چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
کرم کارامل, کم حجم و پرکالری
در مهمانیهای ایرانی، چیدن یک سفره رنگین جزو آداب و رسومی است که خیلیها به آن علاقه دارند. در این سفرهها، دسرها را باید از پرجاذبهترین اجزای سفره دانست که امروزه به دلیل دسترسی بیشتر به انواع آماده آنها میتوان گروهی از آنها را روی میز غذا چید. اگرچه اغلب دسرها کالری نسبتاً بالایی دارند، اما به کار بستن نکاتی ساده میتواند میانوعدهای مغذی را برایتان ترتیب دهد. این هفته نگاهی میاندازیم به طرز تهیه و ارزش غذایی کرم کارامل خانگی؛ نه نوع آمادهاش که برای تهیه آن فقط به کمی شیر نیاز است...
این دسر را اگر به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید، به هر نفر ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید اما در صورتی که برای تزیین و یا به همراه آن از انواع میوه، خامه، شکلات یا بستنی استفاده کنید، میزان انرژی دریافتی آن۱۰۰ کیلوکالری بیشتر خواهد شد.
● طرز تهیه
ابتدا یک لیوان شکر را با ۷ قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید و به هم بزنید تا به رنگ خرمایی درآید (سعی کنید این شربت را در ظرف استیل آماده کنید) سپس شیره به دست آمده را در ته قالبی که میخواهید کرم کارامل را در آن تهیه کنید، بریزید و بگذارید تا کاملا سرد شود. از سوی دیگر، شیر، شکر و آگار آگار (میتوانید آن را از فروشگاههای تهیه لوازم قنادی خریداری کنید) را با هم مخلوط کرده و بگذارید تا روی حرارت به جوش برسند. در ظرفی دیگر، تخم مرغها و وانیل را نیز با یکدیگر مخلوط کرده و با همزن بزنید و شیر در حال جوش را به آنها بیفزایید و مایه به دست آمده را در قالب مورد نظر بریزید. ظرف گود دیگر را که کمی از قالب بزرگ تر است از آب سرد پر کرده و ظرف کرم کاراملتان را در داخل آن بگذارید، البته توجه داشته باشید که قالب تا نصفه در آب باشد. سپس آنها را در فر قرار داده و به مدت یک ساعت بگذارید تا در دمای ۲۲۵ درجه بپزد. پس از پخت، آن را در یخچال قرار داده و با بادام، فندق و زردآلو تزیین کرده و میل کنید.
● بادام علیه کلسترول
بادام دارای کلسیم قابلملاحظهای (البته از نوع گیاهی و با جذب کمتر) است، به طوری که در هر ۱۰۰ گرمش۲۴۰ میلیگرم کلسیم وجود دارد. بنابراین با مصرف منابع حیوانی آن جذب این ماده معدنی افزایش خواهد یافت. فراموش نکنید که هر ۶ عدد این مغزدانه یک واحد چربی بوده و ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد و به این ترتیب میتواند زمینههای اضافه وزن را در افراد مستعد فراهم آورد. جالب است بدانید که مصرف این مغز دانه البته در حد کم، کلسترول خون را کاهش میدهد. بر اساس مطالعهای دیده شده افرادی که در رژیم غذایی آنها بادام خام وجود دارد، در عرض ۳ هفته کلسترول خونشان تا ۱۰ درصد کاهش یافته است. البته نباید در مصرف این ماده غذایی زیاده روی کرد زیرا کالری بالایی داشته و میتواند موجب افزایش وزن شود و به این ترتیب فرد را به چاقی که یکی از عوامل ایجادکننده چربی خون است، مبتلا کند.
● فندق، پر از پتاسیم، فسفر و روی
این مغزدانه دارای پتاسیم، فسفر و روی فراوانی است، به طوری که بررسیها نشان دادهاند در میان این گروه غذایی، فندق بیشترین مقدار روی را دارد. به این ترتیب که در هر ۱۰۰ گرم آن ۶ میلیگرم از این ماده مغذی موجود است. علاوه بر آن، پروتئین موجود در این مغز دانه نیز نسبتاً بالاست، به این ترتیب که ۱۰۰ گرم از آن، ۱۵ گرم پروتئین دارد. در ضمن، هر ۷ عدد از آن یک واحد روغن بوده و ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد. به این ترتیب باید در برنامه غذایی روزانه و انرژی دریافتی محاسبه شود.
● تخممرغ، ترکیبی از پروتئینها و ویتامینها
یکی دیگر از منابع پروتئینی (البته از نوع عالی آن) تخم مرغ است که در تهیه این دسر از آن استفاده شده و مکمل شیر محسوب میشود. میپرسید چرا؟ برای آنکه این ماده غذایی پرپروتئین، مقداری ویتامین D دارد که تکمیل کننده ویتامین D موجود در شیر است. این ویتامین به افزایش جذب کلسیم کمک میکند و دریافت آن میتواند در کاهش بروز پوکی استخوان مفید باشد. در ضمن، بررسیها نشان داده اند که دریافت یک تخم مرغ، بیش از نیاز روزانه تأمین کننده ویتامین B۱۲ خواهد بود. میدانید که این ویتامین فقط در مواد غذایی با منشأ حیوانی موجود بوده و مانع از بروز کم خونی در افراد میشود.
● ... و باز هم شیر
اگر از یک متخصص تغذیه بپرسید که به نظرتان بهترین منبع کلسیم کدام است؟ در پاسخ خواهد گفت، شیر البته از نوع کم چرب. در تهیه این دسر اگر عدم تحمل به شیر دارید، بهتر است شیر بدون لاکتوز را انتخاب کنید. البته استفاده از شیرهای غنی شده با کلسیم و ویتامین D نیز میتواند به هر چه مغذی تر شدن دسرتان کمک کند و میانوعده ارزشمندتری را پیش روی تان قرار دهد. بنابراین، کودکان، نوجوانان و خانمهای باردار و شیرده میتوانند از این دسر به عنوان عصرانه استفاده کننده تا به این ترتیب احتمال بروز پوکی استخوان در آنها به حداقل برسد زیرا در صورت بیتوجهی به این مهم در آینده زمینه کاهش میزان کلسیم در استخوانها فراهم شده و به طور قطع به استئوپروز مبتلا خواهند شد.
● زردآلوی آهنی
با وجودی که این میوه در تابستان میآمد اما امسال از اواخر اردیبهشت وارد بازار مصرف شد. این میوه شیرین و زرد رنگ از منابع غنی بتاکاروتن یا همان پیشساز ویتامین A به حساب میآید. به علاوه از نظر میزان پتاسیم نیز بسیار غنی بوده بنابراین مصرف آن برای بیماران مبتلا به فشار خون توصیه میشود. در ضمن، خوردن روزانه ۶ عدد از این میوه میتواند تقریبا ۱۳ درصد از نیاز روزانه به آهن را تأمین کند که البته جذب آن به دلیل همراهی بتاکاروتن، بالا خواهد بود و برای کاهش شدت کم خونی در بیماران بسیار نافع است. فراموش نکنید که ۴ عدد از این میوه ۶۰ کیلوکالری انرژی داشته و بهتر است که به بهانه میوه بودن در مصرفش زیادهروی نکنید.
● همراه این غذا بخورید
با وجودی که بیشتر خانوادهها این دسر را در کنار غذا و یا پس از غذا میل میکنند اما توصیه ما این است که آن را به عنوان عصرانه میل کنید. البته افزودن انواع مغز و دانه در کنار خشکبار و میوههای تازه میتواند به افزایش ارزش تغذیهای آن کمک کند. حتی میتوانید برای صرف این دسر، آن را به همراه بستنی میل کنید؛ به خصوص در فصل گرما که خوردن هر میانوعده خنک میچسبد اما تا جایی که میتوانید از افزودن شکلات، کاکائو و خامه به آن خودداری کنید زیرا دسرتان به اندازه کافی شیرین و پرکالری بوده و با اضافه شدن آنها میزان کالری افزایش مییابد نه ارزش غذایی آن.
● ماندگی و کهنگی
از آنجا که این دسر از شیر و تخممرغ تشکیل شده و امکان فساد این دو ماده غذایی زیاد است، توصیه میشود که آن را در همان روز تهیه میل کنید اما اگر کرم کاراملتان با پودر آماده تهیه شده است، میتوانید یک تا دو روز دیگر نیز آن را در یخچال نگه داشته و کمکم با بستنی میل کنید.
● اگر دیابت دارید
شما میتوانید در تهیه این دسر از قندهای مصنوعی اما مجاز استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که وجود این قندها باعث نشود شما به خوردن شیرینیها عادت کنید بلکه هر از چند گاهی برای تنوع و رفع احساس نیاز به خوردن یک شیرینی میتوانید آنها را وارد برنامه غذاییتان کنید. در ضمن، استفاده از میوههایی مانند سیب، انواع توت و حتی زردآلو در مقادیر بیشتر میتواند به همراه این دسر برای شما یک عصرانه مغذیتر را بسازد.
● اگر فرزندتان چاق است
برای بچههایی که چاق هستند، خوردن میانوعدههای شیرین و پرکالری زمینه شدت یافتن چاقیشان را فراهم میکند بنابراین به شما توصیه میکنیم که از مصرف این دسر صرف نظر کنید یا اینکه در تهیهاش از شکر کمتر، شیر کم چرب و انواع میوهها به جای مغزها، شکلات و یا خامه بهره ببرید.
● اگر باردار هستید
بسیاری از خانمهای باردار در این دوران نمیتوانند شیر را تحمل کنند، در حالی که این نوشیدنی برای حفظ سلامتشان ضروری است. بنابراین مصرف دسری مانند کرم کارامل که با شیر تهیه شده است (البته با مقدار بسیار کم شکر و همراه با انواع مغزها و میوههای فصل) میتواند به بهبود وضعیت تغذیهایشان کمک کند.
سارا حسنلو
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا مجلس مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم سلامت حج تمتع تهران هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش دستگیری فضای مجازی شورای شهر تهران
بانک مرکزی دلار ارز خودرو قیمت دلار قیمت طلا ایران خودرو قیمت خودرو سایپا مالیات بازار خودرو تورم
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر کتاب فیلم دفاع مقدس رسانه ملی
اسرائیل جنگ غزه رژیم صهیونیستی غزه فلسطین نوار غزه حماس عربستان یمن نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان بایرن مونیخ تراکتور باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت قهوه کاهش وزن بارداری خواب سلامت روان آلزایمر