پنجشنبه, ۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 23 May, 2024
مجله ویستا

هفت سین از نگاه سلامت


هفت سین از نگاه سلامت

▪ سیب
مهم ترین ماده مغذی موجود در سیب پتاسیم است که از آن به عنوان عنصر جوانی یاد می شود علاوه بر این سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست، تنظیم فشار خون، حفظ و تامین سلامت لثه ها، تقویت …

سیب

مهم ترین ماده مغذی موجود در سیب پتاسیم است که از آن به عنوان عنصر جوانی یاد می شود علاوه بر این سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست، تنظیم فشار خون، حفظ و تامین سلامت لثه ها، تقویت معده و کبد، سلامت دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون اهمیت به سزایی دارد.

سیر

خاصیت ضد سرطانی و ضد عفونی کردن بدن در برابر عفونت های قارچی، ویروسی و باکتریایی و افزایش مصونیت بدن در مقابل بیماری ها از جمله خواص ارزشمند سیر است و مصرف آن را برای کاهش فشار و کلسترول خون و درمان سل و بیماری های ریوی نیز توصیه می کنند.

سنجد

سنجد دارای آنتی اکسیدان و ویتامین های C، E و کارتنوئیدهاست.

سرکه

سرکه سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است و خواص درمانی آن هم به هضم غذا، کاهش نفخ شکم، بهبود چربی و کلسترول بد خون در افراد دارای چربی بالا، ضد عفونی و به رفع جرم دندان کمک می کند.

ضمن این که باید توجه داشت بیشتر خواص درمانی سرکه مربوط به وجود اسیداستیک یا جوهر سرکه موجود در آن است.

سبزی

سبزی ها سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و انواع آنتی اکسیدان ها بوده و در پیش گیری از سرطان، اضافه وزن و چاقی، کاهش جذب کلسترول و چربی موجود در غذا و حفظ سلامت عروق موثر است.

باید توجه داشت که مصرف بالای سبزی را در مبتلایان به امراض قلبی- عروقی توصیه می کنند.

سماق

سماق برای بیماران دیابتی مفید است و برای درمان نقرس، کاهش چربی و رفع غلظت خون و پیش گیری از سرطان توصیه می شود. سماق خاصیت ضد میکروبی دارد و اشتها را تحریک می کند.

سمنو

سمنو دارای پروتئین زیاد و چربی کم از نوع گیاهی است و ویتامین های گروه B موجود در آن برای بهبود وضعیت پوست، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید است.

علاوه بر این جوانه گندم موجود در سمنو غنی از ویتامین E است که به علت خاصیت آنتی اکسیدانی در پیش گیری از سرطان نقش دارد.

اصغری، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی