جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

کودک در اتومبیل


کودک در اتومبیل

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که امن‌ترین نقطه خودرو برای نشستن کودکان وسط صندلی‌های عقبی است. اگرچه محل کمربندهای ایمنی در ماشین تعیین‌کننده محل قرارگیری سرنشین‌های خودروست، …

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که امن‌ترین نقطه خودرو برای نشستن کودکان وسط صندلی‌های عقبی است. اگرچه محل کمربندهای ایمنی در ماشین تعیین‌کننده محل قرارگیری سرنشین‌های خودروست، اما محل نشستن کودکان در ماشین محلی است که صندلی کودک نصب می‌شود و برای دسترسی آسان‌تر و داشتن دید و تسلط کافی به او بهترین محل، صندلی‌های عقب و بخصوص مرکز آن است. گفته می‌شود که در این وضعیت صدمات ناشی از رانندگی به کودک کمتر است.

در حوادث رانندگی، آسیب‌پذیری کودکان از ناحیه سر بیشتر از بزرگسالان است، چون سر کودکان نسبت به بدن آنها بزرگ‌تر است، در نتیجه مرکز ثقل بدن کودک بالاتر از یک بزرگسال است که منجر به وارد شدن آسیب بیشتر به سر در حوادث رانندگی می‌شود. به همین دلیل به کودکان اجازه ندهید روی صندلی جلوی خودرو بنشینند.

امروزه عدم استقرار کودکان در صندلی جلو یکی از نشانه‌های رشد فرهنگی و توسعه‌یافتگی اجتماعی است. بعکس، نشاندن کودکان یا در آغوش گرفتن آنان در صندلی جلو، رفتاری غیرمدنی و نشانه‌ای از عدم آشنایی فرد با الزامات زندگی در یک جامعه مدرن است.

در ضمن بررسی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از کودکان به دلیل عدم استفاده از صندلی مخصوص در خودرو در سوانح رانندگی دچار صدمات شدید و در برخی موارد مرگ می‌شوند.

کودکانی که در این صندلی مخصوص خودرو قرار نمی‌گیرند در صورت بروز حادثه به جلو یا طرفین پرت شده و بیشتر دچار آسیب‌های ناشی از ضربات می‌شوند.

صندلی مخصوص کودک در خودرو یکی از ابزار بسیار مهم برای تامین امنیت کودکان است که بسیاری از والدین به دلیل عدم آگاهی از اهمیت آن، ترجیح می‌دهند کودک بدون هیچ‌گونه کمربند و حفاظ روی صندلی عقب خودرو بنشیند و همین امر موجب بروز بسیاری از سوانح در تصادفات می‌شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند، والدین توجه داشته باشند که حتی کودکان چاقی که در صندلی راحت نیستند، باید با استفاده از کمربند ایمنی در صندلی عقب بنشینند تا شدت صدمات کاهش یابد.

در عین حال فراموش نکنید که در فصول گرم سال وقتی همراه کودکتان بیرون می‌روید و خودرو را در هوای آزاد و خارج از پارکینگ می‌گذارید، موقع پیاده شدن برای انجام کار یا خرید کودک را به تنهایی در خودرو قرار ندهید، زیرا شدت تابش خورشید از پشت شیشه خودرو به مراتب شدیدتر و متمرکزتر است و برای کودکان زیر ۲سال به دلیل حساس بودن پوست آنها، این اشعه و گرمای حاصل از آن نه‌تنها می‌تواند به پوست کودک صدمه بزند، بلکه در مواردی این گرمای زیاد می‌تواند تنفس کودک را نیز مختل کند.