شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
بیماریهای قلبی شبیخون می زنند!
شایعترین و مهمترین ریسکفاکتورهای قلبی عبارتند از:
دیس لیپیدمیا:
یعنی اختلال در متابولیسم چربیها. زمانی که تعادل چربیهای خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوختوساز به هم میخورد ذخیره چربی افزایش یافته و باعث رسوب چربی در بافتهای بدن بالاخص جدار داخلی رگها میگردد. این اختلال سبب تنگی و سخت شدن عروق و چاقی میشود که در نهایت فرد را به سمت بیماریهای قلبی عروقی میبرد.
هایپر تنشن یا پر فشاری خون:
افزایش فشار خون میتواند کارکرد قلب و عروق را دچار مشکل نموده و باعث سکتههای قلبی و یا مغزی گردد.
دیابت یا مرض قند:
آسیب عروقی ناشی از افزایش قند خون باعث تخریب جداری رگها شده، بیمار را در معرض بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی و مغزی قرار میدهد.
بیش از ۶۰درصد افراد دیابتی به دلیل بیماریهای قلبی فوت میکنند.
سیگار:
مصرف سیگار علاوه بر آسیب به اعضای مختلف بدن ( مغز، کلیه، پوست و…) و اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و هورمونی و فعالیت جنسی، بروز
بیماریهای قلبی عروقی را نیز چندین برابر مینماید.افراد سیگاری هم خود و هم اطرافیان خود را به سمت بیماریهای قلبی میبرند.
افرادی که بستگان درجه اول آنها زیر سن ۵۰ سالگی دچار بیماریهای قلبی عروقی هستند با احتمال بیشتری در معرض بیماری قلبی هستند این افراد بهتر است سالی ۲ بار کنترل قلبی شوند.
تیپ شخصیتی:
افراد دارای تیپ های شخصیتی مختلفی میباشند. در تیپ شخصیتی A افراد دقیق، حساس و غالبا مدیر هستند و با کوچکترین استرس سریعا برانگیخته میشوند.
اضطراب و افسردگی:
از عوامل بسیار مهم در بروز و تشدید بیماری قلبی بهشمار میرود که امروزه بیشتر شاهد آن هستیم.
اختلال خلق، کم تحملی، زود رنجی، بی خوابی، ناامیدی، یبوست، افزایش یا کاهش ضربان بدون علت، بدبینی، خشونت، خستگی و کسلی، بیانگیزگی، عدم تمایل به شرکت در فعالیتهای گروهی، نگرانی و ... از علائم اضطراب و افسردگی است .
کم تحرکی:
عدم فعالیتهای ورزشی باعث افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی میشود. تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش منظم روزمره میتواند بیش از ۵۰درصد از بیماریهای قلبی پیشگیری نماید.
نقش رژیم غذایی در بیماریهای قلبی؟
از عوامل بسیارمهم در بروز بیماریهای قلبی نوع رژیم غذایی افراد است.رژیمهای پر چربی و پرکالری و پرنمک در کنار کمتحرکی و زندگی شهرنشینی و طبخ ناسالم مواد غذایی بهخصوص روغنها و استفاده از مواد غذایی با ارزش غذایی پایین مانند مواد غذایی آماده به طبخ، سوسیس و کالباس ومصرف کم میوه و سبزیجات تازه و ماهی میتواند باعث بروز بیماریهای متابولیک و در نهایت ایجاد بیماریهای قلبی عروقی شود.اصلاح ساختار زندگی، هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی و رعایت موارد ذکر شده باعث پیشگیری از بسیاری بیماریها بالاخص بیماریهای قلبی عروقی میگردد.
تستهای قلبی
تستهای خونی شامل:
- عمومی (کلسترول خوب و بد، تریگلیسیرید، قند، تیروئید)تخصصی ( تروپونین؛ CK-MB و هموسیستین)
- رادیوگرافی قفسه سینه
- نوار قلب
- تست ورزش
- تالیوم اسکن قلب
- آنژیوگرافی
- سی تی آنژیو
- اکو کاردیو گرافی تفسیر هریک از تست های فوق به عهده پزشک میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست