شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سرفه در کودکان
سرفه در کودک برای خانواده نگرانکننده است و پدر و مادر حاضرند هر کاری انجام دهند تا کودکشان بهبود پیداکند.
همان طور که می دانید سرفه می تواند به دنبال یک سرماخوردگی ساده و حتی به دنبال عفونت ریه ایجاد شود. اهمیت سرفه در سنین مختلف متفاوت است به طوری که در یک نوزاد وجود سرفه بسیار مهم بوده و در این صورت لازم است نوزاد حتما از سوی پزشک معاینه شود.
در حالی که در یک کودک دو تا چهار ساله، یک عفونت ویروسی دستگاه تنفسی می تواند علت سرفه باشد.
با شروع سرماخوردگی، به محض ورود ویروس به داخل بینی و گلو، رفلکس عطسه برای تمیز کردن قسمت فوقانی دستگاه تنفسی فعال می شود.
هر عامل تحریکی دیگر مانند مواد آلرژی زا، دود و مواد محرک موجود در هوا نیز می تواند باعث ایجاد عطسه شود.
اگر بیماری در همین مرحله کنترل شود، بیماری کودک بعد از چندروز از شروع عطسه و آبریزش بینی و تب مختصر، بهبود می یابد، ولی در صورتی که عفونت از ابتدا یا بتدریج به قسمت های پایین تر دستگاه تنفسی کشیده شود یا بعد از یک عفونت ویروسی زمینه ابتلا به عفونت میکروبی در ریه فراهم شود، به دنبال تحریک گیرنده های موجود در دستگاه تنفسی تحتانی با عوامل ویروسی یا میکروبی، رفلکس سرفه با هدف خارج کردن عوامل محرک و ترشحات و پاک کردن راه های هوایی فعال می شود.
سرفه کودک در صورتی که گاهی و بدون ترشحات تنفسی بوده و در طول روز باشد و بتدریج کاهش یابد، به عنوان سرفه بدون عارضه در نظر گرفته شده و با مصرف عسل یا ترکیبات گیاهی قابل بهبود است.
والدین به خاطر داشته باشند حتی مصرف استامینوفن و داروهای گیاهی با مشورت پزشک انجام شود تا مشکلی برای فرزندشان ایجاد نشود.
شست وشوی بینی و استفاده از بخور گرم برای بهبود سرفه درکودک بسیار مهم است و توصیه می شود هنگام ابتلا به سرماخوردگی، با مشورت پزشک به شست وشوی بینی کودکتان اقدام کنید.
استفاده از بخور گرم به مدت یک تا دو ساعت در فضای آپارتمان صد متری در روز کافی است و بخور طولانی باعث رشد عوامل قارچی و مایت ها شده و ایجاد حساسیت می کند.
انواع سرفه ها به صورت سرفه خروسکی، سرفه مداوم، سرفه خشک شبانه، سرفه همراه با خس خس، سرفه خلط دار، سرفه همراه با استفراغ، سرفه شدید که با فعالیت های روزانه کودک تداخل ایجاد کند و سرفه ای که در عرض سه روز بهبود نیابد مواردی است که نیاز به درمان اختصاصی دارد و اگر درمان های خانگی یا بی توجهی به وضع کودک ادامه یابد، ممکن است مشکلات شدیدی برای او رخ دهد.
برای مثال در صورت ایجاد سرفه های خروسکی در کودکان شیرخوار و مراجعه نکردن به مراکز درمانی، ممکن است راه های تنفسی فوقانی مسدود شده و باعث ایجاد مشکلات شدید تنفسی در کودک شود.
مصرف داروهای آنتی هیستامین که احتمالا در منزل موجود است، در شیرخواران ممکن است خطرناک باشد بنابراین به امید بهبود سریع کودک از مصرف این دارو به طور خودسرانه اجتناب کنید.
دکتر فریبا شیروانی
متخصص اطفال و فوق تخصص عفونی اطفال
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست