یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

پرتغالی ها چگونه جوجه کباب می خورند


پرتغالی ها چگونه جوجه کباب می خورند

گشت و گذار میان عادات غذایی یک کشور اروپایی

این بار میهمان سفره‌های مردم پرتغال هستیم. کشوری اروپایی با عادات غذایی خاص. هیچ می‌دانستید برگ بو بیشترین مصرف را در این کشور دارد؟ پرتغالی‌ها فلفل پاپریکا که نوعی فلفل قرمز است را بیش از همه به غذاهای‌شان می‌زنند....

دسر مورد علاقه این مردم کرم‌کارامل است و ادعا می‌کنند اولین کسانی هستند که این دسر را به دنیا معرفی کرده‌اند. در ضمن، غذای معروفی دارند به نام جوجه‌کباب زغالی که به روشی خاص آن را می‌پزند. این درست همان چیزی است که این بار ما می‌خواهیم به آن بپردازیم.

● عادات غذایی پرتغالی‌ها

غذای پرتغالی‌ها مانند تمام کشورهای دیگر به ۳ وعده اصلی تقسیم می‌شود؛ صبحانه، ناهار و شام. اما متاسفانه وعده شام غذای اصلی و مورد توجه مردم این کشور محسوب می‌شود و به طور معمول سعی می‌کنند در کنار یکدیگر این وعده غذایی را میل کنند. غذای این کشور به کشورهای اسپانیا و ایتالیا شباهت فراوان دارد درواقع پایه بسیاری از غذاهای این کشورها روغن زیتون است (پرتغال در زمینه تولید روغن زیتون بسیار معروف و درواقع یکی از صادرکنندگان این روغن است) به طوری که قبل یا بعد از غذا در آن روغن زیتون می‌ریزند. به‌علاوه، آنها سوپ سبزیجات را به عنوان پیش‌غذایشان در وعده‌های ناهار و شام استفاده می‌کنند. تخم‌مرغ در سفره غذایی این کشور جایگاه خاصی دارد. معمولا در کنار غذاهای گوشتی سیب‌زمینی سرخ‌کرده سرو می‌شود، اما پرتغالی‌ها کنار استیک‌شان نیمرو می‌گذارند و از خوردن آن لذت می‌برند. در غذاهای پرتغالی ادویه نیز کاربرد بسیار دارد. در نتیجه باید در رستوران‌های پرتغالی منتظر غذاهای تند باشید. از فلفل سیاه و قرمز گرفته تا سیر و زعفران البته در صدر این گروه گیاه برگ‌بو جای می‌گیرد. درواقع شما با دیدن یک سفره پرتغالی مجموعه‌ای از رنگ‌ها را خواهید دید. به علاوه، صبحانه مردمان این کشور شامل کره، مربا و نان و قهوه دوست‌داشتنی‌ترین نوشیدنی آنهاست. به خاطر نزدیکی به اقیانوس، یکی دیگر از غذاهای اصلی مردم این کشور انواع‌ ماهی‌ست. خصوصا ماهی ساردین که آن را به صورت گریل‌شده، آب‌پز یا حتی سرخ‌شده می‌خورند. پرمصرف‌ترین پنیرشان هم پنیر مالت یا تهیه شده با شیر بز است.

اگر بخواهیم درباره دسرهای مردم این کشور با شما صحبت کنیم اولین گزینه کرم‌کارامل است. پرتغالی‌ها معتقدند اولین کسانی بوده‌اند که دستور تهیه این دسر را به سایر کشورها معرفی کرده‌اند.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

▪ مرغ درسته/ ۱ عدد/ ۵۰۰ کیلوکالری

▪ کره/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری

▪ سیر / ۲۰ - ۱۰ حبه / ۳۵ کیلوکالری

▪ لیموترش/ ۲ عدد/ ۱۵ کیلوکالری

▪ پودر برگ‌بو/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری

▪ فلفل قرمز/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری

▪ نمک/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

مرغ را از وسط سینه چاک دهید و در قسمت ران‌ها چند برش مورب ایجاد و در سایر قسمت‌ها با چنگال، سوراخ ایجاد کنید. در ظرفی دیگر حبه‌های سیر را له و نمک و سایر ادویه‌ها را همراه کره و آبلیمو با هم مخلوط کنید و روی تمامی قسمت‌های جوجه بمالید و بگذارید به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه باقی بماند. سپس آن را در میان تور مخصوص قرار دهید و بگذارید تا کاملا روی حرارت مغزپخت شوند.

