یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

یک مشکل نه چندان خطرناک اما اضطراب آور


یک مشکل نه چندان خطرناک اما اضطراب آور

«سیلان منی» عبارت است از خروج خودبه‌خودی و غیرارادی منی بدون برقراری رابطه زناشویی یا رسیدن به حالت ارگاسم (اوج لذت جنسی). این حالت غیرارادی است و تحت کنترل فرد نیست و گاهی چند …

«سیلان منی» عبارت است از خروج خودبه‌خودی و غیرارادی منی بدون برقراری رابطه زناشویی یا رسیدن به حالت ارگاسم (اوج لذت جنسی). این حالت غیرارادی است و تحت کنترل فرد نیست و گاهی چند بار در روز اتفاق می‌افتد.

سیلان منی معمولا برای فرد مبتلا بسیار استرس‌زاست ولی با شناخت علل آن می‌توان تا حد زیادی این مشکل را حل کرد. سیلان منی بیشتر در سنین نوجوانی و بلوغ اتفاق می‌افتد، علت آن افزایش هورمون‌ها و افزایش تولید مایع منی است. در این عارضه کمترین حالت نعوظ و کمترین حالت تحریک، منجر به خروج منی می‌شود.

۱) عوامل روانی: فرد به علت عدم آگاهی کافی، افکار خود را بیش از حد به تحریکات جنسی متمرکز می‌کند و وارد مرحله برانگیختگی جنسی اولین مرحله از چهار مرحله یک چرخه جنسی می‌شود و چون چرخه جنسی کامل نشده است و به ارگاسم نمی‌رسد، مکررا حالت سیلان منی به وی دست می‌دهد.

۲) عوامل محیطی: فرد از عوامل موجود در پیرامون خود (کتاب، رسانه‌های صوتی و تصویری، اینترنت و...) برای تحریکات جنسی استفاده می‌کند و مغز وارد مرحله برانگیختگی جنسی می‌شود. اگر چرخه جنسی کامل نشود، ممکن است سیلان منی اتفاق بیفتد. عوامل روانی ناخودآگاه هستند ولی فرد از عوامل محیطی با اراده خود استفاده می‌کند.

انزال دارای یک مرکز در نخاع شوکی است که باعث تخلیه کیسه‌های منوی می‌شود. استمناء یا رابطه‌ زناشویی بیش از حد (مثلا چند بار در روز) باعث تحریک بیش از حد این مرکز می‌شود و ممکن است در عده‌ای حتی بدون تحریکات جنسی به صورت غیرارادی کیسه‌های منی خالی شوند.

۳) خستگی مفرط: در خستگی جسمی یا روانی شدید ناشی از کار مفرط، فرد ممکن است به خواب عمیق برود. در خواب عمیق مهار از قشر مغز برداشته می‌شود و فرد بلافاصله پس از خوابیدن، بدون وجود کوچک‌ترین افکار جنسی دچار خروج منی می‌شود. این حالت با خروج منی در خواب ناشی از افکار، فانتزی یا رویا تفاوت می‌کند.

۴) بیماری‌های التهابی: به علت وجود التهاب در قسمت‌های مختلف ناحیه تناسلی مثل حشفه، پوست حشفه، التهاب پروستات، التهاب کیسه‌های منوی یا التهاب اپیدیدیم، تحریکات از ناحیه تناسلی به مرکز انزال در نخاع شوکی منتقل می‌شود و فرد ممکن است در روز چند بار دچار سیلان منی خودبه‌خودی شود.

۵) مصرف بعضی از داروها: سردسته این داروها تعدادی داروهای روان‌پزشکی هستند. در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر فردی دچار سیلان منی است و از داروهای روان‌پزشکی استفاده می‌کند به هیچ‌وجه نباید سرخود اقدام به قطع دارو کند. حتما با پزشک معالج‌تان مشورت کنید.