتوانند بخشی از قند مورد نیاز بدنشان را در فصل زمستان از طریق مصرف گریپفروت تامین کنند تا علاوه بر دریافت قند کافی، سطح قند خونشان هم با خوردن این میوه تاحدی تنظیم شود.
۷. هرگز قند و شکر را با گریپفروت مصرف نکنید تا بهره بیشتری از مصرف این میوه پرخاصیت ببرید.
۸. دمنوشهای گیاهی را بدون شکر و نبات بخورید. عسل و شیره خرما برای شیرین کردن این نوشیدنیهای گرم بهتر هستند.
۹. خوردن آب مرکبات و سوپ مرغ و سبزی در روزهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا به تمام دیابتیها توصیه میشود
۱۰. اگر میتوانید، آرد و غلات سفید را از رژیم غذایی خود حذف و غلات سبوسدار را جایگزین آن کنید. برنج و ماکارونی قهوهای در کنار نانهای سبوسدار و نانهای حاوی
آرد جو برای بیماران دیابتی بهتر هستند.
۱۱. معمولا نوشیدن یک لیوان آب ولرم،۱۵ دقیقه پیش از خواب، به بیشتر بیماران دیابتی توصیه میشود.
۱۲. اگر سابقه افت قند خون شبانه دارید، حتما یک شکلات یا سیب متوسط کنار رختخواب خود بگذارید تا در موقع لزوم مصرف کنید.
۱۳. برای پیشگیری از افت قند خون شبانه، شامی سبک و مغذی بخورید. نیم ساعت پیش از خواب هم یک لیوان شیر ولرم را با یک خرما میل کنید.
۱۴. ماهیهای چرب، گردو، روغن کانولا و روغن زیتون از بهترین منابع دریافت امگا۳ هستند و برای بیماران دیابتی بسیار مفیدند. امگا۳ میتواند به کاهش خطر ابتلا به یکی از بزرگترین مشکلات دیابتیها که همان افزایش تریگلیسرید خون است، کمک کند.
۱۵. برخی از انواع پروتئینهای حیوانی مانند سینه مرغ، گوشت شترمرغ یا بوقلمون بدون پوست، کمترین میزان کالری و چربی اشباع را در میان سایر پروتئینهای حیوانی دارند. مصرف سینه مرغ، شترمرغ یا بوقلمون بخارپز یا آبپز به جای سایر پروتئینهای حیوانی، میتواند نقش مهمی در کاهش مقاومت به انسولین، کنترل قند خون و پیشگیری از بالارفتن کلسترول بد خون (LDL) دیابتیها داشته باشد.
۱۶. انواع مغزهای خام مانند بادام، گردو و پسته علاوه بر پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی میتوانند به کاهش مقاومت بدن در برابر انسولین هم کمک کنند و به این ترتیب، باعث کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت شوند.
۱۷. مصرف خوراکیهای سرشار از منیزیم مانند آب انواع میوه و سبزی، بادام، موز، برنج قهوهای، دانهها، شوید، حبوبات و برگه زردآلو میتواند به تنظیم قندخون کمک کند.
۱۸. دارچین حاوی ۳ ماده معدنی ارزشمند منگنز، آهن و کلسیم است و مصرف نصف قاشق چایخوری دارچین در طول روز باعث کاهش چربی بد خون میشود. این ادویه با افزایش سطح انسولین بدن باعث پایین آمدن میزان قند خون در بیماران مبتلا به
دیابت نوع ۲ هم میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست