شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
یک ورزشکار ، یک مدیر
یوگن سندو (Eugen Sandow) هنگامی که در سال ۱۸۸۹ شروع به انتشار مجله Physical Development نمود از جمله بزرگترین و مشهورترین افراد فعال در رشته ورزشی پرورش اندام بود. اما پس از مرگ او در سال ۱۹۲۵ از دو چهره دیگر می توان بعنوان شاخصترین فعالان این رشته در نیمه اول قرن بیستم نام برد، برنر مکفادن (Bernarr Macfadden) و چارلز اطلس (Charles Atlas).
مکفادن فردی آمریکایی بود که در آن زمان خود را به انگلستان رسانده بود و در حال تدوین روشهایی برای پرورش و پهن کردن قفسه سینه ورزشکاران بود. به نوعی او را مخترع فنرهای کششی که برای تقویت عضلات بازو و قفسه سینه می باشد می دانند. او نیز همانند Sandow تصمیم گرفت به منظور ترویج روشهای ورزشی خود، مجله ای را را ه اندازی کند. به همین دلیل در سال ۱۸۹۸ اقدام به انتشار مجله ای با نام Physical Culture نمود.
شاید بزرگترین افتخاری که او کسب کرد آن بود که در سال ۱۹۰۳ در شهر نیویورک توانست روشهای ورزشی خود را تشریح کند و با ارائه فیگورهای نمایشی نه تنها باعث شد که مسابقات سالانه Macfadden در این شهر به راه بیفتد بلکه از آن به بعد اغلب استیل های نمایشی این ورزش از این مسابقات برخاسته شد. در سال ۱۹۲۱ در حین انجام این مسابقات یک ورزشکار ایتالیایی بنام آنجلو سیسلیانو (Angelo Siciliano) موفق به کسب رتبه اول و جایزه ۱۰۰۰$ این مسابقات شود، او بعدها به چارلز اطلس معروف شد.
از شاگردان Physical Culture City برنر ممکفادن متولد سال ۱۸۶۸ میسوری بود، که در ایام نو جوانی به علت فوت پدر ابتدا مجبور شد به مدت ۲ سال به کشاورزی بپردازد و سپس قرار بر این شد که در مغازه خوار و بار فروشی عموی خود کمک او باشد. اما او از فعالیت های بدنی لذت می برد لذا تصمیم گرفت بجای کار پشت میز، مسئولیت تحویل اجناس مشتری ها به محل آنها را بعهده بگیرد. به پیاده روی علاقه بسیاری داشت و هر روز حدود ۱۰ کیلومتر پیاده روی می کرد.
در سال ۱۸۹۳ در یک برنامه نمایشی در شیکاگو موفق شد تا شاهد فیگورهای یوگن سندو باشد. مشاهده بدن ورزیده سندو تاثیر بسیار زیادی بر او گذاشت و باعث شد تا تصمیم بگیرد رسما" وارد این ورزش شود. در سال ۱۸۹۴ هنگامی که فقط ۵۰$ در جیب خود داشت به نیویورک آمد و شروع به کار کرد.
یکی دو سال اول به دلیل سختی هایی که می کشید و تمرینهای خاصی که می کرد دچار ریزش مو و مشکل بینایی شد. اما زود متوجه موضوع شد و علاوه بر آنکه خود را درمان کرد کتابهایی نیز در این رابطه به رشته تحریر درآورد. او اقدام به ساخت وسایلی برای تقویت و پرورش اندام نمود و کلاسهایی را نیز برپا کرد و همانطور که اشاره کردیم برای ترویج روشهای ابداعی خود، برای مدت دو سال (۱۸۹۷-۱۸۹۸) در انگلستان به سر برد. وی همچنین موفق شد تا علاقه چند شرکت را برای ساخت تجهیزات پرورش اندام که مخترع آنها بود جلب کند و از این راه درآمد خوبی نصیب خود کرد.
مکفادن به همراه خانواده مکفادن بسیار فعال بود و در طول عمر خود چهارده کتاب منتشر کرد و از آنجایی که اغلب ناشران علاقه ای به انتشار کتاب های او نداشتند، اقدام به راه اندازی انتشارات مخصوص بخود برای کتابهای ورزشی نمود. اولین نسخه مجله Physical Culture را در سال ۱۸۹۸ منتشر کرد و آنقدر در این راه پایداری داشت و تلاش می کرد که فروش سال ۱۹۰۳ این مجله به ۱۵۰ هزار نسخه رسید، پس از این موفقیت اقدام به انتشار مجله ای مخصوص زنان بنام Beauty & Health نیز نمود، او معتقد بود که فقط یک زن سالم می تواند یک خانواده سالم تحویل اجتماع بدهد.
از کار و فعالیت خسته نمی شد و علاوه بر فعالیت هایی که نام بردیم اقدام به راه اندازی مراکزی برای ورزش تخصصی معلولین نیز نمود. واقعا" یک Businessman بود چرا که در سال ۱۹۰۵ سرمایه گذاری لازم برای احداث شهرک سلامتی و پرورش اندام با نام Physical Culture City در نیوجرسی را نمود و بدنبال آن از سال ۱۹۰۷ تا ۱۹۰۹ اقدام به تاسیس تعداد زیادی آسایشگاه نیز نمود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست