شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

بیماری​های قلبی شبیخون می زنند!


بیماری​های قلبی شبیخون می زنند!

شایع​ترین و مهم​ترین ریسک​فاکتورهای قلبی عبارتند از:


● دیس لیپیدمیا:
یعنی اختلال در متابولیسم چربی​ها. زمانی که تعادل چربی​های خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوخت​وساز به …

شایع​ترین و مهم​ترین ریسک​فاکتورهای قلبی عبارتند از:

دیس لیپیدمیا:

یعنی اختلال در متابولیسم چربی​ها. زمانی که تعادل چربی​های خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوخت​وساز به هم می​خورد ذخیره چربی افزایش یافته و باعث رسوب چربی در بافت​های بدن بالاخص جدار داخلی رگ​ها می​گردد. این اختلال سبب تنگی و سخت شدن عروق و چاقی می​شود که در نهایت فرد را به سمت بیماری​های قلبی عروقی می​برد.

هایپر تنشن یا پر فشاری خون:

افزایش فشار خون می​تواند کارکرد قلب و عروق را دچار مشکل نموده و باعث سکته​های قلبی و یا مغزی گردد.

دیابت یا مرض قند:

آسیب عروقی ناشی از افزایش قند خون باعث تخریب جداری رگ​ها شده، بیمار را در معرض بیماری​های قلبی عروقی و سکته​های قلبی و مغزی قرار می​دهد.

بیش از ۶۰درصد افراد دیابتی به دلیل بیماری​های قلبی فوت می​کنند.

سیگار:

مصرف سیگار علاوه بر آسیب به اعضای مختلف بدن ( مغز، کلیه، پوست و…) و اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و هورمونی و فعالیت جنسی، بروز

بیماری​های قلبی عروقی را نیز چندین برابر می​نماید.افراد سیگاری هم خود و هم اطرافیان خود را به سمت بیماری​های قلبی می​برند.

افرادی که بستگان درجه اول آنها زیر سن ۵۰ سالگی دچار بیماری​های قلبی عروقی هستند با احتمال بیشتری در معرض بیماری قلبی هستند این افراد بهتر است سالی ۲ بار کنترل قلبی شوند.

تیپ شخصیتی:

افراد دارای تیپ های شخصیتی مختلفی می​باشند. در تیپ شخصیتی A افراد دقیق، حساس و غالبا مدیر هستند و با کوچکترین استرس سریعا برانگیخته می​شوند.

اضطراب و افسردگی:

از عوامل بسیار مهم در بروز و تشدید بیماری قلبی به​شمار می​رود که امروزه بیشتر شاهد آن هستیم.

اختلال خلق، کم تحملی، زود رنجی، بی خوابی، ناامیدی، یبوست، افزایش یا کاهش ضربان بدون علت، بدبینی، خشونت، خستگی و کسلی، بی​انگیزگی، عدم تمایل به شرکت در فعالیت​های گروهی، نگرانی و ... از علائم اضطراب و افسردگی است .

کم تحرکی:

عدم فعالیت​های ورزشی باعث افزایش احتمال بروز بیماری​های قلبی می​شود. تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش منظم روزمره می​تواند بیش از ۵۰درصد از بیماری​های قلبی پیشگیری نماید.

نقش رژیم غذایی در بیماری​های قلبی؟

از عوامل بسیارمهم در بروز بیماری​های قلبی نوع رژیم غذایی افراد است.رژیم​های پر چربی و پرکالری و پرنمک در کنار کم​تحرکی و زندگی شهرنشینی و طبخ ناسالم مواد غذایی به​خصوص روغن​ها و استفاده از مواد غذایی با ارزش غذایی پایین مانند مواد غذایی آماده به طبخ، سوسیس و کالباس ومصرف کم میوه و سبزیجات تازه و ماهی می​تواند باعث بروز بیماری​های متابولیک و در نهایت ایجاد بیماری​های قلبی عروقی شود.اصلاح ساختار زندگی، هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی و رعایت موارد ذکر شده باعث پیشگیری از بسیاری بیماری​ها بالاخص بیماری​های قلبی عروقی می​گردد.

تست​های قلبی

تست​های خونی شامل:

- عمومی (کلسترول خوب و بد، تری​گلیسیرید، قند، تیروئید)تخصصی ( تروپونین؛ CK-MB و هموسیستین)

- رادیوگرافی قفسه سینه

- نوار قلب

- تست ورزش

- تالیوم اسکن قلب

- آنژیوگرافی

- سی تی آنژیو

- اکو کاردیو گرافی تفسیر هریک از تست های فوق به عهده پزشک می​باشد.