● این غذا چند کالری دارد؟

این غذا در مجموع دارای ۷۳۰ کیلوکالری انرژی است. بنابراین، اگر آن را به ۶ تکه تقسیم کنید هر تکه دارای ۱۲۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته چون این غذا با نان میل می‌شود حداقل ۲۰۰ کیلوکالری دیگر نیز به این عدد اضافه می‌شود.

● گوشـت مــرغ

این گوشت سفید به دلیل مقادیر کمتر کلسترول و اسیدهای چرب اشباع همواره مورد توجه بوده و خوردن آن به کسانی که یا چاق هستند یا از بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون یا بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، توصیه می‌شود. می‌دانید که گوشت‌ها منبع پروتئین هستند و دریافت به اندازه این ماده‌مغذی بهبودبخش سیستم دفاعی است، به تولید هورمون‌ها و آنزیم‌های بدن کمک می‌کند و حتی قسمتی از بافت بدن را تشکیل می‌دهد به‌خصوص پروتئین‌های بافت همبند. نکته‌ای که وجود دارد آن است که یک عدد مرغ درسته چند واحد گوشت محاسبه می‌شود؟ برای روشن شدن این موضوع یادتان باشد که نصف سینه ۳ واحد گوشت و یک ران کامل ۲ واحد تلقی است و هر واحد دارای حداقل ۵۰ کیلوکالری انرژی است.

● لـیـمـوتــرش

این میوه در خانواده مرکبات جای می‌گیرد و از منابع ویتامین C به حساب می‌آید به طوری که با خوردن هر عدد لیمو ۵۳ میلی‌گرم از این ویتامین به بدن می‌رسد. نکته‌ای که هنگام مصرف آن باید به خاطر داشت آن است که این همراه شدن به خصوص با غذاهای گوشتی به جذب بیشتر آهن کمک می‌کند. بنابراین در کسانی که کم‌خونی دارند یا نیاز به آهن در آنها بالاست، این عادت غذایی می‌تواند به آنها کمک کند. نکته دیگر اینکه لیمو مملو از پتاسیم است بنابراین خوردن لیمو برای کسانی که به فشارخون بالا نیز مبتلا هستند، مفید است. زیرا با خوردن هر عدد لیمو ۱۳۰ میلی‌گرم از این ماده معدنی را دریافت می‌کنند و این مقدار رقم قابل‌قبولی است. یادتان باشد هر ۱۰۰ گرم لیموی کوچک ۹ کیلوکالری و لیمو ترش بزرگ ۱۴ کیلوکالری انرژی دارد.

● سـیـر

مهم‌ترین نکته‌ای که درباره این سبزی باید خاطرنشان کرد آن است که این سبزی منبع عالی پتاسیم است به طوری که با خوردن هر ۱۰۰ گرم از آن ۶۲۰ میلی‌گرم از این ماده‌معدنی دریافت شده و این دریافت به کنترل بیماری فشارخون کمک بسیار می‌کند. نکته دیگر اینکه این سبزی از منابع منیزیم نیز هست. به این ترتیب که با خوردن هر ۱۰۰ گرم از آن ۲۵ میلی‌گرم از این ماده معدنی وارد بدن می‌شود. به این دلیل است که خوردن این سبزی برای کسانی که آسم دارند یا از حساسیت‌های تنفسی رنج می‌برند، توصیه می‌شود. نکته آخر اینکه اگر از عفونت‌های قارچی رنج می‌برید بهتر است این سبزی را در برنامه‌غذایی روزانه‌تان بگنجانید زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند که سیر دارای ترکیباتی است که بیش از دارو بر فعالیت قارچ‌ها اثر می‌گذارد و مانع فعالیت آنها می‌شود.

● اگر اسیداوریک‌تان بالاست

بهتر است که گوشت را به طور کامل از برنامه غذایی‌تان حذف کنید و به جای این غذا از سبزی‌ها (به خصوص گوجه‌فرنگی، بروکلی و کلم‌برگ) و البته طعم‌دار شده با مرکبات به خصوص لیمو‌ترش استفاده کنید.

● اگر اضافه وزن دارید

میزان روغن به کار رفته در این غذا را به حداقل ممکن برسانید و پوست مرغ را به‌طور کامل بکنید و غذای‌تان را با نان میل نکنید. به این ترتیب کالری دریافتی‌تان به حداقل ممکن خواهد رسید.

● اگر یبوست دارید

بهتر است که به همراه این غذا انواع سبزیجات فیبردار را میل کنید سبزیجاتی مانند هویج، کلم‌بروکلی، گوجه‌فرنگی، لوبیاسبز و کدوسبز. به این ترتیب فیبر دریافتی‌تان افزایش می‌یابد و همین موضوع به کاهش شدت این مشکل کمک می‌کند.

ساقی اخوان