شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

"ایدوئولوژی پس از نماد"


"ایدوئولوژی پس از نماد"

شیطان پرستی جدید که افکارش توسط آنتوان لاوی ارائه شد، بسرعت در حال پیشروی در کشورهای جهان و در میان عقاید ملل می باشد، شاید کمتر کشوری را بتوان یافت که نشانی از افکار و نشانه های شیطان پرستی در ان یافت نشود.

شیطان پرستی جدید که افکارش توسط آنتوان لاوی ارائه شد، بسرعت در حال پیشروی در کشورهای جهان و در میان عقاید ملل می باشد، شاید کمتر کشوری را بتوان یافت که نشانی از افکار و نشانه های شیطان پرستی در ان یافت نشود. متاسفانه کشور ما هم از این قاعده مستثنی نبوده و گرفتار این طوفان و موج کابالایی شده است.

اما شیطان پرستی در ایران هنوز در دوره نمادین بسر می برد و به ایدوئولوژی تبدیل نشده است، انتقال نمادها از طرق مختلف به افراد جامعه و مخصوصاً جوانان و با استفاده از ابزار قدرتمندی همچون اینترنت و ماهواره و موسیقی های متال، اما بایستی توجه داشت که پس از انتقال نمادها و نشانه ها نوبت به انتقال ایدوئولوژی می رسد، ایدوئولوژی هایی که در ابتدای راه مقصدی همچون گناه گرایی، قتل، تجاوزات جنسی، نابود سازی اصول اخلاقی، بی توجهی به مسائل توحیدی و ... را در بین مخاطبان خود دارند.

چندی پیش یک مقام مسئول با اعلام اینکه قریب ۷۰ فرقه شیطان پرستی در ایران وجود دارد که بیشتر در مناطق مرکزی و جنوب غربی پراکنده اند، زنگ خطری را به صدا در آورد که اگر بدان توجه نکنیم، به راحتی افکاری را که توانستند در انگلستان و در شهر لندن که مرکز شیطان پرستی اروپا محسوب می شود در ایران هم پیاده سازی می کنند. نوجوان و جوان ایرانی مهم ترین و بهترین شکار برای این گروه ها محسوب می شوند، گروه هایی که جذابیت آنها به خاطر مخالفت و اعتراض به نظم موجود و ارزشهای رایج اجتماعی که برای جوان هیجان زا و جالب است، آنها را با خود همراه می سازند، و به ورطه هولناکی می کشانند که مقصد و نهایتی جز نابودی و خود کشی نخواهد داشت.

بایستی با جلوگیری از انتقال نمادها مانع ارائه ایدوئولوژی آن به جامعه شویم، به گفته ارنست کاسیرر: انسان حیوان نماد ساز است و به خاطر تفکر و معنا جویی یا معنا بخشی، کنش های متقابل انسان ها به صورت نمادین شکل می گیرد و در این راه معانی را هم به هم منتقل می کنند.

و این ایدوئولوژی هم جدای از نمادها نیست و نمادها ایدوئولوژی را هم با خود همراه خواهند ساخت!

حسن اسکندری